Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2021 09:20 - Реч на тържественото събрание по случай стогодишния юбилей на създаването на Китайската комунистическа партия
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 255 Коментари: 0 Гласове:
0



 Другари, приятели!

Днес е много важен и тържествен момент както в историята на Китайската комунистическа партия, така и в историята на китайската нация. Тук, на тържествена среща, ние, заедно с всички партийни другари и многонационалния народ на Китай, празнуваме стогодишнината от основаването на Китайската комунистическа партия, припомняйки славния път на борба, който тя е изминала през стоте години, гледайки в светлото бъдеще на великото възраждане на китайската нация.

Преди всичко ми разрешете от името на ЦК КПК горещо да поздравя с празника всички членове на Комунистическата партия на Китай!

Позволете ми тържествено да провъзглася от тази трибуна от името на партията и народа: Чрез неуморните усилия на всички другари от партията и многонационалния народ на Китай, ние постигнахме целта от стогодишнината на Китайската комунистическа партия. Умерено проспериращо общество беше изцяло изградено на китайска земя и абсолютната бедност беше прекратена веднъж завинаги. Ние, изпълнени с безпрецедентен ентусиазъм, вървим напред към целта за цялостно изграждане на модернизирана социалистическа сила, предвидена за стогодишнината от КНР. Това е голямата слава на китайската нация! Това е голямата слава на китайския народ! Това е голямата слава на Китайската комунистическа партия!

Другари, приятели!

Китайската нация е една от големите нации в света, историята на нейната цивилизация е на повече от пет хиляди години. Китайската нация е направила неувяхващ принос за развитието на човешката цивилизация. След Опиевата война от 1840 г. Китай постепенно се превръща в полуколониална и полуфеодална държава. Китай се оказа в унизително положение и хората му претърпяха големи страдания. Китайската цивилизация беше лишена от възможността да се развива, китайската нация преживя безпрецедентни бедствия. Оттогава голямото възраждане на китайската нация се превърна в най-голямата мечта на китайския народ и китайската нация.

В името на спасяването на нацията от смърт китайският народ смело се изправи, за да се съпротивлява, безкористни борци и силно идеологически патриоти неуморно призоваваха към борба, Тайпинг движението, реформите от 1898 г., ихетуанското движение и революцията от 1911 г. следваха една след друга, бяха правени различни опити да се спаси Родината, но всички те завършиха с поражение. Китай спешно се нуждаеше от нова идеология, която да ръководи движението за спасяване на Родината, и спешно била необходима нова организация, която да обедини революционните сили.

Залповете от Октомврийската революция донесоха марксизъма-ленинизъма в Китай. Наред с голямото пробуждане на китайския народ и китайската нация, Китайската комунистическа партия се роди в процеса на комбиниране на марксизма-ленинизма с китайското работническо движение. Раждането на комунистическата партия в Китай е голямо епохално събитие, което коренно промени посоката и хода на развитието на китайската нация от периода на съвременната история, промени коренно перспективите и съдбата на китайския народ и китайската нация и значително промени тенденцията на развитие на света и световния ред.

От самото си създаване Китайската комунистическа партия разглежда борбата за щастието на китайския народ и възраждането на китайската нация като своята първоначална цел и мисия. В продължение на сто години цялата борба на китайската комунистическа партия, която обединяваше и ръководеше китайския народ, всички жертви, които тя направи и всичките му начинания бяха насочени към постигане на една цел - голямото възраждане на китайската нация.

