Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2022 09:00 - Mини-венчелисчета, като форма на "коронавируса"
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 144 Коментари: 0 Гласове:
0



Фашистката пропаганда крещи от седмица, че Донецк и други градове на ДНР са били бомбардирани с пехотни мини от типа "Венчелистче". Нацистите наистина имат такива оръжия, те са подли и коварни, те могат да откъснат крак или пищял, не убиват човек веднага, но осакатяват, обездвижват, когато човек може да умре от загуба на кръв, шок, отравяне на кръвта, тетанус. Мини от този вид са забранени от различни конвенции като "нехуманни" оръжия, които нарушават традициите на войната. Смешно е, когато фашистката буржоазия говори за хуманност и си забранява нещо. Унищожаването на градове и убиването на цивилни с ракети и тежки снаряди е „хуманно“ за нацистите и в традицията на честната война. Но възникнаха въпроси не за това. Има три въпроса. 1) Къде са разпръсквачите на тези мини-венчелистчета? 2) Кой ги разпръсна в градовете на ДНР? 3) Защо, кой има полза от това?

1. Къде са разсипите на тези мини - "венчелистчета"? Нашите другари в Донецк съобщават, че 100% от обикновените граждани, попитани за „венчелистчетата“, отговарят, че са чували за тях само от глупости в медиите или от SMS на местния „щаб на отбраната“ и Министерството на извънредните ситуации. Самите те не са виждали и не са чували автентично други хора. Разбира се, страхотно е, че работниците не са видели тези мини по пътя си, но запълването на града с мини би трябвало да доведе до чести срещи с тях дори за тези, които не са търсели специално мини. В тази връзка властите демонстрираха търсенето на мини в района на градската администрация, където работниците всъщност видяха сапьори с дълги мрежести пръчки в ръцете си, които търсеха нещо в парка от ковани фигури. Някой е чул, че противовъздушната отбрана е свалила украинска ракета с касети, за които се твърди, че имат „венчелистчета“, и че тези мини са разпръснати около стадион „Донбас Арена“. Имаше слухове, че някой е бил взривен на "венчелистчето", някой е пострадал от ударна вълна, разпръснати камъни и т.н. Нищо по-достоверно не може да се каже за запълването на града с пехотни мини, освен ако не повторите фашистка пропаганда.

Възможно е мините наистина да са били в различни части на града. Но е важно да се отбележи, че властите се фокусираха върху паркове и площади, насаждения и плажове, тоест върху онези места, където децата все още могат да се отпуснат и да се разхождат.

2. Кой е разпръснал мини в градовете на ДНР? Противопехотните мини от този тип могат да бъдат разпръснати от самолети, ракети или ръчно. Но за да бъдат бомбардирани с тях няколко градски парка и площади, разположени на различни места, е необходимо да се изстрелят не една, а много ракети, способни да носят тези мини. Това са мощни РСЗО като "Ураган" и "Смерч" или дори по-мощни ракети. Или самолети, включително безпилотни. Но нещо, което работниците не видяха и не чуха, че над градовете масово летяха и сваляха украински ракети или самолети, чиито фрагменти по един или друг начин трябваше да паднат на различни места и върху голяма площ - под формата на веществени доказателства. Изобщо "имаше демони, но те се самоунищожиха".

Виковете за „венчелистчетата“ започнаха точно след пристигането на маса руски войски в Донецк преди около 10 дни. Сред тях имаше някакви странни единици, без обозначения с неармейски оръжия. От 23.00 до 5.00 часа в ДНР има комендантски час, когато военните и полицията могат да правят каквото си искат. Тези работници, които не са забравили как да вярват на фактите и да мислят, стигнаха до извода, че добивът с „венчелистчета“ наистина може да бъде на някои места, но такъв добив не изглежда като запълване на град от въздуха.

