Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 18:00 - За любовта
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 289 Коментари: 0 Гласове:
0



„Вземете определен етап от развитието на производството, обмена и потреблението и ще получите определена социална система, определена организация на семейството, съсловията или класите - с една дума, определено гражданско общество“ - с тези думи Маркс описва зависимостта на семейството от социалната система в писмо до Аненков.

Всъщност социалното съществуване на капитализма определя съзнанието на мнозинството от брачните и в отношенията, като понякога ги превръща в нервни и огорчени съюз

Каква роля играят капитализма и комунизма в любови?

На първо място, какво е самата любов? Любовта е една от най -висшите форми на взаимоотношения между хората, основани на взаимна физическа и психологическа симпатия и възникващи на определен етап от личностното развитие на индивида

При капиталистическата социална система, в която цари и активно се насърчава атмосфера на съревнование и измама над ближния, любовните отношения се свеждат до минимум, защото изключват дори и най -малката възможност за тези скверни постъпки.

«Известно е че колкото ПО_ГОЛЯМО количество хора се намират в отношения на експлоатация или конкуренция, толкова ПО_МАЛКО количество от тях е способно  да встъпи в отношения на любов» — В. Подгузов.

Тоест можем спокойно да кажем, че в буржоазното общество любовните отношения не са толкова добре дошли, те противоречат на икономическата основа на капитализма.

Капитализмът поставя бариери пред наистина високата любов между хората. Първо- при капитализма няма условия за развитие на всеки човек до нивото на възникване на любов. Второ- икономическите условия на буржоазното общество се противопоставят на хората, унищожавайки естественото желание за колективна общност и любов. И разбира се, частната собственост върху средствата за производство и съществуване възпрепятства връзката на истинска, светла любов.

Дори малки искрици любов, които се плъзгат между млади и юношеско наивни хора, бързо се затъмняват от остро усещаните проблеми за оцеляване. Добър пример е тревогата и нервите на родителите, че детето им се е влюбило в човек без собствен апартамент ... и т.н.

В семейния живот хората са разглезени от постоянни кавги за пари и приходи. Стоково-паричните отношения разрушават институцията на семейството. Буржоазното семейство е нещо като покупко -продажба на услуги и семейни връзки.

От лични наблюдения можем също да кажем, че при капитализма искрената любов на ученика към учителя е рядкост, поради същите причини любовта към родината е рядкост. И дори при просто споменаване на думата „любов“ в ежедневния разговор в нашето общество, човек може да чуе лек смях и думи за собствената си наивност. Това потвърждава тезата, че любовта и пазарните отношения са несъвместими неща.

Говорейки за любовта в първата фаза на комунизма, не можем да не посочим като пример опита на изграждането на комунизма в СССР. Защо социалните условия на СССР насърчават хората да влязат в любовна връзка? Отговорът е прост: в СССР отношенията с частната собственост бяха по -малко разпространени. В СССР беше направен опит да се премине към икономическия закон, противоположен на капитализма: не максимална печалба, а максималното развитие на всеки индивид.

„Това развитие още през 30 -те години поставено по такъв начин, че адекватна личност, т.е. любовта „от пръв поглед“ може да се намери навсякъде - в училище, в института, на работа, в транспорта “, - В. Подгузов.

С премахването на отношенията на частна собственост в страната, хуманизирането на индивидите естествено започва да се увеличава, а следователно и на любовните отношения. Само в страните, които са в първата фаза на комунизма, хората биха могли и могат да си позволят да се женят с най -малко буржоазия. В СССР обществото е изградено по такъв начин, че бариерите като наличието на средства или апартамент играят все по -малка роля в любовните отношения. В СССР всеки можеше да учи, да работи, да обича, да живее и да не мисли поне за оцеляване.

А при пълния комунизъм, както Енгелс пише, вече ще израства ново поколение: поколение мъже, на които никога няма да се наложи да купуват жена за пари или други социални средства за власт в живота си, и поколение жени, които никога няма да се отдават на мъж от всякакви други мотиви, различни от истинската любов, нито да отказват интимност с любим мъж от страх от икономически последици.

Но само за да се гарантира, че атмосфера на любов, взаимно разбирателство и уважение, тоест пълен комунизъм, цари по целия свят, днес е необходимо да се борим неуморно за него, изучавайки теория и организирайки вестници и партии от ленински тип.

Jane. V.
18/09/2021




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680673
Постинги: 2369
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930