В името на голямото възраждане на китайската нация Китайската комунистическа партия, обединявайки и ръководейки китайския народ, се бореше последователно и упорито в кървави битки и постигна големи успехи в новата демократична революция. В резултат на Северната експедиция, Аграрната революционна война, Войната на съпротива срещу японските нашественици и Войната за независимост, чрез борбата на въоръжената революция срещу въоръжената контрареволюция, успяхме да свалим три големи планини - империализъм , феодализъм и бюрократичен капитализъм, създаване на Китайската народна република, управлявана от народа и постигане на национална независимост и национално освобождение. Победата на новата демократична революция сложи окончателния край на историята на полуфеодалния и полуколониалния стар Китай и пълното безредие в стария Китай, неравноправните договори, наложени на Китай от силите на онези времена и всички привилегии на империализма в Китай бяха окончателно отменени. Това създаде основните социални условия за голямото възраждане на китайската нация. Китайската комунистическа партия и китайският народ, с тяхната смела и упорита борба, тържествено обявиха на света, че китайският народ се изправи до пълния си ръст, а времената, когато китайската нация беше подложена на произволно потисничество и унижение, са безвъзвратно нещо от миналото.

В името на голямото възраждане на китайската нация, Китайската комунистическа партия, обединявайки и ръководейки китайския народ в безкористна борба за мощта на Родината, разчитайки на собствените си сили, постигна голям успех в социалистическата революция и строителство . Извършвайки социалистическата революция, успяхме да елиминираме системата на феодална експлоатация и потисничество, съществувала в Китай в продължение на няколко хилядолетия и да създадем основните системи на социализма. В процеса на напредване на социалистическото строителство успяхме да потиснем саботажните и подривни дейности и въоръжените провокации от империализма и хегемонизма, да извършим най-широките и дълбоки социални трансформации в историята на китайската нация, да направим голям скок, благодарение на който изключително бедна държава в източния свят с многобройното население с широка походка, тя влезе в пътя на развитието на социалистическото общество. Всичко това послужи като основна политическа предпоставка и институционална основа за постигане на големия ренесанс на китайската нация. Китайската комунистическа партия и китайският народ с тяхната смела и упорита борба тържествено обявиха на света: китайският народ е способен не само да унищожи стария свят, но и да изгради нов, само социализмът е спасение за Китай и само социализмът ще позволи на Китай да се развива успешно!

В името на голямото възраждане на китайската нация, Китайската комунистическа партия, обединявайки и ръководейки китайския народ, разкрепости съзнанието, твърдо се стреми напред и постигна голям успех в реформите, отварянето и социалистическата модернизация. След като направихме голяма повратна точка от основаването на Нов Китай, който има далечно значение в историята на ККП, ние определихме основната линия на партията в началния етап на социализма. Непрекъснато прокарвайки политиката на реформи и отваряйки се, ние успешно преодоляхме различни рискове и предизвикателства, положихме основите на социализма с китайски характеристики, упорито го защитавахме и развивахме. Направихме исторически преход от силно централизирана система на плановата икономика към жизнеспособна система на социалистическата пазарна икономика, от частична или пълна изолация до всеобхватна отвореност. Постигнахме исторически пробив, като сложихме край на относителната изостаналост на развитието на производителните сили, стигнахме до второто място в света по общ обем на икономиката. Направихме исторически скок, преодолявайки недостига на дрехи и храна в живота на хората, пристъпихме към постигане на цялостен среден просперитет и цялостно изграждане на умерено проспериращо общество. Всичко това направи възможно създаването на системи, пълни с нова жизненост, гарантиращи осъществяването на голямото възраждане на китайската нация, както и материалните условия за динамично развитие. Китайската комунистическа партия и китайският народ с тяхната смела и упорита борба тържествено обявиха на света: реформата и отвореността са ключова стъпка, която определя перспективите и съдбата на съвременен Китай и му позволява да догони епохата с широко походка!

