Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2020 22:40 - А ето и...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 155 Коментари: 0 Гласове:
0



А ето и картелни мерки за разпространение на истната за фашиската лъжа наложиха.
"В Държавната дума внесени поправки за разпространение на лъжлива информация за обстоятелства, представляващи заплаха за живота и безопасността на гражданите. Например, в ситуацията с коронавируса. Наказанието може да състави до 5 години лишения от свобода. Законопроектът се очаква да бъде приет на второ и трето четене на 31 март.

...В законопроекта става въпрос за фалшификации на тема обстоятелства, представляваща заплаха за живота и безопасността на гражданите. Или относно мерките, предприети за осигуряване на безопасността на населението и териториите, методите и методите за защита от тези обстоятелства. Такива могат да бъдат епидемии, злополуки, природни опасности, бедствия, природни и други бедствия, които водят до (могат да причинят) човешки жертви, увреждане на човешкото здраве и природата, както и материални загуби.

Според измененията публичното разпространение под прикритието на надеждни съобщения за съзнателно невярна обществено значима информация се предлага да бъде наказано съгласно Наказателния кодекс, ако деянието, причинено от небрежност, вреди на човешкото здраве. Санкцията - глоба от 700 хил. рубли до 1,5 млн рубли, възможно също така лишение на свобода до три години.

Ако разпространението на фалшифките доведе до смърт на човек или други тежки последствия, то глобата отива до 2 млн рубли. Може и да се даде лишаване на свобода на срок до пет години."

https://rg.ru/2020/03/31/fejk-pro-koronavirus-povlechet-lishenie-svobody-na-srok-do-5-let.html

Какво властта разбира под "фалшифки"?
Но ето: например видеоклипове в мрежата с конвой от военна техника и военните, които се движат към Москва, или изявления, че естеството на вирусна инфекция е изкуствено, или информация, че няма достатъчно защитни маски за медицинския персонал, а лекарите и медицинските сестри са принудени да си шият маските сами и т.н. Тоест, те наричат „фалшификатите“ истината или съвсем логични предположения, направени от мислещи хора.

Фашисткото правителство смята такава информация за опасна за себе си и затова „съзнателно неточна социално значима информация, която създава предпоставките за масови нарушения на обществения ред и обществената безопасност“.
https://rg.ru/2020/03/30/reg-pfo/genprokuratura-nashla-novye-fejki-o-koronaviruse-v-socsetiah.html

Плурализмът вече се изхвърля - вече не подхожда на фашистите. Те се страхуват от различното мнение, опитвайки се да гарантират, че само те имат право да разпространяват публично позицията си (както заяви вчера техният  Семин на страницата сиhttps://vk.com/work_way_com?w=wall-162034604_24015 ) А всички останали, те възнамеряват да затворят устата им със сила. Тоест, свободата на словото - едно от най-важните буржоазно-демократични права - лети в кошчето.

Защо това се случва, ясно е: властта на фашистката олигархия се страхува от всякакво излагане, страхува се, че нейната пълна лъжа ще спре да работи и ще държи трудните маси в подчинение. Освен това милиони хора сами виждат постоянните противоречия между изказванията на длъжностни лица и това, което се случва в реалния живот.
Фашистите, разбира се, ще приемат този закон и дори ще се опитат да го прилагат. Но истината да задушат едва ли ще успеят. Трудещите се ще намерят способ да я донесат до другите,дърпайки заблудени и объркани хора от влиянието на фашистите.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1688277
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930