Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2020 18:30 - Коронавирусът, като данък въздух
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 66 Коментари: 1 Гласове:
1 Скоро ще измине цяла година от началото на ажиотажа на "пандемията" на коронавирус covid-19, но вече е възможно да се направи още една партида заключения, ясно и на факти, доказващи абсурдността на всичко, което се случва не само в Руската федерация, но и по целия свят.

Естествено, като жител на Руската федерация, ще концентрирам вниманието си върху делата, които се случват в нашата огромна родина. В тази бележка ще се опитам да не докосвам някои надути и хипотетични вероятности, очевидни и възможни начини за развитие на ситуацията, които самият читател може да направи. Целта на тази бележка е да покаже върху емпирични данни и неопровержими факти това, което не е поразително, но всеки може лично да провери без особени затруднения това, което не се нуждае от доказателство и е ясно като дневна светлина; целта на тази статия е да покаже какъв е истинският двигател на днешните социални процеси и явления в паниката от коронавирусната треска.

И така, настоящата парадоксална ситуация с „пандемията“ вече nе учудва със своите противоречия и просто предизвиква отхвърляне. Защо? Защото всички официални, а и не лица, органи и структури на властта, медиите и системните блогъри в Руската федерация, без прекъсване, тръбят за заплахата от коронавируса covid-19, надвиснал над обществото. В тази връзка се правят изявления, взимат се различни решения и се предприемат определени действия, които почти винаги имат популистки характер. Всъщност всичко се свежда до налагане на инсталирането на камери за видеонаблюдение във всяка стая, която се занимава с каквато и да е търговска дейност и носенето от всички без изключение на санитарни маски и ръкавици, които се наричат лични предпазни средства. Това е факт! Фактът, че министър-председатели, президенти, лектори, губернатори и други ведомствени служители декларират, че контролират ситуацията, всъщност не се вписва в собствените им публикувани данни и публикувани статистически данни, за които със сигурност ще говорим.

Факт е че длъжностни лица постоянно декларират в медиите за отпускане на средства за изграждане на нови медицински центрове, за плащания на лекари, работещи в карантинни зони, за субсидии, които правят фармацевтичните лекарства по-достъпни, за подпомагане на останалите без работа и т.н., и т.н. Тези заявления се явяват факт на декларации, а не факт на изпълнение на заявеното.

От както ни управлява Путин, броят на населените места, училища, болници и други социални заведения в Русия редовно намалява и няма начин да се измъкнем от това. През тази година много клиентски центрове се формираха главно поради превръщането на други значими медицински заведения в бърза ръка, в резултат на което смъртността се увеличи в онези области на медицината, в които се формира остър недостиг на персонал, помещения и оборудване. Жертвите на такава „пертубация“ са предимно онкологични и сърдечно-съдови пациенти. В мрежата има маса материали, които доказват обратното на казаното от служителите на телевизионните екрани, например, че лекарите не виждат нищо друго освен адски труд. Ето свежо видео обръщение от мед. профсоюза «Действие»,(https://www.youtube.com/watch?v=a_Evx8VgAKk&feature=emb_logo) в което се говори не за някакъв проблем, а за техния комплекс, цял куп от проблеми, които с всеки ден само се задълбочават. А ето и прпратка на материал (https://nsn.fm/economy/farmproizvoditeli-rossii-nazvali-sistemu-markirovki-lekarstv-novym-nalogom), който говори, че това лято е въведен нов данъг за продажба на всяка опаковка медикаменти. Що за помощ? Това не е ли факт?

А сега да засегнем най-често обсъжданата тема — това е разбира се носенето на маски на обществени места. Маски са принудени да носят всички, без изключение, като постоянно им напомнят под различни форми за способността им да защитават или поне да намалят риска от заразяване с коронавирус, разпространен с въздушни капчици. Може би маската предпазва притежателя и от „опасен“ вирус и може би не, аз лично съм склонен към последното, но тук всеки сам избира как да действа. Доводите в полза на ефективността на маските и против са много, но ние тук ще разсъждаваме не за тези доводи.

Първото нещо, което поражда наведнъж всички аргументи за необходимостта от носене на маски всеки ден са пълните с пътници, влакове, автобуси, микробуси и други видове обществен транспорт.

Факт номер две, който указва, по мое мнение, на по-дълбоки причини на масков режим. И това е продажбата на самите тези маски на населението по необосновано завишени цени. Разходите за производство на една маска в търговските организации са около 50 копейки на парче, а цената на дребно на една такава маска е около 10 рубли. Цените на дребно скачат много, а цената за маска може да достигне до 30 рубли. И тогава се появява един от основните препъни камъни - гигантските проценти на рентабилност, които получават производителите на тези маски.