Докладите сочaт онези места (паркове, улични кръстовища, плажове, обществени градини), където има много хора, сякаш някой нарочно беше избрал тези места и много точно поставил „венчелистчета“ там. Хвърляне на няколко мини в пренаселени места в различни части на града с голяма точност - това е технически невъзможно от ракета, разпространението е голямо. Но е възможно да се движите през пустите улици през нощта с кола и внимателно да поставите мините, където е необходимо. Няма друг начин да си обясним снайперската точност на поставяне на мини, така че спокойно можем да оставим настрана предположенията за "разпръскването" на мини от въздуха.

3. Защо, кой има полза от това? Пропагандни съобщения и есемеси по телефона за „венчелистчетата“ сплашиха жителите на Донецк. Започнаха да ходят по-малко в парковете и да пускат децата си навън. Именно за такава „самоизолация“ призоваваха в прав текст всички фашистки репортажи за „венчелистчетата“. Демонстрационните изпълнения със сапьори в центъра на града в разгара на работния ден имаха същата цел, така че най-голям брой работници да видят търсенето на мини, да повярват в засипването на града и да се уплашат повече. Нацистите не карат работниците през дупките насила, както направиха преди две години, а играят на разбираемия страх от мини, като само „препоръчват“ да не се разхождат по улиците, да не се разхождат в зелени площи, да си стоят вкъщи .

За какво е всичко това? Първо, в ДНР расте недоволството от войната, нейните икономически и политически бедствия. Това недоволство идва на фона на липсата на вода и е особено засилено през последните 2 седмици от навлизането на тежката артилерия на Руската федерация/ДНР още по-дълбоко в жилищните квартали на града. Огромни минохвъргачки с калибър 203 мм и гаубици са буквално на 50-100 метра от жилищните сгради, а огневи позиции покриват като боа констриктор един или друг микрорайон от всички страни. Стрелбата продължава денонощно, хиляди хора не могат да спят от чудовищен рев, към всички бедствия се добавя прилив на хипертония и сърдечни усложнения, а при децата започват нервни заболявания. От ударните вълни главата боли, къщите и тръбите се пукат, прозорците излитат, подът и таванът треперят, тъй като оръдията с голям калибър създават малки земетресения и силни вълни от сгъстен въздух при изстрел, които удрят „мозъка“. Жилищата бавно се рушат, новородените и бебетата боледуват, има повече спонтанни аборти, недоносени бебета и мъртвородени. Децата не могат да бъдат приспивани. Трудещите се издържат и вече на висок глас ругаят Русия, ДНР, артилерията им и изобщо войната. И все повече има такива псувни и разговори. Жителите говорят в смисъл, че украинската армия, тъй като има точни и далекобойни оръдия, ще разбие на пух и прах цялата руска и днепърска артилерия, която стои в града. Като, те просто стреляха от Донецк - така че веднага да бъдат покрити и всички да умрат.

Ясно е, че обикновения човек се противопоставя на това, което пряко пречи на живота му. Той още не е стигнал до там, че фашистките власти в Русия и Украйна са една буржоазна шайка, братя по класа, обикновени войнолюбци и врагове на трудещите се. Че стрелците от двете страни обикновено стрелят в грешната посока. Че трябва да стреляте срещу вашите правителства и верните им наказателни войски, а не един срещу друг, тъй като стрелбата един срещу друг не прави възможно свалянето на фашистката диктатура и премахването на братоубийството на работниците, а само укрепва тази диктатура и умножава смъртта на работниците.

Освен антивоенното недоволство през последния месец имаше сблъсъци между работници и администрация заради забавени заплати, отпуски, неизплащане на болнични, както и заради отказа на собствениците да повишат заплатите на работниците дори с рубла. Въпреки че през последните 9 месеца цените на най-необходимите неща за живот в ДНР са се увеличили от 30 до 300%. Но в този случай срещу работниците, останали в производството, буржоазията изпраща свои другари - мобилизирани, на които се плаща някаква военна заплата и внезапно решават да върнат всички с просрочени заплати на работното място. Така работническата класа се разделя на две части по размер и своевременност на получаване на заплатите.

