Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2022 12:20 - Лаиците и спецоперацията на РФ
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 1544 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Случайно попаднах на Facebook на сополива бележка от излизане на лаик. Те казват, че живели и живеят, не са скърбяли, не са видяли нацисти с очите си, а след това „злите орки“ дойдоха и унищожиха всичко. Искам да напомня на автора, че при Хитлер, преди началото на световната война, жителите на градовете мислеха точно по същия начин. Те не разбираха тогава и не разбират сега, че са заложници на политиката, провеждана от управляващата група капиталисти. Но отговорността на самите граждани в настоящата ситуация не изчезва никъде. И така, каква точно е вината на украинския лаик:

В по-голямата си част той приел държавния преврат от 2014 г., въпреки факта, че превратът очевидно беше организиран отвън и ако е така, очевидно е бил в интерес на чуждестранни бенефициенти. Той си паднал по фалшивите идеи за „европейското бъдеще“. Всичко това се дължи на пълна социална неграмотност. Капиталът може да ограби само масите.

В по-голямата си част той се е поддал на национално-патриотичната лудост, когато Руската федерация притисна Крим. И не могъл да разбере, че в противен случай бенефициентите бързо щяха да разположат там военна база. Той спокойно наблюдаваше как украинският режим започна военна операция в Донбас с обстрел на жилищни райони с тежко оръжие. Той не забеляза как обстрелът на мирни градове на Донбас продължи 8 години. Те са "ватници" и може. Така си мислеше украинският обикновен човек. Сега нека усети на собствената си кожа какво е чувството...

Той страхливо проигнорирал създаването на въоръжени националистически банди, занимаващи се с терор против инакомислещите.

Той с готовност започнал да абсорбира отровата на националистическата пропаганда. Гледах го във фейсбусните украински приятели. Първо- говорете за лош Путин, който отвоювал Крим, след това за това, че украинците като цяло са по-добри от руснаците, а руснаците са били мръсници, пияници и т.н.

Той предпочете да не забелязва налагането на украинския език на рускоговорящите. Първоначално той не обърна внимание на лишаването на руския език от статут на регионален език. Когато управляващата нацистка групировка забрани обслужването на руски в магазини и кафенета, лаиците отново свенливо замълчаха. Предпочитаха да не забелязват, как рускоезичните деца започнаха да се прехвърлят да учат на украински. Най-измръзналата част от майданутите украински рускоезични жители, напротив- подкрепиха всичко това и дори започнаха да се преучават на украински.

Лаикът не забеляза как постепенно контролът над украинската държава премина в ръцете на американски и европейски империалисти. Нито едно назначение на най-важните постове не е станало без тяхно разрешение. Украинската буржоазна държава губеше суверенитет, превръщайки се всъщност в колония.

Лаикът не искаше да разбере, че Украйна систематично се превръща във военен пост на НАТО в дъното на Руската федерация. Числеността на украинската армия нарастваше, оборудването нарастваше. Западните господари подготвяха украинската армия за война с Руската федерация и за настъпателна война. Течеше подготовка за присъединяването на Украйна към НАТО. На глупака му беше ясно, че руският империализъм в такава ситуация няма да допусне съществуването на враждебна, тежко въоръжена държава до него. Но украинският мирянин упорито не разбираше това, наслаждавайки се на националистически идеи и мокри мечти за „«цэ Еуропе».

Лаикът мълчаливо гледаше разгърнатата от властта необуздана антикомунистическа кампания. Нацистите преследват левите активисти, забраняват дори опортюнистичната Комунистическа партия на Украйна, разрушават паметници на Ленин и други комунистически дейци. Е, мирянинът замълча за този антикомунизъм, за разрастването на нацизма и като естествен резултат получи война.

Защо украинският лаик не протестира срещу всичко това? Има две възможности. Или той искрено не е разбрал, тогава този мирянин е в по-голямата си част глупав и си струва да се признае, че режимът на Майдан го изуми. Или на украинския жител не беше позволено да протестира срещу всичко това, сплашвайки го с терор. Но тогава мирянинът е страхлив, а нацистките банди все още не са приказка. Така че нека украинските жители се замислят над всичко това, за своята отговорност за случилото се, а не да хвърлят вината за всичко на „орките“, които „нападнаха просто така“.

Но и руския лаик има над какво да се замисли.

Комунистите многократно са декларирали своето положително отношение към СВО. Това обаче дори не е подкрепа, тъй като при сегашното състояние на нашата организация, предвид обективните ни сили и възможности, думата „подкрепа“ е от сферата на най-нескромната фантазия. Но нашето положително отношение е и тактическо.

Руският империализъм ясно демонстрира на украинските наемни работници как свършва страстта към национализма, фашистките идеи за превъзходството на една нация и малоценността на друга. Руската армия умножава въоръжените нацистки банди по нула. В крайна сметка унищожаването на носителите на тази радикално антикомунистическа идеология играе само в полза на комунистите, тъй като конфликтът между Руската федерация и крепостта на световната реакция- американския фашизъм, също е изгоден за нас. И все пак, по-благоприятна система за каузата на комунизма е система, в която слабите империалисти се бият помежду си, а не един голям да царува.