В името на голямото възраждане на китайската нация Китайската комунистическа партия, обединявайки и ръководейки китайския народ, като е уверена в неговата сила и безмилостно се стреми напред, основана на запазването на традиционните основи и развитието на иновациите, координира усилията си за осъществи велика борба, велика програма, велика кауза и голяма мечта, постигна големи крачки в социализма с китайски характеристики през новата ера. След XVIII конгрес на КПК, социализмът с китайски характеристики е навлязъл в нова ера, ние, защитавайки и укрепвайки всестранното партийно ръководство, въз основа на единно планиране, прилагаме общата схема на строителството на пет единици, последователно прилагаме четириизмерна цялостна стратегическа концепция. Ние неизменно сме защитавали и подобрявали социалистическата система с китайски характеристики, стимулирали модернизацията на системата и потенциала на публичната администрация. В съответствие с принципа на партийното управление съгласно вътрешнопартийните разпоредби, ние създадохме относително перфектна система от вътрешнопартийни правни норми. Преодоляхме редица сериозни рискове и предизвикателства, постигнахме целта на стогодишнината от КПК и ясно очертахме стратегически план за изпълнение на целта, планирана за стогодишнината на КНР. В каузата на партията и държавата са постигнати исторически успехи и са направени исторически трансформации. Всичко това осигуряваше по-добри институционални гаранции, по-здрава материална основа и по-активна духовна сила за постигане на големия ренесанс на китайската нация. Китайската комунистическа партия и китайският народ с тяхната смела и упорита борба тържествено обявиха на света: китайската нация направи голям скок - изправи се на крака, започна да живее по-добър живот и се превръща в силна и мощна нация, осъзнаването на великото възраждане на китайската нация се превърна в необратим ход на историята!

През изминалия век Китайската комунистическа партия, обединявайки и ръководейки китайския народ, показа „безкористна всеотдайност в името на великите идеали и безстрашна доблест при изграждането на нов свят“, пише най-великата епопея в многохилядната история на китайската нация. Великият път, прокаран през този век, великото дело, създадено през този период и големите постижения, постигнати в продължение на сто години, със сигурност ще останат в летописите на историята на развитието на китайската нация и историята на човешката цивилизация.

Другари, приятели!

Преди сто години китайските комунисти-пионери основават Китайската комунистическа партия, формират големия основополагащ дух на ККП - придържане към истината и идеалите, придържане към първоначалната цел и изпълнение на възложената мисия, готовност за саможертва и героична борба, отдаденост към партията и желанието да отговорим на очакванията на хората. Това е източникът на духовната сила на китайската комунистическа партия.

В продължение на сто години Китайската комунистическа партия разви велик дух на създаване на партията, в процеса на дълга борба, създаде система от духовни ценности на китайските комунисти и разви ярки политически качества . Историята върви непрекъснато напред, а духовните ценности се предават от поколение на поколение. Трябва да продължим да развиваме славните традиции, да наследяваме революционната кръв и неизменно да наследяваме и култивираме великия основополагащ дух на ККП!

Другари, приятели!

Всички успехи, които постигнахме в продължение на сто години, са резултат от сплотената борба на китайските комунисти, китайския народ и китайската нация. Китайските комунисти, чиито основни представители са другарите Мао Цзедун, Дън Сяопин, Дзян Цземин и Ху Дзинтао, са извършили най-големите услуги в името на голямото възраждане на китайската нация, които са достойни за влизане в аналите на историята! Изразяваме най-високото си уважение към тях!

В момента почитаме дълбоко паметта на другарите Мао Цзедун, Джоу Енлай, Лю Шаоци, Жу Те, Дън Сяопин, Чен Юн и други революционери от по-старото поколение, чиито принос е важен за каузата на китайската революция, строителство и реформи, към създаването, укрепването и развитието на Китайската комунистическа партия; Ние дълбоко почитаме паметта на загиналите герои на революцията, които са дали живота си за образованието, защитата и изграждането на Нов Китай; Ние дълбоко почитаме паметта на загиналите революционери, които безкористно се посветиха на каузата на реформи, откритост и социалистическа модернизация; Ние почитаме дълбоко паметта на високоидеологични и благородни патриоти, които са се борили за национална независимост и освобождение на хората от периода на съвременната история. Най-големите им подвизи в името на Родината и нацията са останали в историята завинаги! Техният благороден дух завинаги ще остане в сърцето на хората!

