Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2021 16:00 - Решение на ЦК на КПК по основни достижения и историческия опит от стогодишната борба на партията (3)
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 235 Коментари: 0 Гласове:
0



  7. В културното строителство

След началото на политиката на реформи и отваряне, комунистическата партия на Китай, придържайки се към курса на едновременно и интензивно развитие както на материалната, така и на духовната култура, стимулира развитието и просперитета на социалистическата култура, издига духа на китайската нация. и консолидирани национални сили. Въпреки това често се случваше преклонение пред парите, хедонизъм, краен индивидуализъм, исторически нихилизъм и други погрешни идеологически тенденции, имаше объркване в общественото мнение във виртуалното пространство, някои ръководни кадри нямаха ясни политически позиции, нямаха борбен дух. Всичко това засегна сериозно съзнанието на хората и атмосферата на общественото мнение. Разбирайки точно тенденцията за взаимен сблъсък на различни идеологически и културни течения в света и тенденцията за значителна промяна в идеите и възприятията в китайското общество, партията подчерта, че идеологическата работа е работа, насочена към полагане на духовна основа за една страна и нация. Доверието в домашната култура е увереност, която е по-основна, по-широка и по-дълбока по своята същност; тя е най-основната, най-дълбоката и най-стабилната сила в развитието на тази или онази държава и този или онзи народ. Без висока степен на доверие към родната култура, без нейния разцвет и просперитет не може да се говори за голямо възраждане на китайската нация. Неизменно фокусирайки се върху концепцията, която поставя хората в центъра на вниманието, е необходимо знамето да се носи високо, да се сближат сърцата на населението, да се образоват хора от нова формация, да се стимулира процъфтяването на културата и да се формира положителен имидж , надеждно осигуряват водещата позиция на партията в идеологическата работа, формират социалистическа идеология с мощна консолидираща и направляваща сила, изграждат социалистическа културна мощ, събуждат новаторската и творческа енергия на целия народ в сферата на културата, по-активно оформят китайския дух, китайските ценности и китайската сила, като по този начин укрепва общата идеологическа основа на солидарната борба между партията и многонационалния народ на страната.

Партията положи големи усилия за решаване на проблема с отслабването на партийното ръководство в областта на идеологията, обърна еднакво внимание на въвеждането на новото и премахването на старото, насърчаване на положителното и премахване на негативното, разработени планове по въпросите на идеологическата сфера, които се отнасят до общата посока на развитие и са стратегически важни, утвърдени и защитени основната институция, която осигурява ръководната роля на марксизма в областта на идеологията. Партията усъвършенства системата на отговорност за идеологическата работа, насърчава пропагандата и идеологическата работа с общото участие на всички членове на партията и гарантира, че всеки поема отговорност за поверената му задача и добросъвестно изпълнява задълженията си, проявява смелост в управленската работа и в борба, решително се противопостави на всякакви погрешни възгледи. На първо място, след като оптимизира разбирателството в самата основа, партията започна да засилва своята пропагандна и идеологическа работа. На общокитайски срещи по пропагандна и идеологическа работа, срещи по работа в областта на литературата и изкуствата, партийна работа в областта на медиите и общественото мнение, работа в областта на киберсигурността и информатизацията, въпроси в областта на философията и социалните науки, както и на общокитайските срещи по идеологическо-политическа работа в университетите ясно и ясно потвърдиха принципните позиции по редица кардинални въпроси, беше начертана твърда линия между истината и лъжата на теория, посоката на работа беше коригирана , благодарение на което постепенно се засилва една положителна и здравословна тенденция в областта на идеологията и културата. Бяха положени усилия за прилагане на постиженията на партията в областта на теоретичните иновации за въоръжаване на партията, образоване на хората и насочване на практически дейности, задълбочаване на изследванията и развитието на теорията на марксизма, положени усилия за изграждане на специфично китайска система от научни дисциплини в областта на философията и социалните науки, система от научни изследвания и системен дискурс. Обръща се повишено внимание на създаването и обновяването на медиите за разпространение на информация, ускорява се интегрираното развитие на медиите и се увеличава потенциалът на медиите за разпространение на информация, насочване, влияние и спечелване на общественото доверие. Централният комитет на партията ясно отбеляза, че без установяване на работа в областта на Интернет би било невъзможно да се осигури дълъг престой на власт. Нашата партия отдаде особено значение на Интернет, който е главен фронт, основно поле и водещо в идеологическата борба, също така подобри управлението и управлението на Интернет, придържа се към принципа за управление и подреждане на киберпространството в съответствие с закона, за да се създаде чисто и здраво киберпространство.

Продължавайки да идентифицира водещата роля на основните ценности на социализма в културното строителство, партията обърна специално внимание на полагането на духовната основа на китайската нация с помощта на напреднала социалистическа култура, революционна култура и отлична традиционна китайска култура; Китайска мечта , допринесе за редовното и системно провеждане на образователни дейности за укрепване на идеалите и вярванията. Наред с това партията подобри системата на идеологическата и политическа работа, създаде и усъвършенства институцията за почетни награди за заслуги към партията и държавата, учреди Деня на паметта на загиналите герои, активно разгърна масови прояви за развитие на духовната култура, насърчи изграждането на практически центрове за развитие на духовната култура в нова ера, допринесе за превръщането на Китай в сила, търсеща знание. Освен това се работи активно за изучаване на историята на КПК, историята на Нов Китай, историята на реформите и отварянето, историята на развитието на социализма, построен е Музеят на историята на комунистическата партия на Китай , се проведоха тържествени събития, посветени на 100-годишнината на Китайската комунистическа партия, 70-годишнината на Народната република, 90-ата годишнина на Народноосвободителната армия на Китай, 40-годишнината от политиката на реформи и отваряне, 70-та годишнина от създаването на Китайската народна освободителна армия. годишнина от победата на китайския народ във Войната за съпротива срещу японските нашественици и Световната антифашистка война, 70-ата годишнина от пристигането на китайските народни доброволци на корейския фронт, за да окажат отпор на американската агресия. Всичко това отразяваше изцяло мисията на партията и волята на народа, демонстрира международния престиж на Китай и смелата поява на китайската армия, разпространява лайтмотив и положително отношение на китайското общество. Нашата партия се стремеше към единство на социалните и икономическите ефекти, като приоритизира социалния ефект, допринесе за цялостното развитие на културната сфера и културната индустрия, допринесе за повече духовна храна с по-добро качество на хората.

Централният комитет на партията подчерта, че изключителната традиционна китайска култура е ярко предимство на китайската нация, тя е основата, върху която можем да стъпим на краката си в условията на взаимни сблъсъци на различни култури по света. В тази връзка е необходимо, като се вземат предвид условията на новата ера, правилно да наследим и развием нашата най-добра традиционна култура. Реализирахме проекти за наследяване и развитие на най-добрите постижения на традиционната култура на китайската нация, стимулирахме нейното творческо внедряване и иновативно развитие, засилихме съзнанието за важността на опазването на паметниците на културата в цялото общество и засилихме усилията за опазване на културата. наследство. Ние засилихме работата си за изграждане на капацитет в международната комуникация, активно разказахме на света за Китай и ККП, усърдно предадохме гласа на Китай до целия свят, насърчихме обмена и взаимното обогатяване между различните цивилизации, като по този начин значително засилихме културната мека сила на Китай и увеличихме влиянието на китайската култура...

