Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2022 09:00 - Референдумът в ЛДНР към 25 септември
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 575 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Руският империализъм провежда "референдуми" в окупираните райони на Украйна. Трудещите се на ДНР и ЛНР са призовани да гласуват за или против влизането на „републиките“ в състава на Руската федерация. На населението на Херсонска и Запорожка области (в окупираните части) се предоставя „по-широк избор“: да гласува а) за/против оттеглянето на тези части от Украйна, б) за/против превръщането на тези части в „независими държави“. ”, подобно на ДНР, в) за/против влизането на тези „независими държави” в Руската федерация.

В ЛДНР вторият ден от „референдума“ потвърди, че няма да има опашки за гласуване. Жени с кутии и листовки все още обикалят дворовете и приканват населението да „гласува“. Хората се приближават един по един, рядко на малки групи, навсякъде преобладаващата част от избирателите са пенсионери. Но пазарите и магазините са пълни, защото трудещите се чувстват, че войната ще обезцени парите. Според наблюденията на другарите за един час могат да гласуват 10-15 души или 3-5 души. Избирателите се опитват да не ходят от къща на къща, тъй като това се оказа уморително и безполезно. Някои не отвориха вратите, други под различни предлози („вярата не позволява”, болни, стари, „вече гласуваха” и т.н.) избягаха от „референдума”. Поведението на полицията е образцово. Почти навсякъде тя тихо се оттегляше от придружаващите групи или седеше наблизо, пиеше кафе и ухажваше млади дами. Прави впечатление, че има спад в настроението. Но факт е, че обикновените полицаи и младшите офицери на ДНР бяха на косъм от окопите. Те разбират по-добре от другите трудещи се, че мобилизацията е война, независимо дали войната е обявена или не. А шефовете им се притесняват, че "с идването на Русия" ще бъдат махнати и заменени с руснаци. Така че няма ентусиазъм.

Според оценки в Донецк, Макеевка, Горловка, Снежни и други градове на ДНР на „референдума“ са дошли 20-25% от жителите. Ситуацията в Мариупол, Волноваха, Мангуш и други наскоро "освободени" райони е неясна. Известно е, че за „референдума“ там бяха хвърлени големи пропагандни сили от Руската федерация, служители и полиция, както и някои въоръжени групи без отличителни знаци.

Излязоха и чудеса. Жителите на някои райони на западните покрайнини на Донецк, според някои списъци, са посочени като евакуирани. За това на работниците съобщиха от районните управи, ВиК и военни, че там стрелят с оръдия. — Но вие не сте тук! - това чуха цивилни неведнъж, когато се възмущаваха, че месец няма вода и ток, че къщите се рушат и хората се разболяват от стрелба. Така трудещите се станаха за властите „като че ли не са били”. Но когато стана необходимо да се „гласува за Русия“, властите незабавно върнаха тези „несъществуващи“ хора и изпратиха избиратели и урни там.

Миналия месец страните се договориха да не стрелят по градовете и обратно през нощта. Но на втория ден канонадата започва и свършва в тъмното, а силата й нараства. Въоръжените сили на Украйна преместиха огъня по-близо до Донецк и Макеевка, а въоръжените сили на Руската федерация / ЛДНР отговарят с нещо все по-чудовищно и трудно. По признаци на движение на войски и огън боевете станаха по-тежки от преди седмица и техният мащаб нарасна.

Надигна глава местната „черна сотня” – доброволни съучастници на нацистите. Това са най-изостаналите, реакционни и глупави елементи на пенсионерите и работещите. От два дни те звънят на роднини и приятели да дойдат да "гласуват за Русия". Досадно се интересуват от всички познати дали са ходили да гласуват, как са гласували. Ако им се каже, че не са, или ако бъдат леко „изпратени” и мотивирани да не ходят където не трябва и че гласуването е лична воля на човека и всякаква принуда към нея е забранена. според закона и правилата на благоприличието черностотинците побесняват. Не е известно дали те водят „черни списъци“ на съседи, познати и приятели, за да информират ФСБ, но днес в Донецк имаше случай, когато черносотнически негодник посочи на полицията съседи, които отказали да „гласуват“.

