Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2015 16:03 - Как да обясним някои "неудобни въпроси" II
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 690 Коментари: 0 Гласове:
2



 2. Колективизация

Митът е известен – колективизацията е довела до Глада от 30-те г.. 

Един от главните лозунги на руската революция е бил "Фабриките на работниците, земята на селяните". Работата е в това, че работниците произвеждат различна продукция – средства за производства и предмети за потребление. В това число продукция за селото – трактори, дрехи и обувки, посуда, тухли, електричество и пр. Да не говорим, че културата също идва от градовете. Работниците, както и всички хора – трябва да ядат. Но те не произвеждат хляб, не пасат крави и овце, не ловят риба, не събират ябълки и грозде. Всичко това го създават селяните. И за да създават повече, за да има за всички – и за работниците и за селяните – селското стопанство трябва да се механизира, да се произвежда за селото трактори, сеялки-веялки и т.н. Към края на 20-те години в СССР е бил приет план за индустриализация на страната, в това число и за тези цели – за да се механизира селското стопанство и да се избави страната от глада – вековна беда на руското селячество. В странта започнало да се сэздава мощна промишленост. Но селяните – дребни производители на селскостопанска техника е било изгодно, а и не е имало смисъл да се използва такава техника, която е могла да обработва големи поля, в малки селски стопансва. От друга страна, в селата се е управлявало еднолично – кулаци и селска буржоазия, които експлоатирали бедните и живели по закона на пазара, задържайки продукти, за да останат цените на тях високи. За работниците и градските труженици, често било трудно да купуват храна. За да се увеличи производството на земеделска продукция, за да стане тя едновременно значително евтина е могла само механизацията на труда, но да се използва тя е трябвало да има големи стопанства, а тогава ги е нямало. Икономическите и стопански отношения, съществуващи в селото, станали спирачка за развитието на селското стопанство. Те трябвало да се отхвърлят и да се създат вместо малки столанства едро. Това е и било направено, чрез обединение на селяните в колхози.

imageКолхозът позволявал за сметка на обединената земя, животни и земеделски инвентар, колективна обраюотка на земя, разделение на труда и използване на селскостопанска техника, която на ниски цени се предоставяло на колхозите Съветската държава, рязко увеличила производителността на труда. Били построени зърнохранилища, птицефабрики, ферми, започнали да се създават нови  сортове семена и животни, проведени били огромни работи по мелиорация на земите, в това число по осушаване на блата и напояване на земи в засушливите области на страната. Всичко това било налравено от държавата. Никакакъв кулак не може да направи Каракумския канал – за това са нужни усилията на цялото общество. По цялата страна били изградени полоси от дървета за защита на плодородния слой почва от ветровете. И всичко това се прави за да се нахранят не само селяните, но и всички работници, всички граждани на страната.

Съветската страна по въпроса за продоволственната безопасност пставяла на първо място, отлично разбирайки, че световния империализъм няма да се смири със съществуването на СССР – първата в света държава на работниците и селяните. А каъв е негория пример – пример за социална справедливост, безплатно образование, медицина, жилище, отдих и други блага, за които не може да мечтаят трудещите се при капитализма – въодушевявал на борба работниците и угнетените народи от всички останали страни. Чувствайки, че война не могат да предизвикат, буржоата, бояйки се от новии соцреволюций, дали властта в Европа на най-реакционните сили – нацистите и фюрера Хитлер. Те давали пари, продукция и технологии на Германия, готвейки я за нападение на СССР. И Съветското правителство е трябвало да направи всичко, за да се подготви за бъдеща война, като на първо място да направи така, че нито страната, нито армията по време на войната да не гладуват.

Като цяло колективизацията е била жизнено необходима на Съветската страна, за да осигури за себе си хранителни продукти и от никого да не зависи (както днес зависи Путинска Русия).

За бедния селянин колективизацията дала сит живот, а за кулака отнела възможността да бъде важен и да получава печалба, не работейки, например давайки своите оръдия за производство – коне, брана, плуг, посевен фонд за 90% от бъдещия урожай. А глад в началото на 30-те г. действително е имало – природен неурожай в някои райони на страната, умножен на вредителството причинено от тези кулаци, които с всички способи се борили против колхозите, които взели от тях браните – клали животни, горели зърно и т.н. Съветското правителство се борило с глада с всички сили, екстренно поставяйки хранителни продукти в бедстващите райони. Помогнала и политиката на разкулачивание – след нейното провеждане селата се избавили от кръвопийците и вече никой не смеел да се меси на трудовия народ да работи за себе си. по късно война прекрасно показала, че тези разкулачени застанали на страната на немците – станали старостами, полицаи, есесовци. И това не е удивително, фашистите са техни кръвни братя по клас.