Народът е създателят на историята, истинския герой. От името на Централния комитет на КПК искам да изразя дълбоко уважение към широките слоеве от работници, селяни, интелигенция, всички демократични партии и безпартийни лидери, популярни организации и патриотични лидери от различни кръгове, командири и бойци на НОАК и войници от въоръжената милиция, служители на агенции за обществена сигурност, командири и войници на пожарно-спасителни части, всички социалистически работници, както и всички участници в обединения фронт! Изпратете моите искрени поздрави на сънародници от специални административни райони Сянган и Макао, тайвански и задгранични сънародници! От сърце изразявам благодарност към народите и приятелите от различни страни по света, които поддържат приятелски отношения с китайския народ, обръщат внимание и подкрепа на каузата на китайската революция, строителството и реформите!

Другари, приятели!

Лесно е да се набележи първоначална цел, но е трудно да се изпълни. Уроците от миналото помагат да се разбере моделът на възходи и падения. Трябва, въз основа на обобщаването на историческия опит, да разберем реалността и да погледнем в далечното бъдеще. При оценката на вековната борба на китайската комунистическа партия трябва ясно да разберем къде е нашият успех в миналото и какво може да гарантира успеха ни в бъдещето. Така в новата кампания ще запомним по-твърдо и съзнателно първоначалната цел и мисия, поверени ни, да създадем по-светло бъдеще.

Извличайки уроци от историята и отваряйки бъдещето, е необходимо да се придържаме към силното ръководство на ККП. Успехът на китайската кауза зависи основно от нашата партия. Повече от 180 години история на китайската нация от периода на съвременната история, 100 години история на Китайската комунистическа партия и повече от 70 години история на Китайската народна република напълно потвърждават, че без Комунистическата партия нямаше да има Нов Китай, не може да става дума за голямото възраждане на китайската нация. Историята и хората са избрали Китайската комунистическа партия. Лидерството на ККП е най-съществената характеристика на социализма с китайски характеристики, това е най-важното предимство на социалистическата система с китайски характеристики, то е основата и жизненоважна артерия на партията и държавата, интересите и съдбата на всички народи на страната зависят от него.

В новата кампания трябва да защитаваме всеобхватното ръководство на ККП, непрекъснато да подобряваме ръководството на партията, да укрепваме политическото съзнание, съзнанието за интересите на цялото, съзнанието за ядро и съзнанието за равенство, да укрепваме доверието в собствения си път, теория , система и култура на социализма с китайски характеристики, решително защитават статута на генерален секретар като водещо ядро ​​на ЦК на КПК и на партията като цяло, за да защитават авторитета на ЦК на КПК и да подкрепят неговото единно централизирано ръководство. Не забравяйте за миг за основните интереси на държавата, постоянно повишавайте нивото на държавна администрация на партията на научна, демократична и правна основа, изцяло разкривайте ролята на партията като водещо ядро, което контролира ситуацията като цялостна и координира дейността на всички страни!

Извличайки уроци от историята, отваряйки бъдещето, е необходимо да се обединят китайските хора и да ги поведат в безмилостната им борба за прекрасен живот. Държавата е народ, народът е държава. Завоюването и защитата на държавната власт не е нищо повече от завладяване на сърцето на хората. Китайската комунистическа партия е дълбоко вкоренена в хората, тя е жизнено свързана с нея и черпи силите си от нея. ККП винаги представлява основните интереси на най-широките слоеве на хората, споделя радост и скръб с тях и живее, с тях е в една и съща съдба. Партията няма свои собствени специални интереси; тя никога не е представлявала интересите на някакви групи по интереси, управляващи кръгове или привилегировани имоти. Всеки опит за откъсване на ККП от китайския народ и противопоставянето им един на друг със сигурност ще бъде обречен на провал! Повече от 95 милиона китайски комунисти няма да се съгласят с това, нито китайският народ, наброяващ над 1,4 милиарда души, ще се съгласи!

В нова кампания трябва да създаваме история, твърдо разчитайки на хората, неизменно да се придържаме към безкористно служене на хората като основна мисия на партията, твърдо да застанем на позицията на хората, да прилагаме партийната линия на масите, да уважаваме творческата инициатива на хората, следвайте концепцията за развитие, която поставя хората в центъра на вниманието. ... Необходимо е да се развие приобщаваща народна демокрация, да се защити социалното равенство и справедливост, да се положат специални усилия за решаване на проблема с неравномерното и непълно развитие, да се решат спешни и сложни проблеми, които най-много тревожат масите и хората с нетърпение да решат, допринасящи за постигането на по-видими и значителни промени във всестранното развитие на индивида и в реализирането на общия просперитет на населението!

