Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2021 15:20 - ИЗЯВЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА САЩ 9(PCUSA), СВЪРЗАНИ СЪС СЪБИТИЯТА НА 6 ЯНУАРИ ВЪВ ВАШИНГТОН, ОКРЪГ КОМУМБИЯ
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 558 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


По повод на събитията от 6 януари във Вашингтон, окръг Колумбия, Политбюро  на Партията на комунистите в САЩ (PCUSA) направи следното заявление:

«На 6 януари 2021 г., в деня, в който Конгресът трябваше да ратифицира резултатите от изборите през 2020 г., крайно дясна тълпа атакува Капитолия с ясната цел да организира преврат в подкрепа на Доналд Тръмп. Тази тълпа, съставена от привърженици на провалени движения като Конфедерацията, Южен Виетнам и други антикомунистически реакционери се събра, за да подкрепи тази антидемократична, фашистка цел за установяване на реакционна диктатура.

Капитолийската полиция оказа много малка съпротива, но след като тълпата стигна до вратата на залата, последва ограничена въоръжена конфронтация, която доведе до смъртта на крайнодесен протестиращ. Въпреки този факт е ясно, че е имало заговор между фашистките сили и полицията на Капитолия. Забеляза се че полицията е приятелски настроена с протестиращите, снима се с тях, ръкува се и дори отваря вратите пред тях. Полицията и военните не биха могли да не знаят за планирания масов протест в самия център на федералното правителство. Как тогава можеше да се случи, че в продължение на близо четири часа на тълпата беше позволено да ограби Сената и Камарата на представителите? Въпреки искането на кмета на Вашингтон да изпрати Националната гвардия дни преди протеста, то беше отхвърлено. Повече от подозрително е, че искането за изпращане на Националната гвардия е отказано; това е ясен знак за сътрудничество между полицията и крайнодясната тълпа.

В отговор на атаката на тълпата новоизбраният президент Джо Байдън каза: „Нашата демокрация е атакувана безпрецедентно“ и призова Доналд Тръмп да се появи по националната телевизия, за да призове протестиращите да се разпръснат незабавно. Този плах отговор предизвика недоумение и е невъзможно да си представим, че избраният президент не би поискал ареста на тези, които стоят зад този опит за преврат. Ако това бяха Black Lives Matter, антивоенни или комунистически протестиращи, в най-добрия случай те щяха да бъдат арестувани още на стъпалата на Капитолия. Много скоро щяха да бъдат застреляни. Чернокожи протестиращи навярно щеше да ги сполети още по-лоша съдба.

Защо този бунт стана именно сега? Защо след 300 години история на таи страна ние се сблъскваме с подобна ситуация сега? Случилото се е резултат от упадъка на капитализма; нашата икономическа и политическа система не успя да се справи адекватно с глобалната пандемия, която ускори нашата рецесия. Управляващата класа изчерпа възможностите да продължи да печели от работниците, а неолибералните реформи доведоха до спад в качеството на живот на работническата класа в продължение на десетилетия и все по-голяма безработица. Само обединена работническа класа може коренно да промени обществото по отношение на връзката си с производствените средства - фабрики, природни ресурси и самата работна сила».

Източник: http://www.idcommunism.com/2021/01/statement-of-party-of-communists-usa-on-january-6th-events-in-washington-dc.html
Перевод: ☭ КОММУНИСТИЧЕСКИЙ МИР ☭
image




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - В тази партия членуват
10.01.2021 15:38
1300 души бе, абдал!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1659180
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031