Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2020 18:20 - Политически скандал в...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 121 Коментари: 0 Гласове:
0



ПОЛИТИЧЕСКИ СКАНДАЛ В СЪРБИЯ: ВЛАСТИТЕ БЛОКИРАТ УЧАСТИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ВЪВ ВСЕОБЩИТЕ ИЗБОРИ НА 21 ЮНИ!

В Сърбия се разразил политически скандал, който поставя под съмнение нивото на демокрация в страната.

В заявление, публикувано в понеделник, Новата комунистическа партия  на Югославия (НКПЮ) обвинява Републиканската избирателна комисия на Сърбия (РИК) в политическа дискриминация след отказ от регистрация на партията за участие в предстоящите парламентарни избори, които са планирани за 21 юни.

В същото време, по данни на Новата комунистическа партия, Избирателната комисия дала разрешение на крайнодясната ултранационалистична партия «Движение Левиафан», отменяйки свое то предишно решение, в което тя постановила, че тази група няма права на регистрация. Вижда се че пътя на Сърбия към членството в ЕС върви ръка за ръка със засилването на антикомунизма и политическа дискриминация.

В заявлението на НКПЮ, подписано от генералния секретар Александър Банянец се казва:

Новата комунистическа партия на Югославия (НКПЮ, NKPJ) и Съюзът на комунистическата младеж на Югославия (СКМЮ, SKOJ) обвиняват избирателната комисия на Сърбия (РИК) в дискриминацие след, като те ни отказаха регистрация за участие в парламентарните избори, насрочени за 21 юни 2020 година.

РИК не предоставил достатъчно време на комунистическия списък, възглавявани от Александърм Банянец и Александър Дженич, за да оттранят недостатъците и да претендират за участие на изборите.

В същото време РИК, както се съобщава, отменила свое то собствено решение само ден след отказа от регистрация на дясната група – движение Левиафан. Преди РИК постановила, че тази група няма право да участва на изборите, защото не представила необходимо количество подписи в поддръжка на своите кандидати.

НКПЮ и СКМЮ отбелязват, че е очевидно, че РИК  е дискриминирала комунистие по време на тези избори, което показва, че в тези избори са могли да участват всички, освен нашия списък.

На 5 юни представители на НКПЮ и СКМЮ предали в РИК събраните подписи за списъка «Социализмът е единствен изход». НКПЮ и СКМЮ призовават нашите братски комунистически и работнически партии да организират демонстрации пред посолствата на Сърбия в петък, 19 юни или да изразят протест против дискриминацията на списъка «Социализмът е единствен изход – НКПЮ – СКМЮ» на Републиканската избирателна комисия с електронна поща rik@parlament.rs и elections@parlament.rs.

Ние предварително благодарим за вашата солидарност!»

Источник:http://www.idcommunism.com/2020/06/scandal-in-serbia-authorities-block-communist-party-participation-in-elections.html



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1687093
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930