Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2015 19:18 - Не празнувай, а се бори!
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове:
1



  Утре е 7 ноември, годишнина от Великата Октомврийска социалистическа революция. Преди 98   работническата класа в нашата страна, тогава още не разделена на 15 части, под ръководството на болшевиките, сваля буржоазното и опорочаващо себе си Временно правителство, взело политическата власт в страната в свои ръце. От този момент в историята на нашата страна започнала нова епоха – епохата на великите победи и достижения.

Но ние няма сега да произнасяме традиционни паметни речи и няма да разказваме, както в предияни години за едни или други моменти от това грандиозно, потресло целия свят историческо събитие, разобличило буржоазния мит, очерняващо Великата революция. Всичко това може да се прочете в статийте в нашите или други комунистически сайтове, в много съветски книги и учебници.

Днес пред нас стои съвсем друга задача – задачата на днешния ден. Нас ни тревожат наши днешни проблеми, които от ден на ден стават все по- сериозни, заставяйки всички често да си спомнят за този октомврийски ден преди 98 години, когато предела на народното търпение е бил изчерпан, когато омръзнало им от безкрайните обещания на буржоазната власт, трудовия народ на нашата страна – работниците, селяните, измъчените войници, свалили от своята шия кръвопийците и паразитите, не позволяващи им да живеят така, както те искат – мирно, спокойно, сито и щастливо.

Все по-отчетливо ние разбираме, че и пред нас днес се рисува тази задача, която ще се реши по тизи начин, както тогава са я решили наяите деди и прадеди, защото никога няма да се избавим от тези проблеми, които като тежък товар са легнали върху нашите плещи. Разбираемо е юе това нчма да стане утре, че за това е необходимо време и пътя към целите няма да бъде лек, но трябва да се застане по този път сега и да се движим по него.

Как казаното да се преведе на езика на конкретните действия? Мое ли нещо да се направи днес?

Разбира се! За това става въпрос! Необходимо е да се използват запланираните за утре 7 ноември, из цялата наша голяма страна паметни акции, инициирани от КПРФ и други леви партии, за да се превърне събитието в масов протест!!!

Заедно можем да постигнем повече, отколкото борейки се поотделно.

Кога ще има такава възможност да се извъряи разрешено от самата  власт шествияе по улиците на нашите градове и села? Скоро такава възможност буржоазната власт на трудовия народ няма да предостави, и след това такова право ще ни се наложи да го завоюваме със сила. Властта на капиталистите много се бои от голямо струпване на хора и особено – демонстраций, защото по време на тях и под техните лозунги да се съберат значителна маса хора, числото на участниците да нарасне и демонстрацията да се превърне в сериозно масово политическо действие, способно да вземе властта и да се сдобие от нея повече. 

Работническите колективи в нашата страна трябва да се възползват от случаи и да се присъединят към проводимите празнични шествия утре, 7 ноември. Те имат възможност да издигнат на тях СВОИ ЛОЗУНГИ, които все още няма да са политически, но могат да отразчт конкретни проблеми на конкретни трудови колективи. 

Точно така към заплануваните за утре шествия могат да се присъединят и студенти и да издигнат своите проблеми, касаещи младежите. Или пенсионерите, заинтересовани в индексация на пенсийте в съответствие с ръста на инфляцията в страната. В Москва самите хора могат да се присъединят към запланираната утре от КПРФ демонстрация недоволни от повсеместното въведение в столицата на платено паркиране. (При социализма, за нещо тако даже и дума не е могло да става! А това е към въпроса, къде е истинската свобода – при капитализма или при социализма.)

Да се присъедини към утреяното шествие може всеки, недоволен от това, какво днес става в страната! По принцип, причина да протестира против политиката на действащата власт има у всеки у нас.

Да, ние всички можем да се възмущаваме поединично или отделни групи по отделни въпроси. А е ясно, че ввички тези наши проблеми не са случайни, че те са целенасочени и финно политически разчетени– това е цялата измислена система на нашето угнетение и притесненията, които ни притискат от всички страни. 

Но даже да не вземем глобалното (а трябва да го вземем, защото нямаме друг избор!), намирайки се в общия строй на всички недоволни и възмутени от политическата власт и своите работодатели, всяка от протестиращите групи трудещи се от населението може да постигне много повече, отколкото е могла да се достигне индивидуално и независимо един от друг. И това е грамаден плюс за всички масови протестни действия, за които е необходимо да се използва всякаква възможност и още повече такава, каквато предоставлява за нас засега още официално разрешената за празнуването на 7 ноември. 

Това не означава, че заставайки утре в кпрфските колони, ние се солидаризираме с политиката на тази партия, че ние поддържаме нейните лидери и предлагаеме на нея лозунги и мерки. Не, ние, работническия клас на Русия, нейния трудов народ отиваме по своий път – този, който отразява нашите коренни класови интереси, а не интересите на тази партия, която отдавна ни е предала и сродила с буржоазията, притискайки се към топлите парламентарни кресла. 

Излезте, другари утре всички на демонстрации, организирани във вашите градове от компартиите  (КПРФ и пр.),  със своите работнически и социални искания!

Заявете своите проблеми с цял глас заедно с вашите другари от другите предприятия!

Ще празнуваме после! Отначало ние трябва да се борим, за да победим!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1692923
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 470
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930