След XVIII конгрес на КПК настъпиха всеобхватни и радикални промени в идеологическата сфера на Китай, всички партийни членове и многонационални хора забележимо повишиха доверието във вътрешната култура, консолидиращата и центростремителната сила на китайското общество значително се засили, което осигури силни идеологически гаранции и мощна духовна сила за създаване на нова ситуация в делата на партията и държавата в една нова ера.

8. В социалното строителство

От началото на политиката на реформи и отваряне стандартът на живот на китайския народ се подобри значително, а социалното управление значително се подобри. В същото време с развитието на епохата и напредъка на обществото се увеличава желанието на хората за прекрасен живот, увеличават се потребностите на хората от осигуряване на демокрация, върховенство на закона, равенство, справедливост, сигурност, т.к. както и в областта на опазването на околната среда. ЦК на КЗК подчерта, че осъществяването на народната мечта за по-добър живот е цел на нашата борба; подобряването на благосъстоянието на народа е съществено изискване за спазване на принципа „партията е създадена за общо благо и е на власт в името на народа”; осигуряването на щастлив живот на обикновените хора е отправната точка и крайната цел на цялата ни работа; поправянето на недостатъците в областта на осигуряването на благосъстоянието на населението, решаването на неотложни и сложни проблеми, които най-много тревожат масите и чиито решения хората очакват с нетърпение е неотложна задача на социалното строителство. В тази връзка следва да се засили социалното строителство с акцент върху осигуряването и подобряването на живота на хората, като се действа с пълна отдаденост, но пропорционално на наличните възможности, последователно и системно да се изпълняват всички задачи. Полагайте непрестанни усилия, за да гарантирате, че децата имат къде да се възпитават, хората - къде да получат образование, да изкарват прехраната си, да се лекуват и да живеят, така че в напреднала възраст хората да живеят проспериращ живот, а уязвимата група хора да получава помощ . Укрепване и обновяване на социалното управление, направете усещането на хората за печалба, щастие и сигурност по-осезаемо, по-сигурно и по-устойчиво.

Нашата партия дълбоко осъзнава, че успехът на изграждането на умерено проспериращо общество зависи от благосъстоянието на селяните. Интензивното премахване на бедността беше елементарна задача за цялостното изграждане на умерено проспериращо общество, само победата в интензивната борба срещу бедността направи възможно пълното изграждане на умерено проспериращо общество и реализирането на поставената цел за стогодишнината на ККП. С още по-голяма решителност беше необходимо да се разработят по-точни и целенасочени планове, да се предприемат по-ефективни мерки и да се предприемат специални действия при изпълнението на програмата за интензивно изкореняване на бедността. Партията се придържа към политиката на предоставяне на целева помощ на нуждаещите се, насочена към осигуряване на населението с храна и облекло, задължително образование, основни медицински услуги и безопасно жилище. Институцията на отговорността за задължителното изпълнение на поставените задачи беше въведена в действие, силите на цялата партия, страна и общество бяха мобилизирани за единодушна борба с бедността, избрани сили бяха изпратени за преодоляване на най-сериозните трудности и решаване на най-трудните. проблеми. Организирана от партията борбата с бедността беше най-мащабната и интензивна в историята на човечеството, в този процес се формира велик дух на интензивно изкореняване на бедността. След XVIII конгрес на КПК „етикетът на бедността“ е напълно премахнат от 832 слаборазвити окръга, 128 хиляди нуждаещи се села са напълно извадени от категорията на бедността, приблизително 100 милиона жители на селските райони са се отървали от бедността, в резултат на което целта за намаляване е постигната десет години по-рано нивото на бедност, заложено в рамките на Програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г., исторически елиминира проблема с абсолютната бедност, създадено е чудо в историята на борбата на човечеството за намаляване бедност.

През 2020 г., в лицето на внезапното избухване на епидемията COVID-19, ЦК на КПК решително и уверено реагира, придържайки се към принципа „хората преди всичко, животът преди всичко“, изложи общи изисквания за укрепване на увереността в победата и взаимопомощ в лицето на опасността, приемайки научно обосновани и целенасочени противоепидемични мерки, започна народна война, всеобхватна война и отбранителна война срещу епидемията, внимателно организирана отбрана в град Ухан и провинция Хубей, въз основа на мобилизацията на силите в цялата страна, проведени безпрецедентни по мащаб мерки за спасяване на живота на хората. От началото до края Централният комитет внимателно и задълбочено извършваше работа за предотвратяване на вноса на инфекция отвън и повторното й разпространение вътре в страната, стабилно координираше работата по предотвратяването и контрола на епидемията и социално-икономическото развитие. Всичко това позволи на Китай да осигури максимално безопасността на живота и здравето на хората, първият в света, който овладее разпространението на епидемията, първият възобнови работата и производството и първият, който възстанови социално-икономическото развитие. В борбата с епидемията са постигнати значителни стратегически напредък и се формира голям дух на борбата с епидемията.

За да осигури и подобри живота на хората, в съответствие с идеята за запазване на основни позиции, приоритизиране на приоритетите, подобряване на институциите и ориентиране на очакванията на обществото, партията проведе редица важни дейности в области като разпределение на доходите, заетост , образование, социално осигуряване, медицинско обслужване и здравеопазване. Същевременно бяха насочени специални усилия за засилване на работата за подобряване на живота на хората, която има всеобхватен и основен характер и има за цел да консолидира минимални социални гаранции, и се активизираха дейностите за осигуряване на равен достъп до основни видове обществени услуги. Опитахме се да изградим система за разпределение на доходите, която олицетворява ефективността и насърчава справедливостта, регулирайки прекомерно високите доходи, потискайки незаконните доходи, осигурявайки растеж на доходите на нископлатените групи от населението, систематично увеличавайки населението със среден доход, стремейки се да ускорим формирането на маслиновоподобна структура на разпределение на доходите, така че основно да се поддържа синхронизацията на растежа на доходите на населението и икономическия растеж, да се гарантира, че темпът на растеж на доходите на селското население надвишава темпа на растеж на доходите на градско население. В резултат на прилагането на приоритетната политика по заетостта са предприети активни стъпки за осигуряване на по-пълна и качествена заетост. Ние изпълнихме цялостно курса на партията в областта на образованието, осигурихме приоритетно развитие на образованието, ясно дефинирахме основната задача на образованието: да възпитаваме образовани хора с високи нравствени качества, да подготвяме строители и наследници на социализма, отличаващи се с всестранно развитие на нравствени, умствени, физически, естетически и трудови качества на личността. Задълбочихме реформата и засилихме иновациите в образованието и обучението, насърчавахме равнопоставеността и подобряването на качеството на образованието, стимулирахме балансираното развитие на задължителното образование и неговото интегрирано развитие в градските и селските райони, широко разпространявахме преподаването на националния език и писменост, регулирахме дейностите на извънучилищните институции, активно развиваха професионалното образование, насърчаваха интензивното развитие на висшето образование, положиха усилия да гарантират, че Китай се превръща в сила с огромен потенциал в областта на образованието и да гарантира, че хората са доволни от образование. Китай създаде най-голямата система за социално осигуряване в света, като основното осигуряване за старост достига 1,02 милиарда души, а основното здравно осигуряване покрива 1,36 милиарда души. Насърчахме цялостно прилагането на програмата Healthy China, упорито преследвахме приоритета на превенцията, задълбочихме реформите в системите на здравеопазване, фармацевтиката и здравеопазването и помогнахме за преместването на центъра на тежестта на работата и ресурсите на болниците към масовите структури. Своевременно допринесохме за подобряването на системата и механизма за предотвратяване и контрол на сериозни епидемии, подобряването на държавната система за управление на извънредни ситуации в областта на общественото здраве, стимулирахме работата по опазването и иновативното развитие на традиционната китайска медицина и фармацевтичните продукти , подобри системата на общественото здравеопазване, обхващаща както градското, така и селското население. Ускорихме стъпките за превръщане на Китай в спортна сила, разгърнахме широко национални дейности за насърчаване на здравето и активно развихме спортния дух на китайската нация. Освен това засилихме изследванията върху стратегиите за демографско развитие, реагирахме активно на застаряването на населението, ускорихме темпото на създаване на система за предоставяне на услуги за осигуряване на достойна старост, регулирахме и подобрихме политиките за раждане на деца и допринесехме за дългосрочно и балансирано демографско развитие. развитие. Обърнахме повишено внимание на укрепването на семействата, семейното образование и изграждането на семейна структура, защитавахме правата и интересите на жените и децата, ускорихме развитието на работата с хора с увреждания. Спазвайки стриктно принципа, че „жилището е предназначено за живеене, а не за спекулация“, ние ускорихме формирането на жилищна система, характеризираща се с диверсификация на предметите на предлагане, разнообразие от канали за доставка, еднакво внимание към наемането и покупката на жилища, увеличени инвестиции в изграждането на социални жилища, благодарение на което значително се подобриха условията на живот на градското и селското население.