Положителното отношение към СВO обаче не означава одобрение на всички действия на управляващия буржоазен режим на Руската федерация, които съпътстват тази операция. Така например пред комунистите остава задачата да разобличават буржоазните пропагандисти, които превръщат СВО едва ли не в „национална идея“. Ясно е, че тези пропагандисти изпълняват идеологическата поръчка на буржоазията, която се опитва да „сплоти нацията“ върху кръвта на руските войници, да представи нещата така, сякаш руският капиталист и руският наемен работник са „братя за цял живот“. ”. Въпреки това, струва си да се отбележи, на първо място, че именно руският монополистичен капитал доведе ситуацията до точката на необходимостта от CBO, която през 2014 г. се страхуваше да смаже укрофашизма в зародиш. Второ, че руските капиталисти ще прехвърлят всички разходи на СВО върху плещите на трудещите се. Тоест животът на наемните работници се влошава и ще се влоши значително, но капиталистите могат да загубят само част от печалбите си, което по никакъв начин няма да се отрази на луксозния им начин на живот.

Класата на паразитите-предприемачи, към която принадлежи руската държава, няма какво да предложи на наемните работници. Ето защо буржоазните пропагандисти са заети главно със създаването на негативен образ на „колективния Запад“ и Бандера. В тази връзка за служителите е ясно СРЕЩУ КОГО се води борбата. Обаче руската буржоазия няма разбираемо обяснение за масите ЗА КАКВО се води борбата. Буржоазията няма какво да предложи на наемните работници. Опитите по някакъв начин и поне да се обясни нещо са откровено жалки и смешни.

Ето например известния блогър Юрий Подоляка записал видео, в което носи откровена идеалистическа глупост.

Има и за „руския манталитет“, създаден по време на Куликовската битка, и за „руската идея“, и за идеологията като основа на всичко. Изобщо за необходимостта руският пролетарий да се целува по венците с класовия си враг- капиталиста, в името на „запазването на Русия“. Именно тази или подобна глупост са готови да предложат руските капиталисти на руските наемни работници в замяна на пролятата от тях кръв по време на СВО.

Подоляка плахо премълчава, че идеологията е нещо класово. Всъщност това е отражение на интересите, ценностите и стремежите на определен клас. Управляващата класа винаги налага своята идеология на останалите класи, опитвайки се да я представи като "национална" идеология. Тезата, че надкласовото („национално“, „ментално“) „равенство“ е по-важно от класовото неравенство, е буржоазна по своята същност, тоест тя е изгодна за класата на паразитните предприемачи, които се опитват по този начин да прикрият своите експлоататорска роля.

Между експлоататорите и експлоатираните няма и не може да има никакво единство. Няма и не може да има „наше общо по-добро бъдеще“ в условията на запазване и господство на отношенията на частната собственост, в условията на запазване на диктатурата на буржоазията. И капиталистическата класа не може да осигури никакво друго бъдеще за служителите, освен запазването на диктатурата на буржоазията (макар и в по-мека форма, макар и това да е временно). Няма да има "по-справедлив свят". Особено в светлината на факта, че всеки национален отряд на буржоазията разбира под справедливост само осъществяването на своите грабителски интереси. И буржоазията не може да има други интереси, освен грабителски.

Да, премахването на управлението на американските империалисти е обективно прогресивно начинание. Да- система, в която няколко по-малки империалисти се бият един срещу друг, предполага по-малко грабеж и повече слабост в капиталистическата класа като такава. Но това не е някаква справедливост за служителите. Системата на империализма няма да отиде никъде, но пролетарият все пак ще бъде одран.

Международната обстановка, която се оформя сега, създава много добри възможности за пропаганда на комунизма. Материалното положение на трудещите се влошава дори в развитите капиталистически страни. Излъсканата "витрина" на капитализма все повече напомня на мръсни стъкла. Свидетели сме на фалита на буржоазията на тези страни, на провалената и антинародна същност на тяхната политика. Проличава фашистката, човекоядска същност на украинския режим, възпитаван от американския империализъм. За пореден път пролича неспособността на империалистите да съжителстват мирно помежду си. И накрая, неспособността на буржоазията да предложи на човечеството нещо прогресивно, насочено към развитието на всяка човешка личност.

Във връзка с всичко това пропагандата на последователно научната позиция на комунистите попада на много благоприятна почва. Служителите трябва да продължат да се учат, че коренът на всичките им проблеми е частната собственост; причината за всички войни са отношенията на частна собственост. Че капиталистическата класа е обективно неспособна да реши глобалните социални проблеми и не може да предложи никакви перспективи на трудещите се, освен по-нататъшното им обедняване в един „по-справедлив свят“. Че всички тези „национални идеологии“, измислени от буржоазията, имат за цел само да маскират системата за ограбване на трудещите се от паразитни предприемачи. Този капитализъм в своята първоначална, пречистена форма е фашизъм. И просто се научи да се маскира добре.

Пътят към по-добър живот за абсолютното мнозинство от населението минава изключително през премахването на отношенията на частна собственост и изграждането на комунизма. Друг начин няма и не може да има. А капиталистите изливат цялата мръсотия върху комунизма именно за да прогонят трудещите се от мисълта за само за тях обществен ред.

Н. Федотов

16/08/2022




Гласувай:
0



1. blog13 - Ти в състояние ли си да ми обясниш, ...
14.09.2022 12:49
Ти в състояние ли си да ми обясниш, как по-точно ще изглежда обществената организация която щяла да премахне частната собственост?
Да не излезе, че тая така дълго лелеяна идея за премахване на частната собственост е нещо което е невъзможно по принцип, защото курифеите на идеята всъщност не са разбрали коя е същината на понятието "частна собственост". И тая лъжлива химера е всъщност нова маска на господстващата класа.
Поради което, резултатът от това ще бъде деморализация на масите, че е изобщо възможно да се премахне статуквото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1679562
Постинги: 2362
Коментари: 324
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930