Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2016 20:34 - Писмо на фордовските работници до Путин- свидетелство за начало на създаване на работническо-ленинска партия
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Другари!

Има повод за радост и тържество. Станало е знаменателно събитие. Обозначен е важен исторически рубеж – начало на зараждане на партия на работническата класа. До сега се извършваше подготовка на работническата класа към това състояние, когато тя ще стане способна да създаде своя бойна работническа партия, въоръжена с идеите на марксизма. Сега ние отиваме към нов исторически етап. Руската работническа класа е подготвена за създаване на своя партия. Процесът на нейното създаване е започнат.

Такъв рубеж на събитията се явява обръщението на работниците от завода "Форд" към руския президент с искане да се национализира предприятието и да се предаде на трудовия колектив. http://forum-msk.org/material/news/12008903.html

 

Кога започва да се създава работническа комунистическа партия? Когато научния комунизъм се съедини с работническото движение, когато идеите на марксизма проникнат в работната среда и станат идеологическо оръжие на работниците в тяхната класова борба против капитала.

Писмото на работниците от завода "Форд" до главния представител на руския капитал, към Путин – говори за това, че това накрая се случи. Авангардът на руските работници възприеха идеите на научния комунизъм.  Значи, пред нас е създаването на партия на работническата класа, неговия боен авангард, който ще поведе работиците към последния и окончателен щурм към капитализма. Това е работа на близкото бъдеще.

Ние мислим, че на буржоазията писмото на фордовците е подействало, като удар с чук по главата.

Първо-тона на писмото. Тонът е ясен, събран, боен и решителен. Такъв тон говори, че хората вече са готови за борба. Писмото е написано без ни най-малко ласкателство, принизеност, увъртане пред буржоазната власт. Работниците нито за миг не се обръщат към Путин с думите "уважаеми Владимир Владимирович", или "господин президент", или нещо от този род. Вместо това те пишат, че те са "принудени да се обърнат към вас (към Путин и към местния губернатор), като към представители на политическата власт в нашата държава и регион".  Работниците не считат за нужно да претендират и изобразяват "уважение" към класовия враг. Те ясно дават да се разбере, че играят дипломатично, веднага слагат точка над и: ние с вас сме врагове, никакво уважение към враговете ние не изпитваме и да претендират не мислят, но тъй като днес вие сте на власт, ние сме принудени към вас да се обърнем.

Фордовците със своето писмо поставят себе си не в положение на просители – а в положение на съдещи. Те не просят – а изискват. Не се стремят към съчувствие – а обвиняват.

А сега –най-главното. Ето как започва писмото:

"Ние, делегатите на конференцията на работниците в ЗАО "Форд Мотор Компани»" сме принудени да се обърнем към вас, като към представител на политическата власт в нашата държава и регион. Нашият работодател – ЗАО "Форд Мотор Компани" прехвърля тежестта на икономическата криза и кризата на мениджмънта на плещите на работниците. Работниците не носят отговорност за кризата. Работниците не отговарят за анархията на капиталистическото производство, предизвикано от стремеж за най-голяма печалба за единици, вместо удовлетворяване нуждите на народа".

Това е отлично! Това е подарък за всички нас и най-добрия подарък днес ние трудно да си представим. Погледнете – съставителите на писмото основателно владеят марксизма, те грамотно и естественно оперират с понятията от марксистката наука! Те разбират, как е устроено буржоазното общество, какви закони в него действат, в какви отношения се намират класите.

Даже от този малък пасаж вече е ясно – у работниците са се появили лидери, запознати с идеите на марксизма.

Работниците са започнали да осъзнават своето положение в капиталистическото общество, своите взаимоотношения със своя класов враг— капиталистите.

Eто го историческия рубеж, историческото събитие. Руските работници са започнали да се ОСЪЗНАВАТ КАТО КЛАСА!

По-нататък  от цитати в  писмото се подтвърждава това:

"Но нито в първия, нито във втория случай вина работниците нямат, защото за първото отговарят мениджмънта и анархията на капиталистическата държава, а за второто – държавата в лицето на Централната банка и Правителството". (Отлично!)

"…тъй като парите на данъкоплатците и ресурсите на държавата отиват на осигуряване на печалба на собствениците (т.е. тясна група) , а не на осигуряване на социална стабилност, достоен живот и развитие на гражданите, които се явяват работниците и техните семейства. Това е несправедливо и неефективно, убийственно за производството и населението!"

Съдете сами, можете ли да не се радвате, четейки тези редове? Защото това писмо е обвинителен акт, ултиматум, обява на война. С това писмо руския пролетариат обявява за началото на своята война против капитала, с това писмо той заявява за себе си като клас!

Сравнете това писмо с тези писма, които и до днес от името на работниците писала КПРФ. Колко сладост, сервилност, угодивост и малодушие! Как в тях зюгановците се свиват пред буржоазната власт! Там през словото "уважаеми Владимир Владимирович", "молил ви", "надяваме се че вие ще чуете…", и т.н.  Там зюгановците лазят по земята, ронят сълзи в надежда да трогнат класовия враг, представяйки на буржоазията тежката участ на работниците! И пълната противоположност на позорните зюгановци – твърдото, боево, марксиско писмо на работниците от "Форд"!

Да — едва ли това послание е зарадвало нашата буржоазия! Тя е разбрала – станало е това, от което тя се е бояла най-много от всичко на света: идеите на научния комунизъм да намерят почва сред работническата класа. Марксизмът се е съединил с работническото движение. А буржоазията, която не знае добре марксизма, разбира, какво означава това – работническия клас е получил идеологическо оръжие и скоро у него ще се появи свой боен авангард, който да поведе пролетариата на борба с нея.

В прочем, тя отдавна е видяла, че делото отива към това. Не просто така въведе и Нацгвардия, и пакета Яровой се готви. Сега навярно капитала ще усили преследването на съзнателните работници, ще се опита да спре създаването на работническа партия. Но това няма да му се отдаде. Той няма да успее да спре проникването на комунистическите идеи сред пролетариата – няма да успее да попречи и пролетариата тези идеи ще ги използва и ще създаде революционна пролетарска организация.

Група "Красный рупор"




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1692482
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930