Извличайки уроци от историята, отваряйки бъдещето, е необходимо да продължим да насърчаваме китаизацията на марксизма. Марксизмът е основната водеща идеология на партията и държавата, той е душата и знамето на ККП. Следвайки последователно основните принципи на марксизма, придържайки се към реалистичен подход към бизнеса, основан на реалностите на Китай, Китайската комунистическа партия ясно разбира общите тенденции в развитието на епохата, запазва историческата инициатива, провежда трудни търсения, непрекъснато допринася към синификацията и модернизацията на марксизма, води китайския народ към последователното напредване на големите социални трансформации. Успехът на ККП и предимствата на социализма с китайски характеристики в крайна сметка се крият в ефективното приложение на марксизма!

В новата кампания трябва, неотклонно да се придържаме към марксизма-ленинизма, идеите на Мао Дзедун, теорията на Дън Сяопин, важните идеи за тройното представителство и научната концепция за развитие, да прилагаме цялостно идеите на социализма с китайски характеристики на нова ера, продължете да комбинирате основните разпоредби на марксизма с конкретна реалност Китай, с отлична традиционна китайска култура, наблюдавайте епохата от марксистката гледна точка, разбирайте нейните характеристики и насочвайте нейните тенденции на развитие, продължете да развивате съвременния китайски марксизъм и марксизма на XXI век!

Извличайки уроци от историята, отваряйки бъдещето е необходимо да продължим да съхраняваме и развиваме социализма с китайски характеристики. Следването на собствения път е отправна точка на цялата партийна теория и практика; освен това това е исторически извод, направен от партията по време на вековната й борба. Социализмът с китайски характеристики е основно постижение на партията и хората, които са преживели безброй трудности и са платили колосална цена за това, това е сигурният начин да се постигне голямото възраждане на китайската нация. Въз основа на продължаването и развитието на социализма с китайски характеристики, насърчавайки координираното развитие на материалната, политическата, духовната култура, както и цивилизованото общество и екологичната цивилизация, ние формираме нов китайски модел на модернизация и създадохме нова форма на човешката цивилизация .

В новата кампания трябва да се придържаме към основната теория, основната линия и основната стратегия на партията, въз основа на единно планиране, да насърчаваме изпълнението на общата схема на петкратното строителство, координирано да прилагаме четиристранната всеобхватна стратегическа концепция. Необходимо е задълбочаване  на реформите и откритост, базирани на условията на нов етап на развитие, цялостно, точно и всеобхватно прилагане на нова концепция за развитие, формиране на нова архитектура на развитието, насърчаване на висококачествено развитие и подпомагане на укрепването на собствения потенциал в науката и технологиите. Необходимо е да се гарантира на хората позицията на господаря на страната, да се придържаме към принципа на върховенството на закона в публичната администрация, да прилагаме стабилно системата от основни ценности на социализма, да осигуряваме и подобряваме последователно живота на населението в хода на развитието, за да се поддържа хармоничното съжителство на човека и природата, да допринасяме последователно за подобряването на благосъстоянието на населението, постигането на власт на страната и създаването на красив Китай.

За повече от пет хиляди години история на развитие китайската нация е създала своя великолепна цивилизация. Китайската комунистическа партия има над 100 години опит в борбата и е натрупала над 70 години опит в управлението и възхода на страната. Ние активно изучаваме и заимстваме всички полезни постижения на човешката цивилизация, приветстваме всички полезни предложения и доброжелателна критика, но не приемаме никакви учения от никой арогантен умен народ! Китайската комунистическа партия и китайският народ ще вървят напред с високо вдигнати глави по избрания от тях път, като здраво държат съдбата на Китай в ръцете си за по-нататъшно развитие и напредък!

