Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2021 09:10 - Комунизмът е съветска власт плюс..., плюс..., плюс.. (Болшевизмът, като гаранция на всички победи на съветската власт) (2)
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 504 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Явява ли се съвременния «прогрес» в електрификацията
научен от гледна точка на марксизма?

Хрушчов, който „не се смущаваше“ смятал, че е развил марксизма, когато допълва ленинската формулировка на комунизма с думата „химизация“, без да осъзнава, че да се "химизира" строителството на комунизма не може без развитие на Съветите, без електрификация без химици с добри обществено образование готови да дадат научен принос към изграждането на комунизма. Всъщност по времето на Хрушчов във всички развити страни по света те плащаха повече за създаването на бойни лазери, нови експлозиви и токсични вещества, отколкото за създаването на лазерни принтери и торове. А сахаровите учени получаващи сталински награди за своите разработки, трескаво гълтаха обилна слюнка, когато си представяха, че бягат на разлагащия се Запад, какъвто беше случаят например с един от авторите на „новичка“. Няма причина да се мисли, че преселената на Запад Вила Мирзоян започва да се използва преди всичко за откриване на нови формули на прах за пране.

Днес децата на хрушчовското „размразяване“, „туполозите“ на либерализма, говорят за „информатизация“, „дигитализация“ на пазарното общество и „интелектуализация на хардуера“ като средство за хармонизиране на живота, въпреки че това е абсолютно невъзможно да се постигне, без освобождаване на мисленето на хората от животинското, което се съдържа в съзнанието на привържениците на пазарния живот. "Къде са кажете, бащите на отечеството...", чиито образци на съзнание биха могли да се използват за създаване на изкуствен интелект, поне малко по-различен от "изкуствения интелект" на самонасочващите се зенитни ракети, ПТУРи, "робокопи" и "терминатори" "? Може би в съзнанието на Александър Велики, Нерон, Чингис хан, Торквемада, маркиз Дьо Сад, Малтус, Ницше, Джийн Шарп, Шендерович, Бин Ладен или Бер Лазар, Греф...?

Ясно е, че нито един съвременен Гейтс, Зукърбърг няма да предложи да вземе за модел логиката на Спиноза, Хегел, Маркс, Ленин и Сталин, които изобщо не са на почит от Нобеловия комитет и спонсорите на писателските организации в западния свят.

Почитателите на дигиталните технологии се преструват, че не знаят, че естествената човешка интелигентност, със своите специфични творчески способности, със света на чувствата и логиката, е АНАЛОГОВА система, полирана от милиони години еволюция, която е създала дигитална технология, за да помогне само за решаване на рутинни задачи, че програмите, с всякакъв оригинален характер, съответстващи на човешката психика, се създават на базата на творческото намерение на конкретен програмист. Модерен дизайнер и програмист се стремят да продават стоките си възможно най-скъпо. Лесно е да се досетите, че техният изкуствен интелект ще бъде проектиран да задоволи и най-богатия клиент.

В продължение на стотици хиляди години развитието на културата изпълва съзнанието на хората с фина материалистична диалектика, чувства за красота и справедливост въпреки съблезъбите тигри, Инквизицията, Светия Синод и Гестапо. Днес гигантски обеми електроенергия се изразходват за криптовалута на съзнанието на хората, увеличавайки степента на тяхната продажност. Лозунгът за използване на електричество за хуманизиране на обществото на практика не се чува, но по улиците на счупени лампи са окачени видеокамери, за да бият опашките на нарастващата престъпност на една доста корумпирана правоохранителна система. Програмирането на подготовката на младежта за ... третата световна война, включително информационната война, излиза на видно място. Армения, Азербайджан и Украйна вече показаха, че съвременните юноши няма да забележат, ако в играта заменят нарисуваните персонажи с живи хора в окопите. Експлозиите и кръвта ще останат за тях образ на монитора и източник на положителни емоции за младия оператор на бойни дронове. Това не е "Хитлерюгенд" с Фаустпатрон.

Историята доказва, че докато само „призракът на комунизма“ броди из Европа, той не може да спре надпреварата във въоръжаването. Научните открития откриват, като правило, първото широкомащабно внедряване в средствата за водене на война, особено ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ. Едва родени, принципите на механичната автоматизация породиха огромен набор от картечници.

