Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01 11:30 - Резултати на вестник "Проривист" за 2022 година
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 1394 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изминалата 2022 година беше предизвикателна и трудна в много отношения. Естественото изостряне на противоречията на световния империализъм и продължаващата криза доведоха до цяла поредица от важни и добре известни събития. Промени се вътрешнополитическата обстановка в страната, подобриха се условията за пропаганда на марксизма. Годината измина толкова бързо, колкото никога досега, а резултатите от нея стават повод да се замислим колко много не сме успели да направим до сегашния момент, когато темпът на историята се е ускорил значително. Наближават времена, чието значение ще се определя от наличието или отсъствието на партията на научния централизъм. Кадрите решават всичко. Както писахме през март тази година:

„Не е далеч моментът, когато пяната на политическото бърборене ще изчезне, разкривайки всичко съществено, фундаментално, теоретично дълбоко. И трябва да имаме не само софтуерни разработки за настоящето и бъдещето на обществото, което разбира се се прави, но и сплотен екип от теоретици пропагандисти, умели агитатори и талантливи организатори. Хора, които без стремеж към фалшива актуалност, яркост на прогнозите и оригиналност олицетворяват надеждна крепост на комунистическото дело. Само зад такива кадри пролетариатът ще бъде готов да премине през решителните обрати на историята.”

През изминалата година литературно-пропагандната работа на вестника продължава да е в известен застой. Броят на статиите леко намалява спрямо година по-рано - до 70 статии. Това е лошо, но, първо- бяха публикувани няколко големи произведения, и второ- отне време за изследване и разработване на позиция относно ключови процеси. Като цяло редакцията оценява свършената работа в тази област като задоволителна.

Вестникът публикува статия за марксисткото отношение към войната, която е ориентир в този труден въпрос. Освен това излязоха много материали за войната.

Вестникът своевременно реагира и на други актуални събития: „За събитията в Казахстан“, „За казахстанската левица“, „За санкциите и заместването на вноса“, „Как да решим проблема с„ училищните стрелби ““, „Посещението на Пелоси във виртуалния свят на руската пропаганда”, „Анализ на политическите възгледи на населението на Латвия: перспективи за антифашистка съпротива”, „Какъв качествен растеж можем да очакваме в САЩ?”.

Следните материали трябва да бъдат приписани на научните работи: „За формирането на марксистите в съвременните условия“, „За ограничаването на конкуренцията като педагогически метод“, „Семашко и съветската медицина. Поглед в бъдещето”, „Забележки от кореспонденция”, „Исторически фон на любовните отношения”, „За задълбочено разбиране на редица категории на марксизма: начин на производство и формиране”. Освен това беше пусната нова версия на статията „За законите на обществото и историята“.

Вестникът традиционно публикува материали, които преразглеждат и обобщават проривната позиция: „Пътят към„ прорив “ - път към комунизма“, „На участието“, „Кудрин и планирана икономика“, „Животът на пазара“, „Към Китайският НЕП ”,„ На антикомунистическите аргументи за така наречената природа на човека “,„ Червеният боец ​​не винаги е публицист, но червеният публицист винаги е боец ​​“,„ Към въпроса за новата ера “ , „Опортюнизъм“, „За„ Наука “или Маркс?“, „Моят път към марксизма“, „Горбачов и свобода“, „Аз не съм в къщата“, „За организацията“, „За въпроса за сътрудничеството ”,„ За партийната наука за науката “,„ Американски биолог за съвременната наука “и други.
 

Представителствата на вестника работят успешно на различни места. Следващата версия на Подгузов е представена на „минимума“ в нов формат.

Основният организационно-политически извод от резултатите от годината е, че е настъпил преломен момент в ситуацията с привличането на кадри. Тази година получаваме много повече писма, имаме много нови автори и се появяват все повече регионални клонове, включително и в други държави. Корпусът от фундаментални теоретични материали, които оформиха лицето на нашето издание, започна да дава плодове.

Навлязохме в епоха на бързо променящи се обстоятелства, в която ни очаква дълга, тежка, упорита работа. Изводите от 2022 г. остават същите: 1) не отслабват, а засилват самообразованието и пропагандата, 2) не отслабват, а засилват тиража на проривните материали, 3) продължават да развиват и укрепват списанието и вестника.

РЕДАКЦИЯ
07/01/2023
Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1171576
Постинги: 1991
Коментари: 267
Гласове: 403
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728