Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2020 22:00 - Все още не е...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 88 Коментари: 0 Гласове:
0Все още не е ясно за някои другари, защо марксистите призовават за запазването и разширяването на демократичните свободи и категорично се противопоставят на намаляването им, защо навсякъде казват, че борбата срещу фашизма, под какъвто и да е вид, включително и под предлог на раздута "КВ- пандемия, „са необходими и важни за победата на пролетарската революция.
Защото само чрез разширяване на демократичните свободи работническата класа може да получи възможност да продължи, към борбата за социализъм, към борбата за пролетарска демокрация. Без буржоазно-демократичните свободи масовата подготовка на пролетариата за борба за политическа власт е невъзможна, обединението и с работните маси е невъзможно. При липсата на буржоазно-демократични свободи не е възможно да се създаде широко организирана армия на пролетариата, способна да се противопостави на буржоазната класа и нейната държава при равни условия.
Именно затова комунистите винаги призовават да не се допусне усилване на гнета на финансовия капитал и да се борим в всички сили против настъпващия фашизъм. Те встъпват за Антифашистки фронт, в който силите на пролетариата трябва да се обединят с прогресивните сили на дребната буржоазия, за да отхвърлят заедно фашизма и да спечелят демократични права и свободи.

Не трябва да допускаме разширение на терора! Не трябва да се усилва крупния монополистичен капитал!
Няма никакви "общочовешки инте Нет больше так называемой "свободы личности", - права личности признаются теперь только за теми, у которых есть капитал, а все прочие граждане считаются сырым человеческим материалом, пригодным лишь для эксплуатации.реси" в класовото общество!
Ако един работник иска наистина да живее в безопасност и да знае точно какво го заплашва, той ТРЯБВА да вземе живота си в свои ръце, а не да го даде в ръцете на онези, които поради класовата си позиция е ЗАИНТЕРЕСУВАН в установяването на кафяв терор!

Ето, цитат от речта на Сталин на XIX конгрес на ВКП (б) -КПСС, в който той говори точно за необходимостта да се отблъсне законната фашизация на буржоазните правителства, за метода на укрепване и обучение, втвърдяване на работното движение в битка, подготовката му за по-нататъшна борба:

"...Преди буржоазията си позволявала да либералничи, отстоявайки буржоазно-демократичните свободи и така си създава популярност сред народа. Днес от либерализма не остана и следа. Вече няма т. нар. „свобода на индивида“ - правата на индивида вече се признават само за тези, които имат капитал, а всички останали граждани се считат за суров човешки материал, подходящ само за експлоатация. Принципът на равни права на хората и нациите е потъпкан, той е заменен от принципа на пълните права на експлоатиращото малцинство и липсата на права на експлоатираното мнозинство от гражданите. Знамето на буржуазно-демократичните свободи е изхвърлено зад борда. Мисля, че вие, представителите на комунистическите и демократичните партии, ще трябва да издигнете това знаме и да го носите напред, ако искате да съберете по-голямата част от хората около вас. Няма друг който да го държи...."

https://vk.com/video-124820989_456239041Гласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 820558
Постинги: 1772
Коментари: 230
Гласове: 360
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930