Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2020 16:10 - "Aнтикоронавирусни" протести в Германия
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 154 Коментари: 0 Гласове:
0



Хронология на събитията[1]

В столицата на Германия първи протести против «коронавирусните» мерки започнаха още през март 2020 година. Театралният драматург Анселм Ленц, авторът Хендрик Соденкамп и активиста Батсеба Н’Диайе основали в Берлин Комуникационно бюро за демократична съпротива (KDW).

От 28 март 2020 година KDW под девиза «Не без нас» организира ежеседмични демонстрации против настъплението на правителството под вид «борба с пандемията» на основните права на гражданите. Те се провеждат всяка събота на площад Роза Люксембург в центъра на Берлин.

Основателите на KDW отричат опасността от вируса SARS-CoV-2, наричат коронавирусно-карантинните мерки «извънредни» и се опират на конституцията на Федерална Република Германия. В призива към първата «антиковидна» демонстрация Ленц заявил, че карантинните мерки представляват «паническа атака на елитите» и прикриват «крахът на капитализма»[2].  На1 май 2020 година Анселм Ленц бил арестуван за провеждане, независимо от забраната на антикоронавирусна акция на протест.

На 18 април в г. Щутгарт било организирано движение «Querdenken 711», встъпващо против коронавирусните мерки и разобличаваща коронавирусната афера. (https://work-way.com/blog/2020/04/01/bolshaya-koronavirusnaya-afyora/)

В началото на май демонстрации против коронавирусните мерки преминаха в Берлин, Хановер, Мюнхен, Щутгарт, Нюрнберг и в други населени пунктове.

На 9 май преминаха най-мащабните към онзи момент народни демонстрации из цяла Германия. На протестите в Щутгарт се събрали около 10 000 човека. След седмица на 15-16 май, протестите се повторили. След това последва бърза отмяна от правителството на Германия на голяма част от «карантините» забрани.

На 6 юни в Германия преминаха демонстрации в поддръжка на убития в САЩ Джордж лойд и против насилието от полицията.

През юни-юли протестите поутихнаха заради снемането на болшинството кв-ограничения, но в август те се възобновиха. Може би това се дължи преди всичко на информираността на работещите в Германия, че властите ще се опитат да уредят т. нар. „Втора вълна“ на коронавирусен терор през есента, когато настъпи естествения прираст на заболеваемостта от ОРВИ, както и с началото на учебната година (в някои германски провинции започва по-рано - през август). Децата в немските училища в рамките на кв-мерките са принудени да носят маски в час и извън класа.

На 1 август в Берлин се състоя демонстрация, организирана от инициативна група Querdenken 711 от Щутгарт. По данни на полицията, в нея приели участие до 20 000 човека. Точният брой на дошлите на демонстрацията е обект на дискусия - буржоазните медии, провокатори и заблудени хора разпространяват слухове за милион души, но това е чисто физически невъзможно. Демонстрацията започнала на Unter der Linden и стигнала до Tiergarten. Това са 3 километра, примерно 37 минути пеша. Всичко на дадено разстояние може да се сложат примерно 295k човека от разчета 3 човека на квадратен метър. Разчетите може да се направят тук. Очевидно слуховете за милион души се разпространяват, за да отвлекат вниманието и да скрият реалния брой на протестиращите. Но участниците в демонстрацията действително са били немалко. Така че по наше мнение, сериозно да се говори може за 50-100 хил. протестиращи.

29 август в Берлин се състоя втора многохилядна демонстрация Querdenken 711. Първоначално властите я забранили, но организаторите се обърнали в административния съд и получили разрешение на провеждане на демонсрацията. Акцията на протеста продължила целия ден. Полицията държала в готовност водометите. Били арестувани няколко стотин човека.

Лъжата на буржоазните СМИ

Немските СМИ с всички сили се стараят да дискредитират демонстрациите против КВ-аферата. Те наричат протестите Querdenken 711 «сборище на конспиролози», «привърженици на теорията на заговора»[3], и обвиняват организаторите в съчувствие към дяснорадикалите[4].

По време на акцията на протеста на 29 август в Берлин буржоазните СМИ започнали да разпространяват фалшива новина за това, че протестиращите уж били разпръснати от полицията. Всъщност протестът, организиран от Querdenken, продължи непрекъснато през целия ден - можете да го видите, като гледате предаването на живо, което се записва в Интернет.[5].

Малка група от десни радикали, членове на движението „Райхсбюргер“ („граждани на Райха“), несвързани с основния протест, се събраха в Райхстага сутринта и започнаха да заплашват с буря[6]. Именно тяхната провокация беше спряна от полицията, а не от основния протест. Представители на същото движение организираха сбиване с полицията пред руското посолство. Напълно е възможно, всичко това да е било предварително планирано, договорено от германските власти.

