Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2023 13:40 - За хленчещите хамстери за "крепостничеството"
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 303 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не толкова отдавна ИТ компанията ITS реши да уволни работници, работещи дистанционно от „неприятелски държави“, в резултат на което ИТ общността вдигна хай за „крепостничеството“ и отново извади старата глупава идея за съюз, който уж ще спаси всички. Ето какво могат да кажат комунистите по въпроса. Буржоазията си копае гроба, методично разрушавайки по детски глупавите илюзии на дребнобуржоазните хамстери, че капитализмът сам по себе си е вид "свобода".
 

Всъщност капитализмът е диктатура и ако нещо е позволено на някого, то е само защото не е икономически интересно на монополния капитал да не го позволява. Щом монополите имат интерес да лишат хамстера от илюзорните му права, нито законът, нито избирателната система, НИЩО няма да спре капиталиста, защото той е управляващата класа и САМИТЕ хленчещи хамстери полагат много усилия, за да остане управляващата класа: те заклеймиха комунизма и отровиха комунистите, оправдаха и популяризираха капиталистическата идеология, като говореха за „обществото на възможностите“ и размахваха iPhone като символ на ефективността на капиталистическото производство.

А от гледна точка на комунистите, когато капиталистите потапят в мръсотията с лицата си най-упоритата си група привърженици - "белите якички", това е МНОГО ДОБРЕ. Така че, копелета и това е необходимо.

Вторият момент: в условията на пламнала световна война капиталистите от всички страни НЕ МОГАТ ДА НЕ ИЗПОЛЗВАТ МЕТОДИ НА ПЛАНИРАНЕ. Без тях те са обречени на пълно поражение. Следователно, мобилизирайки икономиката по един или друг начин, те, първо- създават маса от прецеденти, които са елементи на революционното право - национализации, конфискации, забрани за дейност, пряко държавно управление. Тоест властта на работническата класа всъщност ще продължи тази практика след революцията. Второ- буржоазната държава пряко регулира и планира цели отрасли. Например ЗАМЕСТВАНЕТО НА ВНОСА на софтуер НАЙ-НАКРАЯ ще намали драстично софтуерния зоопарк, който доминира и сега. Е, глупостите са пълни, когато софтуерът се пише едновременно за пет операционни системи, въпреки че всъщност две са достатъчни в плановата икономика. Министерството на дигиталната трансформация вече се заяде доста здраво върху менажерията от ИТ компании, ако комунистите вземат властта след няколко години, вече няма да се налага да вадим най-големите и значими парчета от пазарния бульон - всички списъци вече ще бъде на масата, а ИТ компаниите вече бодро ще маршируват по инструкции и не клатете лодката. Смешно е, но дори и сега флагманите на руската ИТ сфера не могат да слязат от иглата на държавни поръчки и държавни инвестиции. Те вече са трайно длъжни на държавата. На трето място- делът на държавното участие в частния бизнес като цяло расте екстензивно - в някои случаи по принцип е невъзможно да се отдели държавният дял от частния. Когато дойдем на власт, ние ще можем да управляваме известно време, без формално да национализираме нищо в тези предприятия, а просто, например, като претеглим загубите на частните акционери. Има подозрение, че в условията на криза буржоазната държава ще изкупи значителен дял от икономиката от частни лица още преди нас.

Обективно, разочаровайки най-бясната си масова основа - дребнобуржоазния хамстер, те помагат на комунистите да дойдат на власт, а чрез мобилизационни мерки ни улесняват в управлението на икономиката и легитимират извънредните мерки в масовото съзнание.

Да го режем това путинско пиле, докато ни снася такива златни яйца е самоубийство. На сегашния етап само либералната буржоазия може да го убие, а комунистите да очакват от него само деградация на икономиката, общественото съзнание и бесен антикомунистически режим.

Ето защо, въпреки цялото хленчене на хамстерите, „НИЕ СЕ УСМИХВАМЕ И МАХАМЕ, МОМЧЕТА.“

И. Бортник
9/12/2022




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1688812
Постинги: 2373
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930