През годините на „индустриалната революция“, електрификацията на Запада, европейското колониално общество става кръвожадно и по-агресивно от азиатските деспоти и ерата на „великите географски открития“, т.е. борбата за възраждане на робството в света на нова техническа основа се изостря над всякаква мярка. Дори Жул Верн изгради своите фантазии на фона на темите за война, класова борба, електрически подводници, електрически куршуми, докато на практика вече се разработваха електрически оръжия, електрифицирани телени огради, електрически столове. Малко по-късно химиците създадоха химически бойни отровни вещества, а физиците - междуконтинентални балистични ракети и ядрени бойни глави за тях.

Днес хиперзвуковите ракети, лазерите, армадата от летящи дронове, ходещи и пълзящи роботи предизвикват голяма радост сред жителите на капиталистическите страни. Военните изложби и търговията с оръжие привличат много внимание не само от политиците. Обикновените граждани водят децата си на изложби на съвременни оръжия, за да видят как ще бъдат убити. И като обобщение, повечето носители на точни науки в системата на пазарните отношения, провокирани от либералната идеология, водят света към обща екологична катастрофа.

И така, простото увеличаване на производството на електроенергия, което е необходим технически момент в развитието на средствата за производство на съвременното общество, е недостатъчно за неговото успешно хуманизиране, точно както съветизацията е невъзможна без авангардно развитие на науката за обществото и усвояването му от милиони.

Що се отнася до технократите, като всички вулгарни материалисти, те изхождат от факта, че хронологично се е случила индустриалната революция и електричеството е въведено в производството много по-рано, отколкото са се появили болшевиките и са възникнали Съветите на работниците и селяните. Следователно, според тях, както и по всички други въпроси, общественото съзнание и политиката трябва стриктно да следват петите на техническото развитие. Мнозина не разбират, че самото техническо решение, преди да бъде въплътено в хардуера, трябва да узрее в главата на учен, дизайнер и инженер и не е лошо, ако се вземат предвид социалните последици. Но Сорос, харчейки милиони за възстановяване на света според неговите възгледи, в своите писания категорично твърди, че бизнесмен, който мисли за социалните последици от своето предприятие е професионално негоден. Водейки се от този принцип, всеки голям бизнесмен решава сам в какво да инвестира. И тъй като най-големите печалби са гарантирани от надпреварата във въоръжаването, не е случайно, че средствата за унищожаване на живота на планетата вече са произведени с няколко порядъка повече от средствата за опазване на околната среда. Но това е от полза за пазарната икономика.

Благодарение на лекотата, с която се усвоява вулгарно-историческият подход към развитието на човечеството, прагматиците „впрегнаха” всички постижения на науката и техниката, изпреварвайки човека, човечеството, човешките отношения.

image

Формулата, извадена от контекста на марксизма, "материята е първична, съзнанието е вторично" е спекулативна догма на всички вулгарни материалисти. Те не разбират, че битието пряко определя съзнанието на онези, чието „сиво вещество” е изпълнено само с рефлекси и вяра от всякаква етиология или обикновена неграмотност. Комунизмът е възможен само когато съзнанието на масите не съдържа нищо мистично, нищо противно на изводите на науките и следователно придава на битието мирен, градивен характер на прогреса. С други думи, битието директно определя съзнанието на тези хора и докато съзнанието им работи само като „флашка”, върху повърхностно фиксиране на миналото и настоящето и не е в състояние да открие законите на трансформацията на миналото в настоящето, т.е екстраполират и синтезират.

Веднага щом човешкият ум започне да схваща законите на преобразуването на материята, се появяват открития и изобретения, които нямат аналози в съществуващата природа и в обществото. Но капиталистическата конкуренция, откривайки новите си свойства в природата, прави хората все по-едностранчиви, примитивни и колкото по-агресивни са, толкова по-интензивно се въоръжават страните с технически средства за масово самоунищожение.

Сахаров, подобно на Едуард Телър, бидейки АБСОЛЮТНО неграмотен в марксизма, дълги години се гордееше, че е изобретил най-разрушителния инструмент в историята на човечеството, получавайки звездите на Героя на социалистическия труд за това, а по-късно ... ентусиазирано участваше при унищожаването на СССР. Такива са херостратовите биографици и някои други почтени физици, свидетелстващи за тяхното примитивно съзнание.