Разпалвайки страсти за сталинскатай колективизация и "глaдa", нашите либерали забравят да разкажат за САЩ, как там в 30-те години в периода на Великата Депресия хората умирали от глад. Американските фермери също страдали от "раюкулачивание", само че не от трудовия народ, а от банкери и едрия капитал. В страната било масово проведен дефарминг. Банките вземали от фермерите всичко, изкарвайки ги на улицата и при това оставали длъжни на банките. А какво се учудваме? През 2008 година от човека вземали жилището, ь той продължавал да бъде длъжник! И за да може бившите фермери да се разплатят, ги насочвали на общественна работа – строили пътища, леели чугун, като работели за супа на ден. Като цяло  от дефарминга – от глад и всички тези "прелести" на капитализма за 3 години умрели над 7 млн. човека!!! И то при пълни рафтове в една от най-богатите страни в света!!! Има даже обнародвани правителственни документи, където се е обсъждало унищожаване на продоволствие, за да не пада цената на пазара! (Примерно както днес в Русия. Плачат, че половината население недояжда, а главното е да се унищожи "санкционния продукт"). 

Мълчат буржоазните СМИ и за грабежа на скифско злато от Киевския музей на сума над 25 000 000 000 долара от бандите, подчиняващи се на Яценюк. Той с останалите марионетки на американските империалисти така заплатил за преминаване в безопасната страна на социалния протест в Украйна. Официално Белия Дом е дал 5 млрд долара за Майдана и за преврата и за разпалването в страната на братоубийственната война, в която загинаха и загиват десетки, ако не и стотици хиляди граждани на Украйна, а милиони станали беженци. И всичко това заради алчните интереси на престъпна група олигарси.

Не слушахме ли и за иракската "медсестра", оказала се дъщера на Кувейтския посланник, която давала показания на американския конгрес. Плачейки пред камерите на целия свят, тя разказваше за безчовешките иракски войници, които може би творили безпредел в родилните домове, заставяйки да умират на студените етажи бебетата от инкубаторите. Тези показания послужили за начало на войните в Ирак, в които загинаха милиони хора. На дело тази война беше на транснационалните корпорации – техните собственици – за нефт, за безумни печалби, които може да се получат от тях.

И така ще е вонаги– ще се вижда и чува самоо гнусната и подла лъжа – докато има частна собственност, докато има пазар, докато цялата власт е в ръцете на зловещо отбрано общество – буржоазията.

И за да се привле към отговор империалистите-олигарси е необходимо да се научи Марксизма-Ленинизма и световния опит на революционното пролетарско движение. Трябва да се избавим от митовете и лъжите, които класовия враг на работниците внушава още от деца, да се сплоти работническия клас, за да може с оръжие в ръде да завоюва политическата власт. Тогава и  ще престанат всички войни, глад, насилие, бездомност, безработица, кражби, бандитизъм, нищета и безправие. Ще изчезне списание ФОРБС и съучастниците на капитализма.

И няма да бъде удивително, ако този Яйценюк каже, че музея със скифското злато са ограбили "терористи" – или крадеца вика "дръще крадеца". Същото стана и с музеите в Багдад, Либия, Кайро, Югославия (всичко това е документално зафиксирано на видео) – тези страни, където се разхождали империалистите от САЩ и НАТО. Там в музеите се виждат неизвестни хора в камуфлажна форма, грабещи най- ценното. И след това тайно се дава за частни коллекции, или в музеите на САЩ. Защо? Не само заради печалба. Но и за да се унищожи националното наследство на покорените народи и съответно да се унищожи техния национален дух. Точно така са постъпвали и хитлеристите, които първо бомбандирали и взривявали именно културните паметници (а не позициите на съветската армия) и извозвали от музеите в частни колекции на няколко негодяи световното достояние на цялото човечество.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1691041
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930