Въз основа на необходимостта да се осигури дългосрочен ред и дългосрочна стабилност на държавата, да се гарантират условия за спокоен живот и работа на хората и да се изгради „спокоен Китай“ по по-високи стандарти, партийното ръководство на партията организации и съчетаването на самоуправление и управление на основата на закона и моралните норми, допринесе за прехвърлянето на центъра на тежестта на работата по социалното управление на по-ниското ниво. Постарали сме се да създадем система за социално управление, базирана на съвместно изграждане, съвместно управление и споделяне, да изградим общност за социално управление, където всеки е отговорен, всеки изпълнява своите задължения, всеки се радва на плодовете на управлението. Засилена беше работата в областта на предотвратяването на природни бедствия, минимизирането на последствията от тях и оказването на помощ на пострадалите, както и работата по осигуряване на безопасност при работа, се работи интензивно за създаване на държавна система за управление на извънредни ситуации и повишаване на съответния капацитет. Защитавайки и развивайки „опитът на село Фънцяо” в новата ера, придържайки се към принципите на системно и интегрирано управление, управление на правна основа, както и управление, насочено към отстраняване на източниците на проблеми, партията подобри системата за получаване и разглеждайки устни и писмени призиви, лекува сложния механизъм от разнообразни методи за предотвратяване, регулиране и премахване на социалните противоречия и спорове, засилва работата по цялостното установяване на обществения ред, разгръща целенасочени мерки за ликвидиране на престъпни структури, безмилостно наказва партийните ръководни кадри, които прощават и покровителства мафиотските сили и дори се превръща в техни „защитни чадъри“, предотвратява и потиска насилието и терористичните атаки, нов вид киберпрестъпления и транснационална престъпност.

След XVIII партиен конгрес социалното строителство в Китай беше напълно засилено, животът на хората беше цялостно подобрен в областта на социалното управление, нивото на приложение на социалните лостове, нивото на правната администрация, както и нивото на интелектуализацията и специализацията се увеличиха значително. Създадена е благоприятна среда, в която хората живеят в мир и спокойствие, а в обществото цари стабилност и ред, и чудото на дългогодишната социална стабилност продължава.

9. В строителствoто на екологическа цивилизация

От началото на политиката на реформи и отваряне, партията отдава все по-голямо значение на опазването на околната среда. Въпреки това, екоцивилизационното строителство остава забележимо слабо място, като проблеми като влошаване на възпиращия ефект от страна на ресурсите и околната среда, влошаване на екосистемите, по-специално, чести са случаи на замърсяване на околната среда и унищожаване на околната среда, което причинява вреда на родната земя и живота на хората. Ако не коригираме решително тенденцията на влошаване на околната среда, ще трябва да платим висока цена. Централният комитет на партията подчерта, че развитието на екологичната цивилизация е най-важната задача, свързана с устойчивото развитие на китайската нация, опазването на околната среда е защитата на производителните сили, подобряването на околната среда е развитието на производителните сили. В никакъв случай околната среда не трябва да се жертва за незабавен икономически растеж. Необходимо е да се придържаме към концепцията „изумрудените води и зелените планини са безценно съкровище“, да продължим да защитаваме по единен начин и въз основа на системен подход да рационализираме екологията на планинските райони, речните и езерните среди, горски площи, обработваеми земи, степни покрития и песъчливи почви и опазване на околната среда като зеницата на окото ни, грижи се за околната среда точно както се грижим за собствения си живот, по-съзнателно стимулиране на зелено, рециклиране и нисковъглеродно развитие, неизменно следват пътя на цивилизованото развитие, характеризиращо се с развитие на производството, осигурено от живота на населението и здравословна околна среда.

Чрез използването на идеологически, правни, институционални, организационни лостове, както и подобряване на стила на работа, партията интензивно осъществяваше опазването на екологичната среда във всички сфери на дейност, във всички региони на страната и през целия процес. на работа, подпомогнато за определяне на „червената линия” на опазване на околната среда, долната граница на качеството на околната среда и горната граница на използване на ресурсите, стартира работа, която е фундаментална, иновативна и фокусирана в дългосрочен план. Под ръководството на партията осъществихме стратегия за развитие на зони с основни функции, създадохме и след това подобрихме системата за права на собственост върху природни ресурси, система за развитие и опазване на териториалното пространство, система за проверка и оценка на резултатите от прилагането на индикатори в областта на изграждането на екологична цивилизация и процедурата за държане на отговорност за неизпълнение на целите индикатори, процедурата за обезщетение за екологични щети, институцията на куратори на екологичното състояние на реките , езера, гори, система на еднаква солидарна отговорност на партийните комитети и държавни органи за опазване на околната среда, система на двойна отговорност на всяка длъжност за опазване на околната среда и др., са разработили или преработили съответните закони и наредби. Оптимизирахме архитектониката на развитието и опазването на териториалните пространства на Китай, създадохме система от природни резервати, базирани на национални паркове, непрекъснато провеждахме мащабни мерки за озеленяване на територията на страната, засилихме опазването на околната среда и системното подреждане на големи реки, специално обозначени езера, влажни зони и морски брегове., увеличи динамиката на опазване и възстановяване на екосистемите, засили опазването на биоразнообразието, допринесе за формирането на пространствена архитектоника, производствени структури, производствени методи и начин на живот, които пестят ресурси и опазват околната среда. Под ръководството на партията насочихме усилията си към изпълнението на най-трудната задача за предотвратяване и премахване на замърсяването, активно реализиране на програми за действие за борба със замърсяването на атмосферата, водите и почвата, активна борба за синьо небе, изумрудени води и чистота. земя, разгръщайки работа за подобряване на жизнената среда на селското население, прилага мерки за пълна забрана на вноса на боклук от чужбина. Централните работни групи започнаха проверка на работата по опазване на околната среда, разследваха с най-голяма строгост големи и типични случаи, свързани с нарушаване на екологичната среда, и решаваха остри екологични проблеми, предизвикали негативна реакция на масите. Китай участва активно в глобалното управление на околната среда и климата, като се ангажира да постигне пикови въглеродни емисии до 2030 г. и да постигне въглероден неутралност до 2060 г., демонстрирайки себе си като отговорна глобална сила.