Извличайки уроци от историята, отваряйки бъдещето, е необходимо да се ускори модернизацията на националната отбрана и армията. За да се създаде мощна държава, е необходимо да се укрепи армията, само мощна армия може да осигури мир в страната. Отстояването на принципа „партията командва пушката“ и създаването на собствена народна армия е неоспорима истина, която ККП научи в резултат на остра, жестока борба. Народната армия, извършила безсмъртни дела в името на партията и народа е солиден стълб, който защитава червената власт и националното достойнство, както и мощна сила за осигуряване на мир в региона и по целия свят.

В новия подход трябва изцяло и напълно да реализираме идеите на партията за укрепване на армията през новата ера, да извършим военно-стратегическия курс на новата ера, неотклонно да поддържаме абсолютното ръководство на народната армия от ККП, неизменно да следваме път за укрепване на армията с китайски характеристики, цялостно провеждане на политическо изграждане на армията, изграждане на военна мощ чрез реформи, разчитайки на научни и технологични постижения и високопрофесионален персонал, управление на армията в съответствие със закона, за да се обърне народната армия в въоръжена сила от световна класа и имат по-значителен потенциал и по-надеждни средства в областта на защитата на държавния суверенитет, сигурността и интересите на Китай за развитие.

Извличайки уроци от историята, отваряйки бъдещето е необходимо да се полагат непрестанни усилия за формиране на общност от общата съдба на човечеството. Мирът, съгласието и хармонията са понятия, които китайската нация неуморно преследва и наследява повече от пет хилядолетия. В кръвта на китайската нация няма гени за нашественици и хегемони. Китайската комунистическа партия се грижи за бъдещето и съдбата на човечеството и се движи напред, ръка за ръка с всички прогресивни сили на света. Китай неизменно ще насърчава световния мир, ще допринася за глобалното развитие и ще поддържа международния ред.

В новата кампания трябва, носейки високо знамето на мира, развитието, сътрудничеството и всеобщата печалба, да провеждаме самостоятелна и независима външна политика, неизменно да следваме пътя на мирното развитие, да допринасяме за изграждането на нов тип международни отношения, насърчаване на създаването на общност на общата съдба на човечеството, насърчаване на висококачествено развитие като част от инициативата "Един пояс, един път", предоставяне на света на нови възможности чрез новите постижения на Китай за развитие. Заедно с всички миролюбиви държави и народи Китайската комунистическа партия ще продължи да развива общите ценности на цялото човечество - мир, развитие, равенство, справедливост, демокрация и свобода. ККП ще продължи да развива сътрудничество, без да влиза в конфронтация; разширяване на отвореността, без да се провежда политика на самоизолация; заемете твърда позиция за взаимна изгода и печелете, като изоставите мисленето с нулева сума; да се противопоставим на хегемонизма и политиката на властта, движейки колелото на историята напред към светли цели!

Китайският народ е народ користен търсещ справедливост и не се  подава на насилие, а китайската нация е нация, която има силно чувство за национална гордост и увереност. Китайският народ никога не е потискал или робувал на народите на други страни в миналото, не го прави понастоящем и няма да го направи в бъдеще. В същото време китайският народ по никакъв начин няма да си позволи да бъде тормозен, потискан или поробван от някаква външна сила. Всеки, който се опита да направи това, със сигурност ще се провали напълно пред стоманената Велика стена, построена от нейната плът от китайския народ, наброяваща над 1,4 милиарда души.

Извличайки уроци от историята, отваряйки бъдещето, е необходимо да се води голяма борба, която има много нови исторически черти. Решителността да се биеш и решителността да победиш са мощната и непобедима духовна сила на ККП. За да се сбъдне една голяма мечта, трябва да се води упорита и безмилостна борба. Днес, както никога досега в историята, ние сме близо до реализацията на нашата цел за голямо възраждане на китайската нация и повече от всякога сме уверени в способността си да реализираме тази цел. В същото време трябва да сме готови да полагаме още по-упорити и напрегнати усилия.

