Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08 15:00 - Народна революционна алтернатива: нов антиимпериалистически социалистически алианс във Венецуела
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове:
2 Комунистическата партия във Венецуела (КПВ) заедно със седме други леви и социалистически ориентирани политически организации обявила за създаването на антиимпериалистически и социалистически алианс с име «Народна революционна алтернатива» (Alternative Popular Revolucionaria – APR; НРА).

В комюникето за създането на НРА се говори:

В рамките на големите усилия по колективно политическо строителство по-долу подписаните организации създали Народна революционна алтернатива (НРА), антиимпериалистически и истински социалистически алианс, който е насочен на предложение на нова лява отправна точка за венецуелците.

Тази инициатива се породи от необходимостта от разработване на политически подход, който да даде отговор на многообразните искания, претенции и борби, изразени от венецуелската работническа класа, селяни, представители на общността, студенти и всички други слоеве от населението. Тези причини за недоволство включват високата стойност на живота, ниската заработена заплата, неконтролируемата комерческа спекуляция, корупция, институционалния упадък, систематичното нарушаване на основните права на хората, криминализацията и преследването на борещите се, възстановяване собствеността на земеделците и приетата от националното правителство на регресивна политика. Накратко, в отговор на всички бедствия, изправени пред преобладаващото мнозинство, произтичащи от структурната криза на венецуелския капитализъм, икономическото задушаване от американския империализъм - което ние категорично отхвърляме - и прилагането от страна на правителството на буржоазна макроикономическа политика.

Ние, организациите съставени в Народната революционна алтернатива, заявяваме своята дълбока неприязън към дестабилизирщите и превратажийски усилия на венецуелските проимпериалистически десни, а така също за възможността на това, че те ще си върнат политическата власт в нашата страна. Поради тази причина ние призоваваме за масово участие на хората в предстоящите парламентарни избори, за да се развие социалистическият политически проект.

Народната революционна алтернатива се стреми да построи политика на краткосрочна, среднесрочна и дългосрочна перспектива, която да обедини в единство страстните народни настроения и да отговори на нашите многочисленни проблеми. Ние, които съставяме този съюз, сме обединени в нашия ангажимент да разработим политическо предложение, което да гарантира възстановяването на печалбите, постигнати от правителството на Чавес и което, заедно с народната борба да определи пътя, който трябва да се следва в изграждането на правителство от работниците за работниците.

От името на Народната революционна алтернатива ние утвърждаваме нашата най-абсолютна преданост към народа, неговите висши интереси и революции, превишаващи всички други съображения или политически интерес на правителствата или неговите институти. Ние никога не сме отстъпвали от пътя на работническата класа, селяните, общинниците, народното опълчение и народните слоеве, като цяло, и ние твърдо вярваме в творческия гений на народа, към който ние принадлежим и за който днес ние искаме подобряване на условията на живот и уважение на нашите основни права.

По този начин ние изразяваме волята си да се борим срещу империалистическите атаки, блокадите и корупцията, за достойни условия на живот и труд, в подкрепа на борбата на работниците и селяните и за радикализация на жизнена народна и революционна демокрация, стратегическата цел на която е социализмът. Само чрез организация и мобилизация на работниците, селското и народно низово болшинство ние ще можем да открием пътя към най-доброто бъдеще.

Ние трябва да възродим нашите надежди!
За революционен изход от кризата!

Народна революционна алтернатива

Подписали:
Комунистическа партия на Венецуела (PCV)
Партия Родина за всички (PPT)
Обединени леви (IU)
Марксистко течение Класова борба (Corriente Marxista Lucha de Clases)
Революционна партия на труда (Partido Revolucionario del Trabajo, PRT)
MBR-200
Автономна мрежа на общинниците (Red Autуnoma de Comuneros)
Compromiso Paнs (COMPA)

http://www.idcommunism.com/2020/08/alternativa-popular-revolucionaria-venezuela-new-antiimperialist-and-socialist-alliance.html
Гласувай:
2
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 707617
Постинги: 1687
Коментари: 222
Гласове: 351
Календар
«  Декември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031