От XVIII конгрес на КПК ЦК на партията изгражда екологична цивилизация с безпрецедентен интензитет, значително се повиши съзнанието и активността на партията и на цялата страна за насърчаване на зеленото развитие, направени са важни стъпки в изграждането. "красив Китай", в опазването на екологията на страната ни са настъпили промени, които са от исторически, критичен характер и засягат общата ситуация като цяло.

10. В строителството на националната отбрана и въоръжените сили

След началото на политиката на реформи и отваряне, нивото на революционизъм, модернизация и узаконяване на народната армия непрекъснато нараства, отбранителната мощ на Китай нараства всеки ден, което служи като надеждни гаранции за сигурност за реформи, развитие и стабилност на нашата страна. Централният комитет на партията подчерта, че за да се създаде мощна държава, е необходимо да се укрепи армията, само мощна армия може да осигури мир в страната, че е необходимо да се създаде силна национална отбрана и мощни народни въоръжени сили , съответстващ както на международния статут на Китай, така и на интересите на страната за сигурност и развитие.

Партията постави за цел укрепване на армията в нова ера, определи военно-стратегическия курс на новата ера, разработи нова „тристепенна“ стратегия за модернизация на националната отбрана и въоръжените сили – за изпълнение до 2027 г. целта, поставена за стогодишнината на силите на НОАК до 2035 г., до средата на 21-ви век, да се трансформира напълно Народната армия на Китай в напреднала военна сила от световна класа. Партията допринесе интензивно за политическото изграждане на армията, натрупването на военна мощ чрез реформи, научни и технологични постижения и високопрофесионален персонал, осъществяване на управление на армията в съответствие със закона, ускорява модернизацията на военната теория, организационните форми и армейския персонал. , както и модернизацията на въоръжението и военната техника, интензифицира комплексното развитие на механизацията, информатизацията и интелектуализацията, всестранно засилва военната подготовка и бойната подготовка, като неизменно следва пътя на укрепване на армията с китайски характеристики.

За да се създаде мощна народна армия, на първо място, е необходимо неотклонно да се защитава основният принцип и система на абсолютно партийно ръководство на народната армия, да се застане твърдо на позицията, че най-висшето право на лидерство и командване на народа армията принадлежи на ЦК на партията и Централния военен съвет, цялостно и задълбочено да прилага института на отговорността на председателя на Централния военен съвет. Едно време проблемът с отслабването на партийното ръководство на народната армия беше остър, ако този проблем не бъде окончателно разрешен, това ще се отрази негативно не само върху боеспособността на армията, но и върху спазването на важните политически принцип "партията командва пушката". Централният комитет на партията и Централната военна комисия, овладявайки твърдо всестранното напрежение на ръководството на армията, предприеха решителни мерки за затягане на политическите правила и дисциплината в Народната армия, свикаха Общоармейска конференция за политическа работа в село Гутиан, разработва работен план за политическото изграждане на армията в новата ера, възстановява и развива славни традиции и най-добрия стил на партията и армията. Следвайки духа на движението за стил на подреждане, те стимулират политическото подреждане и обучение, всестранно укрепват партийното ръководство и партийното изграждане в армията, работят интензивно за подобряване на партийния стил и създаване на неподкупен апарат, засилват борбата с корупцията в армията, сериозно нарушили закона и дисциплината наказаха Гуо Боксион, Сю Кайхоу, Фанг Фънхуей, Джан Ян и други, напълно елиминирали пагубното влияние, което остава от тях, и допринесло за радикално подобряване на политическата екосистема в народната армия.

Партията предложи стратегия за изграждане на военна мощ чрез реформи, под нейно ръководство е извършено най-широкото и дълбоко преструктуриране на националната отбрана и въоръжените сили след образуването на Нов Китай, нова система на ръководство и командване на народната армия, нова система от съвременни въоръжени сили, нови военни съоръжения и системи, военният контингент е намален с 300 хиляди души, формира се нова архитектоника на въоръжените сили, характеризираща се с ролята на Централната военна комисия в осъществяването на общия контрол, зони на бойно командване при водене на военни действия и родове на въоръжените сили в собствено строителство. В лицето на нова военна революция в света, ние реализирахме стратегия за укрепване на армията чрез развитие на науката и технологиите, създадохме иновативен тип народна армия и силна модерна тилна служба, направихме значителен напредък в развитието на отбраната наука и технологии, оръжия и оборудване. Реализирайки стратегията за изграждане на военна мощ за сметка на високопрофесионален персонал, ние разработихме курс на военно обучение в нова ера, ясно дефинирахме критериите за подбор на най-добрите кадри в армията, допринесохме за формирането на триединна система за подготовка на военнослужещи от нов тип за подготовка на духовно стабилни, боеспособни, безстрашни и високоморални воини, революционери от нова ера, за създаване на мощна армия със силна вяра, непоклатими убеждения, желязна дисциплина и категорична решимост да изпълняват своя дълг. Изпълнихме стратегията за управление на армията в съответствие със закона, създадохме военно-правна система с китайски характеристики, ускорихме радикалната трансформация на формите на управление на армията и насърчихме работата по формирането на система за военна чест.

След като определи мисията и задачите на народната армия в новата ера, партията излезе с нови идеи относно военно-стратегическото ръководство, регулира и оптимизира военно-стратегическата конфигурация, засилва стратегическите функции на народната армия за създаване на благоприятна среда. , овладяване на кризисна ситуация, предотвратяване на война или постигане на победа в нея. Народната армия, считайки неизменно повишаването на бойната ефективност като свой единствен и основен критерий и не забравяйки нито за миг за основното изискване "да бъдеш боеспособен и да можеш да побеждаваш", укрепи стратегическите сили и бойните сили на нов тип, способен да воюва на нови фронтове, енергично създаде командна система, комбинирани военни действия и изгради своя потенциал в тази област, по всякакъв начин елиминира пороците, натрупани в мирно време. Народната армия активно провеждаше военна подготовка в условия на имитация на реални бойни действия, формира мощна и издръжлива съвременна гранична, морска и противовъздушна отбрана, показва решителност и гъвкавост при разгръщане на военни действия. Тя ефективно се противопоставя на военни провокации отвън, плашеше „тайванските независими“, ангажирани в сепаратистки дейности, изпълняваше важни задачи като защита на сухопътните граници на страната, защита на националните права и интереси на Китай в Световния океан, борба с тероризма и поддържане на стабилността на обществото , спасителни операции при природни бедствия, контрол на епидемията, международни мироопазващи действия, мисии за ескорт, хуманитарна помощ, международно военно сътрудничество и др.