През хилядолетията, докато човечеството преминава от дърво към камък, от мед към бронз и желязо, религиозното мракобесие и мащабът на войните само нарастват. Социалният живот, изграден на мистична основа, винаги е съжителствал с робовладелското и търгашеското съзнание. Движението към „ултраимпериализъм“ на основата на технически завоевания, както показва историята, посрамена от каутскизма, доведе човечеството до две световни войни между големи предприемачи за източници на суровини, за робски труд в мините и монополизиране на пазарите за продажби и днес създава стандартни предпоставки за Третата световна война.

Увеличаването на собствеността, печалбите, засилената конкуренция, потапянето във виртуално крипто-финансиране, в лакомия, разврат, в жаждата за господството на „своите“ олигарси над други нации, всичко това са водещите мотиви на съвременната електрификация и всички нейни производни в пазарния живот. Много прозападни прагматици виждат повод за гордост в нощните снимки на Земята от спътници, на които големи части от страни с развита пазарна икономика са наводнени с електрическа светлина, а териториите на бившите им колонии все още са потънали в мрак, особено териториите на Централна Африка, Централна Австралия и централните региони на Южна Америка, въпреки че резерватите на индианците в Северна Америка в изображенията на тяхното пространство също не са светли. Такива пропагандисти на капитализма „забравят“, че всеки път, щом електричеството бъде спряно в столиците на развитите страни, започва грандиозен грабеж.

Откриването на методи за генериране на огромни електрически потоци, тяхното промишлено използване, повишаване на производителността на обществения труд, тъй като те попадат в периода на капитализма, доколкото увеличават неравномерното развитие на обществото, пораждайки монопол, икономически кризи и световни войни. Електрификацията е техническа предпоставка за растежа на средствата за производство, но при капитализма тя само ускорява централизацията на световния капитал и изостря междуимпериалистическите противоречия и засилва дехуманизацията на обществото. В пазарната икономика електрификацията например на зависимите страни е пропорционална на нарастването на темпа на ограбването на суровините от тях, а не на изграждането на комунизма.

Следователно не е случайно, че съчетаването на силата на съветската власт под контрола на диалектическите материалисти, със силата на електричеството, с обществената собственост върху основните средства за производство, позволи в СССР (до 1953 г.) да ускори развитието на някога изостаналите народи на царска Русия и по този начин значително отслабват социалните противоречия в СССР.

Така например славянските народи се отделят от Русия почти веднага след Февруарската буржоазна революция от 1917 г., на следващата година след победата на съветската власт в Русия над белогвардейците и интервенционистите, т.е. през 1921 г. започва процесът на обединение. В продължение на 70 години територията на СССР беше освободена от такова огнище на "трафик на наркотици" и подкупи, каквито са митниците. Изминаха 30 години от 1991 г., а славянските народи само се отдалечават един от друг и дори са готови да се бият помежду си.

В резултат на коварните си действия Хрушчов, Андропов и Горбачов доказаха, че ИЗКРИВЯВАНЕТО на ленинските идеи и сталинската практика на съветския режим, спадът в научното ниво на членовете на КПСС, с нарастващата степен на диплома, и следователно обективното намаляване на техния авторитет и лидерство в обществото, води до ДЕГРАДАЦИЯ на самите Съвети, за да ги замени с парламентарна говорилня. Без научните напътствия на Съветите от „твърдите искристи”, електрификацията, химизацията и дигитализацията водят хората към дехуманизация, а страната към реставрация на варварството.

Ако приемем диаматичен подход към известното твърдение на Сталин, че „кадрите решават всичко“, ще трябва да признаем, че под кадри Сталин е имал предвид хора, които със сигурност са компетентни в марксизма и дълбоки специалисти в специфични области на социалната и индустриалната практика. Само такива кадри решават всичко. Реално кадрите са адекватни и безполезни, както и резултатите от тяхната дейност. Болшевишкият героизъм в единство с научната компетентност - изгради първата фаза на комунизма. Болшевишкият героизъм без компетентност винаги ще бъде измамен от троцкистите-горбачовци, които ще доведат до поражение. Опитът от ПОРАЖЕНИЕТО на КПСС ни принуждава да добавим към ленинската формулировка преди всичко най-общото нещо, което беше самият марксизъм-ленинизъм, т.е. „Комунизмът е светска власт плюс електрификацията на цялата страна”, плюс безусловната, без ни най-малка отстъпка, марксистка грамотност на партийното ръководство и стахановско желание за същото на всички партийни кадри.

