Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2021 22:00 - За либералната версия за причините за масовите разстрели
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 210 Коментари: 0 Гласове:
-1



Търсенето на причините за кланетата в Керч и Казан, както се очаква, води жителите до повърхностни заключения: те казват, че компютърните игри са виновни и интернет като цяло, насилието по телевизията и т.н. прекалено патриотично възпитание на децата. Твърди се, че възпитанието, свързано с оръжия, задължително поражда убийци.

Известният либерален блогър Върламов например е сигурен, че обличането на деца на 9 май има отрицателен ефект върху психиката на „малкия войник“. Да речем, военната униформа олицетворява лишения, глад, кръвопролития, смърт, тъй като, казват те за повечето от нашите предци, които са срещнали военните години, това е било посмъртно облекло. И образователното послание, което децата получават чрез подобни действия на възрастни е недвусмислено: войната е страхотна, това е празник, защото тогава завършва с победа. И ако е така, тогава училищните стрелби също са причинени от милитаризация на децата ...

Но естествено либералите не търсят причини там, тъй като антикомунизмът и невежеството вече са стабилни синоними.

В моето съветско детство постоянно играехме военни игри, от шестгодишна възраст ходехме да взривяваме карбид, получавахме парчета стъкло както в челото, така и в окото. В осми клас всеки втори човек имаше самоходка или отрязана пушка, стреляхме по патици или по дъбова дъска, но не чух някои да се стреля един в друг или се стреля в училище.

Не става въпрос само за възпитание, а за доминиращи отношения, които възпроизвеждат определено поведение с подходящи действия. Тоест дете от детството може да се „къпе“ в оръжия, но доминиращите връзки, ако са хармонични, никога няма да създаде убиец от него.

Все пак виждаме, че сега децата са толкова натоварени в училище, което е резултат от „Болонската система“, а родителите им са толкова заети да събират средства за ежедневието, което става все по -скъпо, че родителите и учителите нямат време за образование, да не говорим за силата и желанието основно. Само като изключение, което само потвърждава правилото. В крайна сметка повечето хора нямат време да мислят за нищо друго освен за оцеляване: как да плащат сметките, как да се обличат / обуват, да се отпуснат ...

Разбира се, ако татко наистина успява да прекарва поне половин час с детето всеки ден, а през почивните дни поне половин ден - да говори с него, да разбере с какво живее, то това вече е много. В обществото, в официалните медии, в официалната наука тази тема, ако не е забранена, то е заметена под килима. Управляващата класа не се интересува от това как всъщност се справят плебсовете там, както и честно казано правителството не се интересува от цялата ситуация със стрелбите и причините, които са я причинили. Извършителят е луд и Путин каза, че ще засили контрола над оръжията. Хората на улицата се успокоиха и примиримо се примириха.

Но не се смири либерала. Той упорито се потиска— виновен не е капитализм а сам по себе си, а именно лошия капитализъм. Виновни са парадите на 9 май! Но защо тогава в САЩ, където парадите в чест на победата над нацистска Германия не се явяват действително тържество, разстрелите в учебните заведения са печална даденост?

Но либерала никого не слуша, освен себе си:

„Невроните на убиеца и този, който играе убийство са еднакво активни в същите части на мозъка. Т. е. шах и мат за вас, комунисти: този, който играе убийство, увеличава способността да убива! "

Подобни вопли още един път демонстрират желанието на либералите да обосноват собственото си невежество с псевдонаучни инсинуации. Всъщност процентът на убийствата в Съединените щати винаги и прилично е надхвърлял процента на убийства дори в „гърбавия“ СССР, а като деца и живеещи в Съветския съюз, ние играехме войната почти всеки ден и гледахме филми за нея. И какво? Нима това е повишавало агресията в обществото? Не разбира се, но буржоазната психология продължава да се инати:

«Играющий в убийцу готовит убийцу. Если думать о чём-то и делать это по-настоящему, для мозга нет разницы. В нём происходят одни и те же процессы…».

Допустим, а как тогда объяснить голливудское кино? Производство той же киностудии «Марвелл»? Почему отечественные либералы, выступающие против «победобесия», не борются против насилия на экране?

Однако они никак не поймут, что насилие и распутство в кино, на ТВ, в театре, в играх есть художественное преломление, отражение конфликтности реального общества, а не наоборот, якобы, кино и игры воспитывают молодёжь. Такого рода воздействие может лишь ускорять или замедлять воспитание объективными условиями общественных отношений.

Либералы в упор отказываются принимать простую истину: какое общество, такие и люди. Поскольку тогда им придётся признать, что нет «хорошего капитализма», что все их чаяния и надежды на «атлантов, расправляющих плечи» — пшик, иллюзия и обман, а они доверчивые невежды, польстившиеся, как в соседней Украине, сменить плохую жизнь на хорошую сменой одних олигархов у власти на других…

Что же касается безопасности, то у меня в школе была уборщица, тётя Зина, работающая у нас из-за сынка-хулигана. Так она приводила в трепет даже десятиклассников, а вместе с завхозом Петровичем они держали в страхе и учителей. Теперь же в школах видеокамеры, сигнализации, требуется вооружённая охрана, но буржуазные подпевалы не видят разницы и продолжают пускать слюни: «В СССР был Чикатило!».

Но в действительности только личная заинтересованность или тяжёлое слабоумие заставляет подобных господ винить в керченском и казанском расстрелах культурную надстройку, а не экономический базис, который не знает ничего, кроме насилия, обмана, наживы.

Х. Вахитов, Южанин
06/06/2021




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1690000
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930