Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06 10:30 - Коронавирусният тероро в Казахстан
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 172 Коментари: 0 Гласове:
-1Във Восточно-Казахстанска област, вместо отмяна на карантината от 1 юни, я удължили до 13 юни. Основание за това послужил прироста на «заболели» от ковид-19, който превисил предвариърлно озвучения от властите т. н. «праг» от 7%. Защо 7%, от къде се е взела цифрата 7 — на населението не разяснили. Но можеха!

В Постановление 11 на главния санитарен лекар на Восточно-Казахстанска област М. Исмаилов от 28.05.2020 г. (https://yk.kz/news/show/56593%20%20%20/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%2011/) се казва:

«Нивото на прираст на заболеваемостта по областта в течение на последните 7 дни — 9,3 %, в град: Усть-Каменогорск – 14,3 %, Семей – 17,8 %.».

Ако, допуснем, към двама заболели да добавим още двама, то прироста ще е 100%. Цифрите са внушителни, ако броим прироста в проценти, т.е. ако броим така, както е нужно и изгодно на властите.

В областта «заболелите» към 29 май са 97 човека., на фона на 1.5 млн. население на Восточно-Казахстанска област или нищожните 0,006…%. В същото време са въведени карантинни и ограничителни мерки за всички градове и населени места, независимо дали има „заразени“ такива или не. Всички под един знаменател.

Граждани дошли от РФ, трябва да преминат през ПСР-тест и двудневна карантина.

«Изключение правят членове на правителствените делегации на Република Казахстан; членове на официални делегации на чуждестранни държави и международни организации, пристигащи в Република Казахстан по покана на Министерството на външните работи на Република Казахстан; служители на дипломатически мисии, консулски служби и мисии на международни организации, акредитирани в Република Казахстан, и членове на техните семейства ...»

За тези господа коронавируса не е страшен, тях никаква зараза не ги лови.

По-нататък четем:

«5) да не се внася аудио, фото и видео снимки в помещенията, определени от местните изпълнителни органи за карантината.»

Оригинална противоепидемиологична мярка, нали? Ще си кажете, че вируса се е научил да се разпространява по цифров път? Не! Видимо, доблестните борци с «епидемията» и «всеобщата пандемия» има какво да крият от своите граждани.

«Разрешаване на религиозни асоциации и обекти на религиозно поклонение да извършват дейности с заетост на молитвени и други ритуални зали не повече от 30% от проектния капацитет

«Опиумът за народа» днес е нужен на властта както никога. Да се «облегчат душите», а с това и джобовете на своите енориаши.

„Акимите (губернаторите - прим О. С.) на градове и региони, с изключение на град Семей, от 13 юни 2020 г. позволяват приемането на почиващите (граждани на Република Казахстан) в места за настаняване и отдих на хора (хотели, мотели, къмпинги, туристически лагери и др. къщи за гости, къщи за почивка, санаториуми, здравни заведения за деца, пансиони и други сгради и структури, използвани за настаняване на туристи и техните услуги, разположени в региона).

Лица, които почиват в зони за отдих (на плажове, места за пребиваване с обща употреба и тълпи), трябва стриктно да спазват режима на маскиране и социално разстояние (най-малко два метра, с изключение на членовете на едно и също семейство). “

Плуването без маска (медицинска, разбира се) е строго забранено!

Съдейки по всичко, карантинните мерки остават в Казахстан и след 13 юни.

«Лица, пристигащи в зони за отдих от други региони и градове на Република Казахстан при настаняване на места за почивка, трябва да имат резултатите от експресен тест или PCR, което не е изтекло давност (не по-късно от 7 дни от деня на получаване на резултатите). За едно семейство е достатъчно резултата от изследването на един от неговите членове.»

Стойността на тези тестове е от 11,5–19,5 хил. тнг. (2000–3300 руб.). А вероятността (точносттта/гешката) е  — 70/30 и 90/10%, съответно. Срокът на действие на анализа — 7 дена.

Какви изводи можем да направим?

Пъво- никаква «епидемия» в република Казахстан няма. Както и няма опасност да заболееш от този «страшен» грип. Това се потвърждава от абсурдните и противоречиви антиепидемиологични мерки, предприети от властите, които всъщност са наказателни мерки срещу трудоспособното население на републиката. Сред тези мерки е информационният терор, т.е. ескалира се паника и истерия, потиска се волята на гражданите, които вярват на медиите и се поддават на измамата.

Вторo- тeзи мерки са за дълго. В регистъра с опасните инфекционни заболявания в Република Казахстан на 6 май 2020 г. са внесени пунктовете:

 «6. човешки грип, предизвикан от нов подтип вирус,»

и «7. коронавирусна инфекция, предизвикана от нов подтип вирус.»

Извънредно положение и карантинно състояние в Казахстан бяха въведени на 16 март 2020 г. без никаква причина, защото това заболяване, което предизвика карантина, дори не беше считано за опасно заболяване.

Властите не се интересуват от никакви доказателства и оправдания на мерките си, те се стремят към открита фалшификация, за престъпления срещу хората. Взеха и приравниха грипа с наистина опасни и смъртоносни заболявания: чума, холера, жълта треска и др. Докато грипът е често срещано, сезонно, годишно заболяване, което е познато на всички от сто години и преминава при 99% от хората почти от само себе си.

Сега властите, за да ограничат правата и свободите на работниците, декларират „нов подтип на вируса“, ​​но никъде не се предоставят доказателства за опасността! Да, на казахстанските власти не им трябват, това доказателство, те се нуждаят от нещо друго - способността по някакъв начин да прикрият арогантния терор срещу народа. Те се подготвяха, писаха необходимите закони, правеха промени в съществуващите, затягаха наказанията за нарушения на действащите артикули при извънредни ситуации и сега усукват и усукват тези закони, както искат, ограничавайки нашите права и свободата ни.

Всичко това само по себе си няма да реши, другари! Само заедно, само чрез комбиниране на усилията на всички - както обикновените работници с възнаграждение, така и предприемачите от малък и среден бизнес, можем да си върнем загубените демократични свободи.

О. С., Казахстан

Источники:

  1. https://yk.kz/news/show/56593 /постановление 11/
  2. https://pharmnews.kz//ru/legislation.php/prikaz-mz—r-dsm-452020-ot-6-maya-2020-goda_4058?name=prikaz-mz—r-dsm-452020-ot-6-maya-2020-goda_4058 /перечень опасных инвекционных заболеваний/Гласувай:
0
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 707214
Постинги: 1687
Коментари: 222
Гласове: 351
Календар
«  Декември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031