От XVIII конгрес на КПК под твърдото ръководство на партията се извършва всеобщо и революционно преустройство на народната армия, която тръгва на нов поход в съвсем нов вид. Осигурен е синхронен растеж на отбранителния и икономически потенциал, ускорено е формирането на държавната интегрирана стратегическа система и съответния потенциал, създадена и усъвършенствана е системата за осигуряване и управление на демобилизираните военнослужещи, отбранителната мобилизация стана по-ефективна, сплотеността на армията и държавните органи и солидарността на армията и населението стана по-ефективна. Изпълнявайки решително своята мисия и задачи в новата ера, Народната армия, изпълнена с непоколебим боен дух, чрез практическите си действия защити държавния суверенитет, сигурността и интересите за развитие на Китай.

11. В осигуряването на национална безопасност

След началото на политиката на реформи и откритост партията обръща повишено внимание на правилното разрешаване на връзката между реформи, развитие и стабилност, ангажира се с работа за осигуряване на националната сигурност и стабилност в обществото като основна работа на партията и държавата създаде благоприятна и безопасна среда за реформи, откритост и социалистическа модернизация. Когато Китай навлезе в нова ера, той се изправи пред по-сурова ситуация с националната сигурност и безпрецедентен външен натиск. Традиционните и нетрадиционните заплахи за сигурността бяха тясно преплетени, като събития като "черния лебед" и "сивия носорог" се случваха от време на време. В сравнение с изискванията на ситуацията и задачите, Китай все още нямаше възможности за гарантиране на националната сигурност, нямаше капацитет да реагира на различни сериозни рискове, механизмът за координация и координация в областта на осигуряване на националната сигурност все още трябваше да бъде подобрен. Централният комитет на партията подчертава, че просперитетът на държавата и благоденствието на народа са най-основното и общо желание на масите. Необходимо е винаги да се подготвяме за най-лошия сценарий, да се вземат предварително предпазни мерки и твърдо да се защитава принципа „интересите на държавата преди всичко”. Като се има предвид осигуряването на сигурността на хората като основна цел, осигуряването на политическа сигурност е основата на основите, осигуряването на икономическа сигурност е основата, осигуряването на военна, научна, техническа, културна и обществена сигурност е гаранция, насърчаването на международната сигурност е основата , необходимо е да се планира работата в областта на развитието по единен начин. и сигурността, в областта на откритостта и сигурността, да се координират традиционните и нетрадиционните сфери на сигурност, да се отчита цялостно както нашата, така и глобалната сигурност , за осигуряване и укрепване на националната сигурност на базата на единно планиране.

Другарят Си Дзинпин подчерта, че националната сигурност е от първостепенно значение. Той предложи цялостна концепция за национална сигурност, която обхваща много различни области, като политика, военни дела, държавна територия, икономика, култура, общество, наука и технологии, киберсигурност, екология, ресурси, ядрена сигурност, интереси на Китай в чужбина, външна пространство, океански дълбочини, полярни зони, биология и др. Той настоя всички членове на партията да укрепят морала си, да подобрят собствените си бойни умения, да изпълняват отговорностите си за лидерство и да работят за предотвратяване и премахване на различни рискове. Централният комитет на партията дълбоко осъзнава, че в лицето на обкръжаване, блокада, атаки, потисничество, провокации и подривни действия отвън, е необходимо да се развие духът на китайския народ, който не вярва в дяволството и е не се страхуват от злите сили, за да завършат борбата с всички сили, които се опитват да свалят ръководството на ККП и социалистическата система в Китай; те се опитват да забавят и дори да нарушат хода на великото възраждане на китайската нация. Безкрайните отстъпки ще доведат до по-безцеремонен тормоз, а безпринципният компромис ще доведе до по-унизителна ситуация.

Партията положи усилия за създаване на система за национална сигурност и изграждане на съответния потенциал, създаде Централна комисия за национална сигурност, усъвършенства единна централизирана, високоефективна и авторитетна система за лидерство в областта на националната сигурност, както и съответните законови, стратегическа и политическа система, създаде механизъм за координиране на работата по осигуряване на националната сигурност и механизъм за реагиране при извънредни ситуации в тази област. Партията въведе концепцията за безопасно развитие във всички области и целия процес на развитие на държавата, обърна специално внимание на предотвратяването и премахването на всички видове заплахи, засягащи процеса на модернизация на Китай, решително защитава сигурността на държавната власт и системата, както и като идеологическа сигурност. Партията засили пропагандата и образованието в областта на националната сигурност и образованието в областта на националната отбрана, укрепи народната отбрана за гарантиране на националната сигурност, помогна за издигането на граничните райони и подобряване на благосъстоянието на местното население и помогна за укрепване на стабилността в граничните райони . Партията внимателно предотвратява и решително потиска проникването, както и саботажните, подривни и сепаратистки действия на враждебни сили, устоява на изключително силен натиск и сдържане отвън и дава твърд отпор, започва борба за защита на Сянган, Тайван, Синдзян, Тибет, Морският суверенитет на Китай и т.н. и т.н. ускорява създаването на морска сила, ефективно защитава националната сигурност.

След XVIII конгрес на КПК националната сигурност беше всестранно и интензивно гарантирана, беше възможно да се издържат на изпитанията на различни рискове и предизвикателства, възникнали в политическата, икономическата и идеологическата сфера, както и тези, причинени от природни бедствия, които осигуриха надеждни гаранции за развитието и просперитета на партията и държавата, осигуряващи им дългосрочна стабилност и спокойствие.

12. В неуклонно провеждане на курса «една страна — две системи» и стимулиране на съединяването на Родината

След завръщането си в лоното на своята родина, Хонконг и Макао бяха повторно включени в системата на публичната администрация и поеха по широк път на взаимно допълване и съвместно развитие с хинтерланда. Постигнахме огромен успех в прилагането на общопризнатия курс „Една страна, две системи“. Независимо от това, по едно време, под въздействието на сложни вътрешни и външни фактори, случаите на конфронтация с Центъра и провокиране на вълнения в Хонконг се увеличиха, в резултат на което се разви трудна ситуация в Хонконг. Централният комитет на партията подчерта, че е необходимо цялостно, ясно и непоколебимо да се прилага курсът „една страна – две системи“, да се поддържа и усъвършенства институционалната система за прилагане на курса „една страна – две системи“, неотклонно да се придържа към принципа на върховенството на закона при управлението на Хонконг и Макао, подкрепят конституционния ред на специалните административни райони, установени от Конституцията и основните закони на КНР и за двете UAR, за реализиране на пълната юрисдикция на Центъра върху специалните административни райони региони, с постоянна решимост да прилагат курса „Хонконг се управлява от патриоти“ и „Аомен се управлява от патриоти“.