Изглежда има работа в ДНР. Но предимно за 9-15 хиляди, с които един работещ човек не може да живее. Има заплати и по-високи, но като дойдете в предприятието и говорите с работниците, се оказва, че в центъра по заетостта казват 20 000, но в действителност работниците ги получават на части със закъснение от 2-3, понякога 5 месеца. Безработен идва на такова свободно място и може да не види нито една рубла в продължение на 2 месеца, работейки за капиталиста напълно за нищо (експлоатация = 100%), а след това в продължение на много месеци - за 10, 15, 20% от обещаната заплата. . Такава работа е обективно по-лоша от безработицата, тъй като безработният поне не изразходва работната си сила, а при такава работа е принуден да работи напълно безплатно, което неизбежно води гладния роб до ускорено износване, болести, деградация и смърт . От друга страна, собствениците на предприятия получават от такива роби не само принадена стойност, но и спестяват променлив капитал, което заедно им дава възможно най-висока печалба - буквално с цената на глад и хищническо използване на работниците.

Такива заповеди, само в по-откровена и груба форма, имаше сред старите нацисти в концентрационните лагери. Там робите са брутално потиснати, за да изстиска работната сила и да спечели от тях за германските монополи. И тези монополи като цяло бяха освободени от разходите за поддържане на роби: работеха до смърт - в печката или в канавката, нови роби на негово място. Вчера фалшивият „коронавирус“ играеше нещо като роля на потискане на концлагера, днес са „венчелистчета“. Целта е същата: пълното лишаване на трудещите се от ДНР от всякакви политически и икономически права, превръщането им в безправно и послушно оръдие на руската и местната олигархия; превръщането на ДНР в голям принудителен трудов лагер, установяването на военен режим на тежък труд за работниците в него, за да се даде на монополите най-евтината работна сила, да се заменят работниците, привлечени в армията - поради безмилостната интензификация на труда, варварската експлоатация на физическите и духовни сили на работниците при едновременно намаляване или изобщо неплащане на заплатите.

Досадно е, че обичайните публични и социални услуги на държавата стават все по-малко. Няма училища, няма извънучилищни институции, няма клубове, няма култура, няма почивка, получаването на медицинска помощ става все по-трудно и скъпо. Децата на много работници и трудещи се, вместо задължителна лятна почивка и подобряване на здравето, седят цяло лято по вратите или на пейките, а след „венчелистчетата“ стърчат в апартаменти, заровени в телефон, който го има. Вярно е, че руското правителство предложи да подобри здравето на донецките ученици в Южен Урал. Там има красиви места, но за да бъдем последователни, децата от Донецк трябва незабавно да бъдат изпратени в Туруханск или Нерчинск, по-близо до местата на царския тежък труд.

Където и да отиде един обикновен жител, в кои държавни органи да дойде със своето нещастие или оплакване, той получава само плюене. Обичайните отговори на чиновниците на почти всички нужди на работниците и трудещите се са: „не е в нашата компетентност“, „не знаем“, „няма време“, „не можем да помогнем“. Фашисткото гладуване на трудещите се е поставено в голям мащаб, когато институциите карат хората в кръг: законът директно и ясно посочва това или онова право на работника и задължението на институцията да изпълнява това право, без бюрокрация . А в институцията, вместо да изпълни пряко предписаното от закона, работникът все по-често се приканва да търси това по съдебен ред. Но фашисткият съд съществува само за да не решава нищо в полза на работника, за да го изтощи и съсипе напълно, да го обезсърчи да се обърне към държавата изобщо. Какво трябва да направят работниците и другите трудещи се в тази ситуация? Само едно нещо: да изискват изпълнението на законите тук и сега, да принуждават нарушителите да се подчиняват на закона, използвайки основното им предимство - правотата и организираната масовост.