Е, но какво да кажем за изявленията и клетвите на министри, президенти и губернатори в тяхната извънземна човечност и неуморно желание да „разрешат ситуацията“, да помогнат на всички нуждаещи се и да облекчат мъките, причинени от „ужасния“ вирус?

Моля, отговорете на един прост въпрос за себе си: защо правителството на Руската федерация не може да осигури на всички руски граждани евтини маски на сносна цена, когато е толкова загрижено за здравето на своите граждани?

Защо руското правителство не може да предостави на своите граждани маски за копейки, когато тези маски са толкова ефективни, а инфекцията е толкова опасна и се разпространява със скоростта на светлината?

Защо руското правителство начислява 39% от данъците на месец върху доходите си от същите тези граждани (и това не включва всички косвени данъци, комунални услуги и други налози) и не може да им осигури същите маски за стотинки?

Защо!? Въпросите, както се казва, не са в веждите, а в очите.

Ето още едно, последното: защо правителството на Руската федерация, вместо да помага на населението си, въвежда нови условия за „рязане на талони“, като същевременно декларира, че режимът на маска-ръкавица ще е още дълго време.

Познайте: на какво ви прилича това?

Ако някой все още вярва, че Руската федерация му предоставя безплатна медицинска помощ, тогава трябва да ви разстроя: всеки месец от фондовете, които съставляват вашия фонд за заплати, руското правителство начислява данък под формата на социално приспадане за задължително медицинско осигуряване (ОМС) ), в размер на 5,1%. По този начин вече сте платили за услугите, които използвате, когато дойдете в поликлиниката и дори в несравними суми, което може да бъде потвърдено от всеки, когато се оплаква от влошаване на количеството и качеството на услугата в градските поликлиники. А за състоянието на стационарите няма да говоря.

По-надолу статистика. Следващият ясен и опровергаващ пример за гигантско преувеличение на случващото се е статистиката, пълна с всички новинарски емисии. Ето какво е: всички медии, длъжностни лица и техните помощници, денем и нощем, се опитват да ни убедят в истинността на данните, които ни предоставят в огромни обеми. Има много всякакви плашещи снимки и истории за стремително нарастващия недостиг на болнични легла, както и ежедневни записи за броя на случаите и т.н. А най-неоспоримият аргумент в пропагандата на коронавируса е статистиката, която на езика на числата и строгите изчисления ни казва: „носете маска и може би ще имате късмет и няма да се налага да седите безработни у дома“

Но отново, целият смисъл на тази статистика се крие в нейното несъответствие с истинското състояние на нещата. Още през пролетта, по време на „първата вълна“, бяха разкрити маса измами, приписващи документи и опити за надуване на "статистиката" за коронавируса до страшни размери, което правят всички привърженици на коронавируса в момента. Но факт е, че тази „статистика“ не се потвърждава от нищо, освен цифрите взети от тавана, тя не съдържа никакви фактически данни.

Например, някаква си "ТАСС" ни каза, че вчера в такъв и такъв град толкова много хора са били диагностицирани с covid-19, толкова много са се възстановили, толкова много са починали. Тук се спотаНе забравяйте, че знанието е нашата сила.йва едно голямо „но“ - такива данни в съвременната ситуация не могат да повлияят убедително никого, освен телевизионните хора, а целта на медиите, както знаем е да убеждават на всяка цена, да убеждават обекта на своето влияние в каквото и да е няма значение.

Защо е невъзможно да се пише по-конкретно, например в такъв и такъв град, в такава и такава болница, толкова и толкова и толкова много са се разболели от коронавирус, починали от така и така, от така и така и т.н. Защо не публикуват такива статистически данни, които могат да бъдат проверени директно на терен, при които някой местен лекар или фелдшер или счетоводител може да погледне и да каже: „Вярно е, аз сам видях протоколите“. Но такава статистика ние не наблюдаваме. И това е във време, когато убедителността е много нужна. Вижда се, че заинтересованите лица трябва да вземат количество, а не качество, за да заблудят умишлено обществото, в състояние на истерия и параноя.

Това са някои от фактите, които не можете да скриете и да избягате..

Всичко това ясно доказва как сме безсрамно заблудени, печелейки от нашата неграмотност и лековерност, че всички системни проблеми се решават за наша сметка.

В тази връзка ви пожелавам на всички максимална бдителност и пълно съзнание.
Не забравяйте, че знанието е нашата сила.

Дубровский
Гласувай:
1
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - най-важното е да разберем кой е ТОЗИ С КОРОНАТА
25.11.2020 18:57
А този с Короната е Исус Христос.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 746567
Постинги: 1752
Коментари: 230
Гласове: 357
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031