След като изчерпателно анализира и оцени текущата ситуация, ЦК на партията взе важно решение за подобряване на механизма за упражняване на пълната юрисдикция на Центъра върху специални административни райони в съответствие с Конституцията и основните закони за двете ОАР, за подобряване на съответните системи и механизми на ОАР за прилагане на Конституцията и основните закони за двете ОАР. Централният комитет на партията съдейства за формирането и усъвършенстването на правната система за защита на националната сигурност в ОАР и съответните механизми за нейното прилагане, при разработването на Закона за защита на националната сигурност на КНР в Хонконг Специален административен район, за подобряване на избирателната система в ОАР в Хонконг. Освен това Централният комитет приложи на практика принципа „Патриотите управляват Сянган“, подкрепи ОАР в подобряването на институцията за полагане на клетва от държавни служители. Централното народно правителство създаде Администрация за национална сигурност в Хонконг в съответствие със закона, а администрацията на специалния административен район Xianggan създаде Комисията за национална сигурност въз основа на закон. Центърът твърдо подкрепяше ОАР Хонг Конг в потушаването на бунтовете и възстановяването на реда, подкрепяше администрацията на ОАР и техните ръководители при упражняване на власт въз основа на закона, решително предотвратяваше и потискаше намесата на външни сили в делата на Хонконг и Маомен , решително се бори срещу сепаратистки, саботажни и подривни дейности и проникването на враждебни сили. Центърът подкрепи изчерпателно по-силната интеграция на Xianggang и Макао в цялостната схема за развитие на страната, осигури висококачествено строителство на района Guangdong-Xianggang-Aomen "Big Bay", подкрепи Xianggang и Aomen в развитието на икономиката и подобряването на живота на народа, укрепва държавното съзнание и патриотичния дух на сънародниците на Хонг Конг и Аомен. Този набор от мерки, насочени към справяне както с повърхностни, така и с дълбоки проблеми, беше движещата сила зад значителен преход от сътресения към пълен ред в Хонконг, положи солидна основа за стимулиране на върховенството на закона в Хонконг и Аомен, за устойчиво и дългосрочно развитие на практиката „една държава - две системи“.

Решаването на тайванския въпрос и пълното обединение на родината е историческа задача, към която Китайската комунистическа партия винаги се стреми, това е общ стремежи на всички синове и дъщери на китайската нация, необходимо изискване за великото възраждане на китайската нация. С ясното разбиране на промените, настъпващи в нашата ера в междукрайбрежните отношения, партията обогати и разви теорията за обединението на родината и политическите нагласи към Тайван и допринесе за развитието на междукрайбрежните отношения в правилната посока. Другарят Си Дзинпин изложи редица важни концепции и политически насоки за работа с Тайван, на базата на които се формира общата стратегия на партията за решаване на тайванския въпрос в новата ера. Благодарение на нашите активни усилия беше организирана първата среща на лидерите на двете страни на пролива след 1949 г., бяха осъществени преки диалози и контакти между тях. Водена от концепцията за "два бряга - едно семейство", партията насърчава мирното развитие на отношенията между двата бряга, предлага редица политики, които биха могли да бъдат от полза за тайвански сънародници, и засилва междукрайбрежния обмен и сътрудничество в областта на икономика и култура. От 2016 г. тайванските власти засилиха сепаратистки действия, насочени към „независимостта на Тайван“, което нанесе тежък удар върху тенденцията за мирно развитие на отношенията между двете банки. Ние твърдо се придържаме към принципа на един Китай и Споразуменията от 1992 г., категорично се противопоставяме на всякакви сепаратистки действия, свързани с т. нар. независимост на Тайван, категорично се противопоставяме на намесата на външни сили, укрепваме водещата си роля и запазваме инициативата в отношенията между двете банки Тайванския проток. Времето и предимствата за обединението на Родината винаги са на наша страна.

Както показва практиката, в присъствието на силно ръководство на КПК, с разчитане на великата Родина като надеждна крепост, с пълно единство и сплотеност на многонационалния народ на Китай, включително сънародниците от специалните административни райони Сянган и Аомен, т.к. както и сънародниците в Тайван, ние със сигурност ще можем да запазим дългосрочния просперитет и стабилността на Хонконг и Макао, определено ще можем да постигнем пълно обединение на родината.

13. В дипломатическaта работа

От началото на политиката на реформи и отваряне партията винаги се придържа към независима и самостоятелна външна политика, създава благоприятна външна среда за развитието на Китай и има важен принос към каузата за човешкия прогрес. В новата ера настъпват сериозни промени в баланса на силите в международните отношения, унилатерализмът, протекционизмът, хегемонизмът и политиката на власт са нарастваща заплаха за мира и развитието в целия свят, тенденцията на антиглобализация се засилва, светът навлиза в период на сътресения и трансформация. ЦК на КЗК подчерта, че в условията на тежка и сложна международна обстановка и безпрецедентни рискове и предизвикателства отвън е необходимо цялостно отчитане на вътрешната и външната обстановка, подобряване на системите и механизмите на партийно ръководство във външната политика. работа, засилване на дизайна на дипломатическата работа на най-високо ниво и разработване на стратегически план за развитие Дипломация на световна сила с китайски характеристики, за насърчаване на формирането на нов тип международни отношения и създаването на общност с обща съдба на човечеството, да развива общите ценности на цялото човечество – мир, развитие, равенство, справедливост, демокрация и свобода, да насочва тенденцията към човешкия прогрес.

Притежавайки общото положение във външнополитическата работа през новата епоха, твърдо придържайки се към основната насока на работа - служене на каузата на националното възраждане и насърчаване напредъка на човечеството, носейки високо знамето на мира, развитието, сътрудничеството и всеобщата придобивка, страна насърчава и подобрява многовекторна, многостепенна и многоизмерна дипломатическа концепция, активно развива глобални партньорства. Внимателно планирахме отношенията с водещите сили и улеснявахме координацията и сътрудничеството с тях. В съответствие с концепцията за добронамереност, искреност, взаимоизгодност и приобщаване и външната политика за развитие на приятелски и партньорски отношения със съседните страни, ние заздравихме отношенията с тях, като по този начин изградихме стратегически стълб за Китай, формирайки общност с обща съдба. Въз основа на правилното разбиране на справедливостта и ползите, както и на концепцията за истинност, ефективност, близост и искреност, ние засилихме сближаването и сътрудничеството с много развиващи се страни и напълно покрихме механизма на сътрудничество на Китай с една или друга регионална асоциация . Партията поддържа постоянни контакти с над 500 политически партии и организации и задълбочава междупартийния обмен и сътрудничество. Адаптирайки се към новата ситуация, в която мащабът на „заминаване в чужбина“ се разширяваше всеки ден, партията непрекъснато подобряваше системата за защита на интересите на Китай в чужбина, като ефективно отговаряше на рисковете и предизвикателствата, които застрашават интересите на Китай в чужбина.

Вземайки активно участие в реформата и развитието на глобалната система за управление, Китай защитава системата на международните отношения, чиято ядро ​​е Организацията на обединените нации, защитава световния ред, основан на международното право, защитава основните норми на международните отношения, основани на целите и принципите на Устава на ООН и стабилно защитаваха и уважаваха принципа на истинския мултилатерализъм, енергично се противопоставяха на унилатерализма, протекционизма, хегемонизма и силовата политика, активно насърчаваха развитието на икономическата глобализация в посока на по-голяма откритост, приобщаване, приобщаване, баланс и универсална печалба. Китай пое конструктивна роля в политическото разрешаване на остри международни и регионални проблеми, разкри активна роля в отговор на изменението на климата, намаляване на бедността, борба с тероризма, гарантиране на киберсигурност, защита на регионалната сигурност и др. Китай насърчи международното сътрудничество в борбата срещу епидемията COVID-19, стартира най-голямата извънредна глобална хуманитарна акция от създаването на Нов Китай, предостави материална помощ и медицинска подкрепа на много страни, особено развиващите се страни, както и помощ и сътрудничество в областта на ваксините, демонстрираща образа на Китай като отговорна световна сила.