Има и друга страна на монетата. „Референдумът“ показа, че сред работниците все още има разцепление по отношение на Руската федерация. Има малцинство, което е против влизането в Руската федерация. То здраво обвързва войната и всички скорошни бедствия само с Русия. Хората очакват от нея още по-лоши бедствия, обръщане на войната и свиреп терор срещу себе си. Доказателство за това е известно вълнение сред жителите на града, които се опитват бързо да завършат започнатата работа, неприятности, материални и правни проблеми, искат да се „застраховат“, да осигурят имоти и имущество, да осигурят пари и т.н. изобщо не смятат ДНР за свободни хора. А класово съзнателните работници обясняват, че империалистите на много страни са виновни за войната и бедствията. И че трябва да сте наясно, че в Руската федерация има по-жестоки закони и порядки, отколкото в ДНР. Ясно е, че Руската федерация ще смаже тук онези вратички, трохи от права и свободи, които все още остават именно във връзка със специфичното положение на ДНР. Предвид специфичните условия на ЛДНР, лозунгът за бойкот на „референдума“ е стъпка напред, която трябваше да бъде придружена от събрания на работници с антивоенна и антифашистка агитация и пропаганда. Имаше опити да се направи това и днес, но силите на напредналите работници се оказаха незначителни и масите бяха уплашени.

Замаяните работници разбират бойкота на „референдума“ или позицията против влизането в Руската федерация само като преминаване на страната на Украйна, „предателство към Русия“. Те наивно смятат, че влизането в Руската федерация „само по себе си“ ще спре войната и обстрелите, ще даде вода на къщите и драстично ще увеличи пенсиите и заплатите. Съзнателните работници се опитват да обяснят на миряните, че един концентрационен лагер не е по-добър от друг, че украинският и руският фашизъм са братя, общ враг на трудещите се. И двамата носят война, смърт, потисничество и робство на народите. Само глупавият търговец вижда две страни - "за нашите" или "за Украйна". И има трета страна. И в двете фашистки правителства работниците нямат „наши“ и „техни“. Нашите трудещите се от ЛДНР са пролетариатът и потиснатите маси. Масите на Русия и Украйна преди всичко. Но също и работниците от Полша, Германия, САЩ и т.н. Работническата класа на ЛДНР няма други страни и свои собствени. Потиснат мексикански пролетарий от Далас е наш кръвен брат, докато „най-руският“ или „най-украинският“ капиталист и фашист е заклет класов враг.

Между съзнателното малцинство и тези, които копнеят за Русия, пламват сблъсъци, на места почти стигнаха до кулаци. В същото време повечето от трудещите се, "блатото", както винаги, мълчат, но слушат внимателно и наблюдават. Много е добро. Все още не може да се каже, че масите бързо се насочват към политиката. Но фактът, че „референдумът” и мобилизацията в Руската федерация разтърсиха тези маси, съживиха ги, сплотиха ги и предизвикаха (за първи път от много години) остри политически спорове, не подлежи на съмнение.

Засега няма новини от херсонските и мелитополските другари. Не се знае и какво се случва в известната Николаевска Снегиревка, чиито жители направиха филм срещу "референдума", където се обявиха за "Украйна".

Това е засега към текущия час.

Спецкор РП, ЛДНР




Гласувай:
0



1. morskipesni - Не са нужни ИЗБОРИ- казват някои АТЛАНТИЦИ-направо да им даваме държавата!
03.10.2022 11:46
Налага се да кача копи-пейст, за да запозная българите с този наш "еволюирал интелигент". Казва се Кабакчиев и ето неговото мнение относно изборите, българите, ЕС-Брюксел. Става дума за свръхпредател!, изменник на Родината!- като ВСИЧКИ БГ-АТЛАНТИЦИ (и бивши ДС-ченгета) Удивете се!

" Какво показват вчерашните избори?
Автор: kkabakciev Категория: Технологии
Прочетен: 41 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09:03
Те показват най-вече следното. За да си успешен политик в България, трябва да си върховен простак и отявлен крадец. С други думи, българската популация в мнозинството си е проста, корумпирана и крадлива. Ето защо тази така наречена държава трябва да бъде разпусната и предадена за управление на Гърция - или направо на Брюксел. Нали ЕС е като една държава. Когато дадена популация в нея не може да управлява територията си според принципите и законодателството на Цивилизования свят и ЕС, такава "държава" би трябвало да бъде разформирована и предадена за управление другиму. "

Наложи се да коментирам при него следното- ако като като всички "атлантици" не го е затрил:

"Обиждаш Народа си, долно копеле? Който те е откърмил? Майка ти е проста, баща ти е боклук, понеже са те пратили някъде за диплома. Пази Боже сляпо да прогледа. За предателство пред Държавата и Земята си, трябва да бъдеш окачен на въжето, на минутата."

И от мен, в заключение: Kогато Господ желае да затрие някого- първо му взема ума.
Безумни, злокобни, неадекватни. Друго не може да се добави за АТЛАНТИЦИТЕ в БГ. Хулители народни, архипредатели-изменници, изроди и подлеци. Те са сред нас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1689567
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930