Ако през март-април лаиците бяха по-мълчаливи, а най-изостаналите дори се възхищаваха на Путин и руските власти, днес същият лаик все по-често се пита защо Путин и Русия са дошли тук и са донесли със себе си война и други дивотии и зверства? Той смята, че новата война с Украйна е нещо като холандската кампания на Вермахта, "радостна" разходка, когато германските жители дори не забелязват как Холандия е нападната и поробена от нацистка Германия. Сегашният глупак също си мислеше, че най-накрая Русия ще дойде в ДНР, ще определи заплати на всички жители, както в Газпром, ще почива в Крим и няма да си духа мустака под защитата на руските власти. И всичко се оказа странично за миряните, под формата на дълга война и беди и катастрофи, каквито не са виждали досега.

Има и такива, които избягаха от войната в Руската федерация, но се върнаха, защото парите бяха похарчени, умориха се да се шляят, животът на обикновените хора там се оказа не по-сладък от този в ДНР, няма я познатата в Донецк топлина и останки от ежедневието. Тези също псуват Путин и войната. Както се казва, трудещите се подхождат към антивоенните и антифашистките настроения не с пране, а с търкаляне.

Остри разговори, факти на открито недоволство от тяхното положение и войната, престрелки по време на работа - всичко това е добре известно на властите. За да се отвлекат отново трудещите се от належащите проблеми, да се прехвърли недоволството им към Украйна, сплашването с „венчелистчета“ се приближи много добре. Няколко дни се говореше само не за просрочени заплати, а за „венчелистчета“, точно това, от което се нуждае буржоазията, защото недоволството от дълговете и ниските заплати може да накара работниците да се организират да се борят за своите интереси. И говоренето за "венчелистчета" не предизвиква нищо друго освен животински страх и разделяне на работниците в дупки.

Във външния вид на "венчелистчетата" има и военен смисъл. Във фронтовите градове на ДНР живеят около 500 000 цивилни. От една страна, те са жизнено необходими на нацистите като жив щит и обект за провокации, за да се обвинява противоположната страна. Това се използва и от двете страни в конфликта, това е, така да се каже, визитната картичка на тази война. Следователно засега е политически неизгодно да се унищожават Донецк и донецчани с ръцете на Въоръжените сили на Украйна. От друга страна, тези жители трябва да седят вкъщи в свободното си време, да деградират и примирено да доставят пушечно месо: в противен случай те пречат на фашистите на Руската федерация / ДНР да разположат повече войски в тези градове, окупиращи всички детски площадки, паркове и училища площади и подреждане на артилерийски позиции.

Но за жив щит и провокации не са необходими толкова много жители. Буржоазията се нуждае от бежанци навсякъде (не само в Руската федерация, но и в целия свят): хора, които са лишени от всичко, откъснати от родните си места и безсилни, по-лесно се съгласяват на най-зверските условия на труд. Буржоазията, с помощта на определени провокации, ескалира социалното напрежение в районите, гъсто населени с бежанци, поддържа конфликти между „местните“ и „новодошлите“, отвличайки и двете от класовата борба, подбуждайки омраза по национална и сънародническа линия. Затова вече имаше няколко опита от Руската федерация и ДНР да изселят жителите на Донецк в Руската федерация, чак до Васюганските блата. Обикновените работници обаче не искат да напускат, а старата донецка буржоазия отдавна избяга. За да ги накарат допълнително да напуснат, да изтласкат хората от града, нацистите се опитват да направят непоносими и без това трудните условия на живот на обикновените работници в Донецк. В този смисъл става ясно защо - без никаква военна нужда - се нарежда да се поставят огромни далекобойни оръдия сред жилищните квартали, едва ли не в детските градини и училищните площади. Става ясно защо „венчелистчетата“ са разпръснати и вият: за нацистите е неудобно да се бият и да действат в техния близък тил, ако там живеят цивилни. Те не се нуждаят от хиляди очи на трудещите се, защото те донякъде ограничават ширещите се военни и криминални престъпления на нацистите.

Руските нацисти все още не са решили да прочистят града от хора и да прогонят със сила хиляди жители на Донецк в концлагери. Така че беше използван старият начин за сплашване и заблуда, основан на страха на хората за техния живот и живота на децата им. Това е почти всичко, което можем да кажем за "венчелистчетата" за сега.

Донецкий спецкор. РП.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1680255
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930