Лъжата на леваците

Левичарите в Германия изцяло подкрепят КВ-измамата, помагат на буржоазните медии да дискредитират демократичните протести [7] на работниците срещу настъпващия фашизъм и дори организират "контрапротести", в които се застъпват за мерки за коронавирус, за откровен ужас на хората, за затваряне на училища, "маскирани" тормоз на хора и т.н.

В Германия, както и в Русия и в целия свят, «лявото» движение изостава от трудещите се маси, които отдавна са разкрили лъжата на капиталистите. Пеейки заедно с буржоазните медии, левичарите наричат ​​нормални, адекватни хора, които не са загубили способността си да мислят критично, „привидни дисиденти“. Те нагло заявяват, че движението на противниците на мерките за коронавирус Querdenken 711 се състои изключително от теоретици на конспирацията, националисти и антиваксиници. Т. е.изцяло от малоумници или такива, които не предизвикват уважение сред хората!

Аргументът «конспирология» активно се дава НАВСЯКЪДЕ! С него се сблъска и РП, който руските «леви» изплюха именно с тази позиция, в отговор на публикация на сайта «Рабочий путь» на разобличителна статия за фалшивата «кв-пандемия», с която империалистите се опитват да прикрият своята катастрофална световна икономическа криза. Особенно се старали семинците- верните слуги на фашистващата руска олигархия.

Ето ви и пряката взаимовръзка на ангажираност на «левите» от различните страни, едно от доказателствата за това, че всички тези семинци и техните подобни са щатни провокатори на властите, действащи по указ на техните политтехнолози (идеолозите на фашизма).

"Левите" през цялото време настояват, че на антиковидните протести има десни, следователно, не може там да има работни хора. И те не обелват нито дума за факта, че този народен протест срещу терора за демокрация може и ТРЯБВА да бъде воден, да отблъсне противните, да се противопостави на фашизирането, извършено от правителството чрез измамата ковид. Всъщност "левите" в Германия, както и в Русия се отдалечиха напълно от борбата за интересите на трудещите се и в класовата борба застанаха на страната на фашистката буржоазия.

Движение Querdenken (справка)

Основано в Щутгарт.

Официален организатор — Майкъл Балвег (IT-предприемач от Щутгарт).

Сред известните привърженици — основно дребни предприемачи, художници, журналисти, писатели от цяла Германия.

Имат медийно представителство – канал в YouTube, радио KenFM, канали в Telegram (организирани в няколко групи в съответствие с местния домашен пощенски индекс).

Имат свой официален уеб-сайт с последни новини, достъпни на няколко езика (немски, английски, хърватски, украински, руски, холандски, полски, турски, френски, испански и италиански).

Предоставя съвети, как самостоятелно да си организираш демонстрация, как да се държиш пред полицаите на демонстрации, за да избегнеш неприятности.

Имат команда по разрешаване на конфликтни  ситуации на демонстрациии.

Подготвят преки излъчвания, видео с демонстрации, даже видео със жесточимичен превод. Имат свой интернет-магазин със сувенири.

Впечатление: добре организирано демократично движение, по своята класова същност дребнобуржоазно, но встъпващо против фашистския терор и угнетение и затова в настоящите условия прогресивно.

Несъмнено зад това движение стои добре организиран екип, хора, които знаят как да създават и подкрепят политическите движения. И много пари. Източниците на парите, по думите на инициаторите – краудфандинг (пожертвования) и продажба на стоки.

Основни искания на Querdenken – отмяна на всички коронавирусни мерки, въведени от правителство, и предсрочни избори за Бундестаг (това е написано в манифеста на движението[8]).

В.Б., спецкор из Германии

[1] https://de.wikipedia.org/wiki/Proteste_w%C3%A4hrend_der_COVID-19-Pandemie_in_Deutschland#cite_note-taz310320-15

[2] https://taz.de/Corona-und-Verschwoerungstheoretiker/!5675712/

[3] https://berlinspectator.com/2020/08/01/berlin-conspiracy-theorists-to-celebrate-end-of-corona-pandemic/

[4] https://www.zdf.de/nachrichten/politik/corona-demo-berlin-faq-100.html

[5] Прямая трансляция с протеста 29 августа https://www.youtube.com/watch?v=8Hr-jdoq-dk

[6] https://www.dw.com/de/polizei-l%C3%B6st-demonstration-in-berlin-auf/a-54752085

[7] https://www.theleftberlin.com/post/solidarity-instead-of-common-cause-with-nazis

[8] https://img1.wsimg.com/blobby/go/74e92e2f-7c73-4d74-b272-819b4890ad68/downloads/querdenken-manifest-Stand_20200502.pdf




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1687480
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930