Благодарение на неуморните усилия дипломацията на световна сила с китайски характеристики е всестранно напреднала, създаването на общност на общата съдба на човечеството вече се превърна в ясен ориентир, насочващ духа на времето и указващ посоката на човешкото развитие . Китайската дипломация успя да създаде нова ситуация в най-сериозните промени в света, да превърне кризата във възможност на фона на глобалните вълнения. Международното влияние на Китай значително се увеличи, неговата привлекателна и формираща сила забележимо се засили.

Накратко, след XVIII конгрес на КПК цялата партия, армията и многонационалният китайски народ под ръководството на ЦК на КПК, чието ядро ​​е другарят Си Дзинпин, упорито вървят напред и в определения срок постигат целта за пълно изграждане на умерено проспериращо общество. В делото на партията и държавата са постигнати исторически успехи и са извършени исторически трансформации. Всичко това не само демонстрира мощната жизненост на социализма с китайски характеристики, но и безпрецедентно укрепва сплотеността и издига духа на партията, армията и народа, осигурява по-добри институционални гаранции, по-здрава материална основа и по-активна духовна сила за осъществяване на голямо възраждане на китайската нация. Китайската комунистическа партия и китайският народ, със своята смела и упорита борба, тържествено обявиха пред света, че китайската нация е направила голям скок напред - изправи се на крака, започна да живее по-добър живот и да се превърне в силна и могъща нация.

V. ИСТОРИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ НА СТОЛЕТНАТА БОРБА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА КИТАЙ

В продължение на сто години, ККП, неизменно преследвайки първоначалната си цел и изпълнявайки своята мисия, обединявайки и ръководейки многонационалните хора на страната, написа блестяща страница в историята на човешкото развитие и отвори безпрецедентно светло бъдеще за голямо възраждане на китайската нация.

1. Вековната борба на ККП промени радикално перспективите и съдбата на китайския народ. От началото на новото време китайският народ е бил подложен на брутално потисничество от империализма, феодализма и бюрократичния капитализъм и е получил унизителното прозвище „източноазиатски пациент“ от западните сили. През миналия век, под ръководството на ККП, китайският народ поведе голяма грандиозна борба, най-накрая се отърва от съдбата да бъде унизен, потиснат и поробен, стана господар на страната, обществото и собствената си съдба. Народната демокрация се развива непрекъснато, средният просперитет за повече от 1,4 милиарда души е всеобхватно постигнат, а стремежът на китайския народ за прекрасен живот се осъществява непрекъснато. Днес китайският народ стана по-самоуверен, по-самостоятелен и по-устремен към самоукрепване, по-значително засили своята решителност, непоклатима воля и увереност, разкри напълно своята мощна енергия, натрупана от тях в хода на историческото развитие. Китайският народ показа безпрецедентна историческа инициатива и дух да създава история и сега уверено създава великата история на развитието на Китай в нова ера.

2. Вековната борба на ККП проправи пътя за големия ренесанс на китайската нация. От началото на новото време китайската нация, създала величествена цивилизация, е изправена пред изключително сериозна криза: за китайската цивилизация е било трудно да продължи своето развитие. Китай се появи на света като страна в състояние на пълен упадък. През изминалия век Партията, водеща хората в упорита борба и неуморно движение напред, успешно проправи пътя за великото възраждане на китайската нация. Китай осъществи прехода от фрагментирана и разделена държава към висока степен на единство и национално сближаване, от крайна бедност, слабост и изостаналост към пълно реализиране на среден просперитет, просперитет и власт, от пасивно състояние на потиснати и потиснати към независимост и независимост, постоянство и увереност. Само за няколко десетилетия Китай измина пътя на индустриализацията, по който развитите страни следваха няколкостотин години, извърши две чудеса: динамично икономическо развитие и дългосрочна социална стабилност. Днес светът е изправен пред китайската нация, която се развива бързо и гордо се издига в източната част на света.

3. Столетната борба на ККП демонстрира мощната жизненост на марксизма. Марксизмът разкри законите на развитието на човешкото общество, той е научна доктрина за познанието и трансформацията на света. В същото време запазването и развитието на марксистката теория и практика изисква изключително упорити и напрегнати усилия на марксистите по целия свят. В продължение на сто години партията неизменно държеше знамето на марксизма, непрекъснато допринасяше за неговото синифициране и модернизиране, показвайки широка душа, заимстваше всички най-добри цивилизационни достижения, създадени от човечеството, ръководеше великата практика на Китай с помощта на научната теория на синизирания марксизъм. Научната природа и истината на марксизма бяха напълно изпитани в Китай, неговият популярен и практически характер беше напълно приложен в Китай, а неговата откритост и модерност бяха напълно въплътени в Китай. Непрекъснатото постигане на успехи в синификацията и модернизацията на марксизма показаха на света нов образ на марксизма. Благодарение на това в глобален мащаб се случи важен обрат в полза на социализма в историческата еволюция и съперничеството между социалистическите и капиталистическите идеологии и социалните системи.

4. Столетната борба на ККП оказа дълбоко въздействие върху световния исторически процес. Каузата на нашата партия и народ е важен компонент от каузата за човешкия прогрес. През миналия век ККП се бори както за щастието на китайския народ и за възраждането на китайската нация, така и за напредъка на човечеството и великото единство на света и с неуморната си борба значително промени тенденцията на световното развитие и световния ред. Партията, водеща хората, успешно формира китайския модел на модернизация, създава нова форма на човешка цивилизация, отваря нови пътища за модернизация за развиващите се страни, предоставя напълно нови алтернативи на страните и нациите, които се стремят да ускорят своето развитие и желаят да запазят своето собствена независимост. ККП насърчи общност с обща съдба за човечеството, донесе китайска мъдрост, китайски проект и китайска сила за решаване на най-важните проблеми на човечеството и създаване на чист и красив свят, в който дългосрочен мир, всеобща сигурност, споделен просперитет, откритост и приобщаването преобладават, превръщайки се във важна сила в насърчаването на развитието и напредъка на човечеството.

5. Столетната на борба на ККП изкова Китайската комунистическа партия, която е в челните редици на епохата. Към момента на основаването си партията имаше малко над 50 членове, но днес тя се превърна в най-голямата управляваща партия в света с повече от 95 милиона членове, която ръководи огромна страна с повече от 1,4 милиарда души и има значително глобално влияние. В продължение на сто години нашата партия, запазвайки своя характер и мисия, укрепвайки идеалите и убежденията си, никога не забравяйки първоначалната си цел и възложената мисия, проявявайки смелост в революционни самопреобразувания, в смъртоносна и упорита борба, устоя на различни рискове и изпитания, претърпя огромни жертви, развиха ярки политически качества, формира система от духовни ценности, чийто източник е великият дух на основаването на ККП, запази своя напреднал характер и чистота и непрекъснато увеличава потенциала в управлението и ниво на лидерство. Партията сега води китайския народ в необратимо движение към голям ренесанс на китайската нация по пътя на социализма с китайски характеристики. ККП е широко смятана за страхотна, славна и лоялна партия.

