Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2017 13:57 - Ростелеком надвзема за Интернет
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 234 Коментари: 0 Гласове:
1



 Руският монопол в сферата на комуникациите «Ростелеком» ползваща се със своето монополно положение на пазара и периодически надуват плащането за интернет-услуги.

Всичко започна с това, че ползвателите бяха завлечени с предложение за по-евтин в сравнение с други компании (които всъщност са част от своите мощности вземат в аренда от този  същия Ростелеком), интернет с по-висока скорост за по-малко пари, а така също безплатно включване.

Една от акциите на Ростелеком, например носила название «Завинаги mono». Неизвестно, какво под думата «завинаги» са имали предвид собствениците на компанията и нейните мениджъри, но обикновения ползвател, навярно е мислел, че това се отнася до цената и скоростта. Но не. Безплатна храна няма.

След година две таксата, която в нашия град е 300 рубли, нарасна до 350. Звъненето в техподръжката не помогнало.  Там бил един отговор: «Оповестяването стои на сайта». Това, че съществува договор, че в договора ясно е написанаа сумата (!!!), че стоят подписите на двете страни — това е отделен въпрос. Те едностранно вдигнали цените!

Затова пък ползвателя в едностранен порядък не може да наруши условията на договора, в който, между впрочем е казано, че «операторът може да поиска от абоната да плати разликата между стойността на услугата, оказана по специална тарифа (тази самата, евтината!), и стойността на услугата на аналогична скорост на предаване на данни (600 рубли), за целия срок на оказване на услугите» по специална тарифа. Или ползвали сте например 3 години услуга за 300 рубли месечно. И за тези 3 години от вас могат просто така да вземат и да поискат разликата между триста и шестстотин рубли за всеки месец, защото на някой от собствениците или мениджърите на Ростелеком решил да ужили абоната, който се бори за своите права !!! Ето такава е удобната за капиталистите-монополисти аритметика!

Kакво още е интересно, като например, това което ми бе предложено- интернет за 300 рубли. А след месец два точно същия интернет  в нашия дом вече се предлага за 200 рубли. Но да се включат към него не могат тези, които още не са се хванали за въдицата на Ростелеком.

И ето новата година и ново повишение — сега ползвателите с моята тарифа ще плащат вече не 350 рубли, а 420. Звъненето в техподръжката дава същите резултати — «вас ви предупредили с помощта на новостите на сайта». Да спориш е безполезно — това е монопол.

Аз не витая в облаците по повод на това, че руския съд може да реши тези проблеми. Съдът у нас стои на страната на монополистите и с такива монополи, като Ростелеком, не можеш да се бориш. Те ще се справят с всеки поединично, който тръгне срещу тях.

Капитализмът не се бои от единаците. Да се решат всички въпроси, в това число и този, с интернета, могат само колективните действия на работническата класа и трудещите се маси, ако те не се обединят в свои организации и активно да се борят за своите права и класови интереси.

Читатель РП




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1692394
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930