Едно е, когато в условията на дълбок капитализъм Маркс, Енгелс, Плеханов, Ленин, всъщност, без да "яздят коне", се занимават с теория, издават вестници и издават книги, както пише Маркс, преди всичко, "за да изясни въпроса за себе си." Но съвсем друг е въпросът, когато в резултат на рязкото кризисно изостряне на противоречията на капитализма партията е призната за най-напредналата част от хората на наемния труд, авангард на експлоатираната класа. По време на криза политиците се оказват в някаква времева беда, нямат време да се учат, трябва безпогрешно да приложат победоносна стратегия, умело и победоносно да импровизират. Но ако в един относително спокоен период системата за обучение на безусловно компетентни партийни кадри не заработи, тогава ще се образува вакуум в областта на субективните предпоставки за изграждане на комунизъм и всичко ще се „срути“, както в СССР.

Ако към лаконичната формулировка на Ленин за движението на съветската власт чрез електрификацията на страната към комунизма добавим извод от победния практически опит на Сталин, тогава можем да кажем, че успехът на тази практика е постигнат в рамките на единството и борбата от най-малко три потока персонал. От една страна, кооптациите в ЦК на КПСС (б) понякога не са най-блестящите, но активни хора, повечето от които искрено признават авторитета както на Ленин, така и на Сталин и искрено прилагат разпоредбите на своите теоретични разработки. От друга страна, млади партийни кадри, които се занимаваха сериозно с образование и самообразование, като Брежнев, Машеров, Щербицки, Суслов, Устинов, Черненко. И третият поток от кадри, представен от първата вълна млади хора, чиито предци са били благородници или кулаци, като Яковлев, Елцин, Горбачов. Тоест всички минуси в историята на СССР „не бяха издухани от вятъра“ и те бяха родени не само от идеологическо невежество, например Троцки, Солженицин, Сахаров, Лихачов, Япончик, Гайдар, Чубайс, дядо Хасан, Аксьонов... наследници на хилядолетната история на частната собственост, но и крещящата неграмотност на Хрушчов, Андропов, Горбачов, Абалкин, Е. Гайдар и хиляди „обикновени“ професори, членове на КПСС.

Марксистката кадрова диаматика предполага, в краткосрочен план, подобряване на качеството на партията, като я освободи от очевидни врагове и глупаци, но стратегическата и още повече, крайната победа зависи от това колко ефективно ще работи "конвейерът", произвеждайки марксисти без страх и укор, без фалш и невежество. Мнозинството от левицата отричат ​​дори възможността за такава формулировка на казуса, разчитайки изцяло на вота на масите. Но активът на "Прорив" избра пътя на изграждането на точно такъв конвейер, тъй като периодът на победите на Ленин и Сталин, както и пораженията на Хрушчов, Андропов и Горбачов създават обективна, релефна картина на причините за такъв противоположен ход на събитията. , което дава възможност за точно и ясно дефиниране на стратегията преди всичко на партийното изграждане и критериите за комунизъм на кадрите.

Комунистът е не толкова герой, способен да загине в борбата за делото на пролетариата, колкото мъдрец, способен да осигури победа на работническата класа с най-малко загуби и най-добри резултати.

Но факта си остава факт, след 1982 година кадри, които компетентно да решават всичко, в КПСС не се намираха въобще.

Както показва практиката, ако за решаването на най-грубите задачи от първата фаза на комунизма „червеногвардейското нападение срещу капитала“ е достатъчен само факта на Съветска власт, още повече електрификация на страната, то за изпълняване на задачите по окончателното построяване на комунизма е необходима още и интелектуална революция, като решаваща част от културната революция.

В обществото не трябва да има слепи вярващи в нищо. Доверчивостта трябва да остане в по-младите групи на детските градини и на всички нива на живота на възрастните във всички сфери трябва да бъде заменена от способността да се мисли самостоятелно и безгрешно, преди всичко по въпросите на социалните отношения. Разбира се, „живеенето и вярата е страхотно“, ако капитализмът не роди измамници и мошенници, вариращи от брачни измамници и черни брокери, лидери на организирани престъпни групи и до ръководители на правоохранителните органи, които още не са в затвора.

Човек трябва да живее живота си толкова умно, че на неизбежното погребение и възпоменание роднините да не трябва да наемат опечалени, а враговете, дори след сто години да се страхуват от паметниците му.

Сентябрь - октябрь 2021



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1679899
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930