VI. ИСТОРИЧЕСКИЯТ ОПИТ НА СТОЛЕТНАТА БОРБА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА КИТАЙ

В течение на сто години, водейки хората в голяма борба, ККП постигна пробиви в бързото си напредване, издигна се след неуспехи, разви се в резултат на обобщаване на миналото и натрупа ценен исторически опит.

1. Защитавайте партийното ръководство. Китайската комунистическа партия е централната сила, която ръководи нашата кауза. Основната причина, поради която китайският народ и китайската нация са успели да променят историята и да постигнат днешния голям успех от зората на модерното време, се крие в силното ръководство на Китайската комунистическа партия. Историята и реалността свидетелстват, че без Китайската комунистическа партия нямаше да има Нов Китай и не би могло да се говори за голямо възраждане на китайската нация. За ефективно управление на най-голямата политическа партия в света и страна с най-голямо население е необходимо да се поддържа всеобхватно ръководство от ККП, особено единно централизирано ръководство от Централния комитет на партията, да се придържа към демократичния централизъм, да се гарантира ролята на партията в пълен контрол върху цялостната ситуация и в координирането на работата на всички страни. Ако само ние неотклонно защитаваме всестранното партийно ръководство, неотклонно защитаваме ядрото на партията и авторитета на ЦК, осъзнаваме напълно политическите предимства на партийното ръководство и твърдо защитаваме партийното ръководство във всички области, всички аспекти и всички връзки на партийните и държавните дела, тогава със сигурност ще можем да гарантираме единодушно движение напред на цялата партия, армия и многонационални хора на страната.

2. Придържайте се към принципа "хората преди всичко", ККП се корени в хората, тя е жизнено свързана с тях и черпи силата си от тях, хората са тези, които й дават най-твърдо доверие в управлението на държавата и възхода на страната. Спечелването на сърцата на хората е най-важната политика, справедливостта е най-мощната сила. Най-голямото политическо предимство на партията е в тясната й връзка с масите, а най-голямата опасност след идването на партията на власт е в изолацията от масите. ККП представлява фундаменталните интереси на най-широките слоеве от народа, тя няма свои специални интереси, никога не е представлявала интересите на групи по интереси, кръгове на властта или привилегировани съсловия. Това е основната причина за непобедимостта на ККП. Ако само ние неизменно се придържаме към безкористното служене на народа като наша коренна съдба, неотклонно следваме партийната линия на масите, винаги помним, че страната е нейният народ, народът е страната, продължаваме да действаме в името на народа и да разчитат на тях във всичко, да се придържат към концепцията за „стоене на власт в името на народа и да разчитат на хората“, да се стремят неотклонно към развитие на хората и да разчитат на тях, да се стремят да гарантират, че плодовете на развитието се използват от целия народ, а също и твърдо да следваме пътя към общия просперитет на целия народ, тогава със сигурност ще можем да водим хората в постигането на нови, по-значими победи в каузата на социализма с китайски характеристики. Всеки опит да се отдели ККП от китайския народ и да се противопостави един на друг със сигурност ще бъде обречен на провал.

3. Продължавайте да правите иновации в теорията. Марксизмът е основната водеща идеология, която стои в основата на нашата партия и държава и осигурява техния просперитет и власт. Марксистката теория не е догма, а ръководство за действие, тя трябва да се развива с развитието на практиката, само синификацията на марксизма й позволява да пусне корени на китайска земя и в умовете на китайския народ. Причината, поради която в непрекъснато търсене, в безброй неуспехи и с неумолим напредък, партията успя да поведе хората в успешното изпълнение на най-трудните задачи, които други политически сили в Китай не бяха в състояние да изпълнят, е, че тя постоянно еманципираше съзнанието , подхождаше реалистично към бизнеса, вървеше в крак с епохата и работеше съвестно, неизменно съчетаваше основните положения на марксизма със специфичните условия на Китай и с отлична традиционна китайска култура, постоянно разглеждаше практиката като единствен критерий за проверка на истината, изхождаше от реалността във всичко, отговаряше своевременно на въпросите на нашата епоха и хората, непрекъснато допринасяше за Синификацията и модернизацията на марксизма. Другарят Си Дзинпин отбеляза, че големите социални трансформации на съвременен Китай изобщо не са просто наследство на китайската история и култура, не следват сляпо модела, създаден от класиците на марксизма, не повтарят социалистическата практика на други страни по света, не копиране на процеса на модернизация в чужбина. Ако само смело и непрекъснато насърчаваме теоретичните иновации в съответствие с новата практика, умело ръководим новата практика с помощта на нова теория, тогава марксизмът със сигурност ще може да демонстрира по-мощна и по-убедителна сила на истината на китайска земя.

4. Непрекъснато поддържайте независимост и автономия. Независимостта и самостоятелността представляват духовната основа на китайската нация и важен принцип, стоящ в основата на партията и държавата. Следвайки своя път е исторически извод, направен от партията в хода на нейната вековна борба. ККП винаги е проправяла собствен път напред в съответствие с принципа на независимост и самостоятелност, стреми се да развива самостоятелно нацията и държавата и отстоява позицията, че китайските дела трябва да се решават и управляват от самия китайски народ. В историята на човечеството нито една нация, нито една държава не може да постигне власт и просперитет, разчитайки на външни сили, механично копирайки чужди модели и вървейки по стъпките на някой друг. Ако направиха това, те със сигурност щяха да бъдат победени или да станат придатъци на другите. Само ако се придържаме към курса на независимост, самостоятелност и самостоятелност, съвестно изучаваме и заимстваме чужд полезен опит, както и укрепваме чувството за национално достойнство и самочувствие, да не се поддаваме на зли намерения и да не се страхуваме от външен натиск, тогава със сигурност ще можем завинаги да държим здраво в ръцете си съдбата на Китай за по-нататъшно развитие и напредък.

5. Следвайте твърдо нашия собствен китайски път. Пътят, по който се измина, зависи от избраната посока, а самият избран път определя съдбата. В хода на своята вековна борба, ККП, неизменно изхождайки от основните реалности на Китай, в резултат на своите търсения проправи правилния път, който да отговаря на китайските реалности. Пътят на социализма с китайски характеристики е основен път, водещ към създаването на прекрасен живот за хората и голямото възраждане на китайската нация. Стоейки на китайска земя, продължавайки китайската цивилизация, следвайки правилния път, съответстващ на китайските реалности, партията и хората ще имат най-широко поле за действие, богато историческо наследство и най-мощната решимост да вървят напред. Ако само не следваме стария път с неговата изолация и мудност, или фалшивия път на отказване от нашите знамена, а неотклонно следваме пътя на социализма с китайски характеристики, тогава несъмнено ще успеем да превърнем Китай в богат и могъщ демократична и цивилизована хармонична и чудесна модернизирана социалистическа 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680218
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930