Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2018 12:00 - Каквото обществото, такива и героите
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 540 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В СССР на улицата можеше да срещнеш множество обикновени хора — ветерани от войната и труда с награди — медали, значки, медальони. Хората носили тези награди, получени от Съветската власт, с гордост.

За какво е награждавала пролетарската държава отличилите се граждани?

За това, че човек честно воювал или работел за благото на целия трудещ се народ на СССР. Млодежи, деца и възрастни се отнасяли към хората с награди на гърдите с уважение.

Днес в РФ да срещнеш на улицата обикновен човек с държавни награди на гърдите е голяма рядкост. И това разбираемо. С какви награди може днес да се гордееш?

За бойни действия в Чечня, довели до многочислени жертви сред мирното население? За доблестния труд за благото на олигарси и банкери?

Хората това интуитивно разбират и затова не се стремят да демонстрират такива «заслуги» на публиката — народът няма да одобри, защо да се хвалят. Днес, когато обществото е разделено на експлоататори и експлоатирани, да демонстрираш награди, получени от държавата на експлататорите в срамно. Както е било срамно и небезопасно да демонстрираш награди полученни от фашистите, в СССР след Великата Отечествена война — ще те убият без да се замислят. Днес, засега не убиват, не всички още разбират същността на тези буржоазни награди, но в лицето да плюят могат.

На обикновените хора награди днес не дават. За какво да награждават трудещите се? Например тези същите работници? За това, че те привели на капиталистите добавената стойност, недохранвайки семействата си? За това не награждават. Работникът, според мнението на капиталиста, да пари това е задължен и край — все пак той няма къде да отиде. Понякога разбира се, такова се случва, когато президент перед телекамерите връчва някакво малко рденче на някой свит миньор или стругар, за да покаже, че властта народа не забравя. Но често за народа буржоазното правителство и президента си спомнят само пред избори, когато много им трябва този народ да отиде на избирателните участъци.

Наградите също имат класова природа. Награждава се за нещо. А за какво може да награди буржоазната държава? За заслуги пред класата на капиталистите. За «подвизи» против трудещите се. Бизнесмени — за особенно изкусно вземане на максимална добавена стойност от наемните работници. Силовиците — за разгонване на протестиращи работници и трудеща се маса, за следен и арести на недоволни пролетарии. 

Ето зтова и висши държавни награди от РФ получават основно, тези у които са парите: олигарси и техните лакеи.

Най-много награди имат най- богатия (по данни на световната агенция за финансово-икономически новости Bloomberg) руснак съвладелец на «Северстал» Алексей Мордашов.

Алексей Мордашов е награждаван пет пъти:

  • знак за отличие «За благодеяние» (учредена в 2012 година; присъжда се за благотворителна дейност),
  • медал-орден «За заслуги пред Отечеството» I степен,
  • медал-орден «За заслуги пред Отечеството» II степен,
  • орден Александър Невски,
  • орден Почет.

Първата награда («За заслуги пред Отечеството II степен»)  на Мордашов връчил още Борис Елцин в 1996 година с формулировката «За заслуги пред държавата и многогосишен добросъвестен труд».

Алексей Мордашов е единствения руски милиардер, който има пет наград.

По четири медали и ордени имат:

  • президентът на «Лукойл» Вагит Алекперов,
  • генералният директор на «Сургутнефтегаз» Владимир Богданов,
  • собственикът на «Ренова» Виктор Векселберг,
  • председателят на съвета на директорите на Магнитогорския металургичен комбинат Виктор Рашников,
  • основателят на USM Holdings Алишер Усманов и неговия партньор Владимир Скоч.

По три медала и ордени имат:

  • Василий Анисомов (Coalco),
  • Олег Дерипаска (Русал),
  • Андрей Козицин (Уралская горно-металлургическа компания),
  • Дмитрий Пумпянский (Трубная металлургическая компания, Синара).

Приятели все, като на подбор, нали? Пробив да няма. Изпита пролетарска кръв за всеки и изгубени човешки съдби — за хияди. За това и награждават — «ефективно» душил народа. Всъщност наличието на държавна награда, съгласно закона на РФ, позволява да се претендира на държавна поддръжка. Видимо, без държавна поддръжка милиардерите няма да се оправят, едва едва ще свържат двата края.

Ето ги и «героите на нашето време» — тези, които грабят и угнетяват своя трудов народ, или воюват зад граница, угнетявайки другите народи. Такива са у буржоазията ценностите.

Разбираемо е че такива ценности и такива герои на трудещите се не са нужни. Те ни внушават само отвращение и неприязън. Ценностите на работническата класа са противоположни на ценостите на буржоазията. Да се трудиш за благото на целия народ и да воюваш за свободата на целия народ, всички угнетени и експлоатирани класи — ето главните ценности за работника. Това е истински прогресивния и здрав морал, и само такъв морал — моралът на работническата класа  е приемлив за цялото човечество.

Алексей Живцов




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1646069
Постинги: 2311
Коментари: 321
Гласове: 464
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031