В новата кампания трябва да увеличим бдителността срещу възможни заплахи и опасности и да вземем предпазни мерки предварително. При прилагането на всеобхватната концепция за национална сигурност трябва да координираме работата по развитието и сигурността, да вземем предвид цялостно цялостната стратегия за голямото възраждане на китайската нация и значителни промени в света, безпрецедентни през последните сто години. Необходимо е да се разберат напълно новите характеристики и новите изисквания, възникнали във връзка с промяната в основното противоречие на китайското общество, да се осъзнаят дълбоко новите противоречия и нови предизвикателства, свързани със сложната международна ситуация. Необходимо е смело да се борим, да усъвършенстваме уменията и способностите за борба, както се казва, „след като сте срещнали планина, проправете път; след като се срещнахте с река, изградете мост ”, смело преодолявайте всякакви рискове и предизвикателства.

Извличайки уроци от историята, отваряйки бъдещето е необходимо да се насърчава голямото единство на синовете и дъщерите на китайската нация. В течение на вековна борба Китайската комунистическа партия винаги е поставяла единния фронт на важно място, непрекъснато укрепва и развива най-широкия единен фронт, обединява всички сили, които могат да бъдат обединени, и мобилизира всички положителни фактори, които могат да бъдат мобилизирани, за да увеличат максимално концентрацията на сили върху съвместната борба. Патриотичният обединен фронт е основно чудодейно лекарство, което помага на ККП да събере синовете и дъщерите на китайската нация у нас и в чужбина, за да доведе до голям ренесанс на китайската нация.

В новия подход трябва твърдо да застанем на позицията на голямо обединение и сплотяване, да поддържаме единството на идентичност и многообразие, да активизираме работата по идеологическа и политическа ориентация, да формираме широк консенсус и да събираме таланти от цял ​​свят. Необходимо е да се опитаме да намерим най-големия общ делител и да очертаем най-концентричния кръг, за да създадем такава благоприятна среда, в която всички синове и дъщери на китайската нация у нас и в чужбина единодушно и заедно да се стремят да постигнат обща цел и по този начин да консолидира огромните сили за национално възраждане.!

Извличайки уроци от историята, отваряйки бъдещето е необходимо непрекъснато да популяризираме партийното строителство на нова велика програма. Смелите революционни самопреобразувания са поразителна черта, която отличава ККП от всички останали политически партии. Преминавайки през тигела на многобройни изпитания, нашата партия винаги запазва бурна жизненост. Тук една от основните причини е, че ние винаги се придържаме към принципите на партийния самоконтрол и всестранното напрежение на вътрешнопартийното управление, надлежно преодоляваме рисковете и изпитанията, които възникват през различни исторически периоди, стремим се да гарантираме, че в историческия процес на дълбоки промени в световната ситуация, нашата партия винаги е била в челните редици на епохата; в историческия процес на противопоставяне на вътрешни и външни рискове, той неизменно е служил като вечна надеждна опора за китайския народ!

В новия подход трябва твърдо да схванем истината: „за да ковеш желязо, ти самият трябва да бъдеш силен“, за укрепване на политическото съзнание при постоянното прилагане на всестранното напрежение на вътрешнопартийното управление. Придавайки първостепенно значение на политическото изграждане на партиите, продължете да стимулирате изграждането на партията през новата ера като велика нова програма. Необходимо е непрекъснато да се затяга организационната система на партията, да се полагат усилия за формиране на контингент от висококачествени кадри с високи морални и бизнес качества. Необходимо е решително и непрекъснато да се напредва работата за подобряване на партийния стил, създаване на нетлен апарат и борба с корупцията, безмилостно елиминиране на всички фактори, които увреждат напредналия характер и чистота на партията, унищожаване на всички вируси, които имат разлагащ ефект върху нейното здраво тяло , предотвратяват разпадането му, променят цвета и стила си и се стремят да гарантират, че той винаги е силно водещо ядро ​​в историческия процес на отстояване и развитие на социализма с китайски характеристики в нова ера!

Другари, приятели!

Трябва цялостно и точно да приложим курса „една държава, две системи“, фокусиран върху висока степен на самоуправление според принципа „Хонконг се управлява от самите хора на Хонконг“, „Аомин се управлява от самите аоменци , "внедряват правни системи за защита на националната сигурност в СОАР и AOАР и подходящите механизми за тяхното прилагане, защитават суверенитета, интересите на сигурността и развитието на държавата, както и социалната стабилност на двете територии, поддържат в дългосрочен план просперитет и стабилност на Сянган и Аомин.

Решаването на тайванския въпрос и пълното събиране на родината е историческо предизвикателство, което китайската комунистическа партия винаги се е стремяла да постигне и са общите стремежи на всички синове и дъщери на китайската нация. Необходимо е да се поддържа принципът на обединен Китай и "Споразумението от 1992 г.", за да се засили процесът на мирно обединение на Родината. Всички синове и дъщери на китайската нация, включително сънародници от двете страни, трябва, като си сътрудничат единодушно и вървят напред ръка за ръка, решително да потиснат всички опити за създаване на „независим Тайван“, да отворят съвместно светли перспективи за възраждането на китайците нация. Никой не бива да подценява силната решителност, непоклатимата воля и мощния потенциал на китайския народ в защита на суверенитета и териториалната цялост на държавата!

Другари, приятели!

Бъдещето принадлежи на младите хора, ние възлагаме надеждите си върху тях. Преди сто години, в онези тъмни времена за Китай, група от младежи, държащи високо идеологическата факла на марксизма, упорито опипваха пътя към възраждането на китайската нация. В продължение на сто години, под знамето на ККП, китайската младеж от много поколения е посветила младостта и силите си на каузата на партията и хората, превръщайки се в авангардна сила за постигането на голямото възраждане на китайската нация. И през новата ера китайската младеж трябва да поеме отговорност за големия ренесанс на китайската нация, да възпита високите стремежи на китайския народ, непоклатимата воля и силната увереност. Трябва да цени тази велика епоха и златното време на младостта си, да оправдава искрените надежди на партията и хората!

Другари, приятели!

Преди сто години, по време на основаването си ККП е имала само 50 членове, а днес тя се превърна в най-голямата управляваща партия в света с повече от 95 милиона членове, която води огромна държава с население над 1,4 милиарди души и притежава значително влияние в света.

Преди сто години китайската нация се появи на света като държава в състояние на пълен упадък. И днес светът е изправен пред нация, която се развива бързо и с неудържими стъпки по пътя към своето голямо прераждане.

През последните сто години Китайската комунистическа партия успешно изпълни мисията, поверена й от историята и хората. Сега, обединявайки и ръководейки китайския народ, тя тръгна по нов път за реализиране на целта, поставена за стогодишнината на КНР.

Всички членове на Китайската комунистическа партия! Централният комитет на партията ви призовава да запомните твърдо първоначалната си цел и мисия, да укрепите идеалите и убежденията си, да осъзнаете мисията на партията, винаги да поддържате кръвни връзки с масите, винаги да живеете с хората от едни и същи мисли и работа заедно с тях, споделяйте техните радости и несгоди, продължавайте да полагате неуморни усилия за осъществяване на мечтата на хората за прекрасен живот и търсене още по-голяма слава в името на партията и хората!

Другари, приятели!

Китайската комунистическа партия винаги е стояла на вечната голяма кауза на китайската нация. След като измина 100 години развитие, ККП сега е в разцвета на силата и енергията си! Поглеждайки назад и гледайки в бъдещето, ние сме убедени, че под силното ръководство на КЗК и благодарение на тясното обединение на многонационалните хора в страната, целта за пълно изграждане на модернизирана социалистическа сила със сигурност ще бъде постигната и китайската мечта за голямо възраждане на китайската нация със сигурност ще се сбъдне!

Да живее великата, славна и лоялна китайска комунистическа партия!

Да живее великият, славен и героичен китайски народ!

1 июля 2021 года

Си Цзиньпин




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1661247
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031