Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2016 13:34 - Победата на десните в Германия-заплаха от фашизъм и призив за работническата класа
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове:
0 Както стана известно, в Германия на предварителните регионални избори много гласове бяха дадени на десните партии. Във всучките три немски федерални земи значително укрепила своите позиции крайно дясната "Алтернатива за Германия".

Даже не всички буржоазни политици успели да предположат такъв успех на десните, но независимо от всичко то е станало и това ще означава че натиска над работническата класа ще се увеличава…

Всъщност във връзка със ставащите в Европа събития, победата на десните не трябва да предизвиква у никого удивление. Още повече тя е напълно закономерна, защото за капиталистите им става все по-трудно да съхраняват буржоазно-демократичните свободи, и затова започват да фашизират своите трудещи се. Но за да ги фашизират им е нужен някой трети, който може да встъпи като стрелочник. И тази роля се дала на мигрантите.

Притеснявайки се за своите работници, немския капитал прехвърля цялата вина за влошаването на тяхното положение на мигрантите, че те ето не искат да работят, стоят на шеята на данъкоплатците (любима фраза на буржоата, които и така никога не са спирали да стоят на шеята на неимащите слоеве) и приносят само вреда.

А с мигрантите в това време работят ислямистски провокатори, които показват, как немските работници "сито живеят", считат арабите недочовеци, а след това нахлуват в страните и хвърлят бомби.

Но няма да кажат това, че немските работници също са подложени на експлоатация, че тяхното положение рязко се е влошило в кризата, че немските монополисти за това и пускат в Германия прииждащите, за да шантажира своите работници и да ги направи послушни, да им намали заплатите и влоши условията на труд. Няма да кажат те, че враждата към арабите у немските трудещи се не е кръвна, не е от небето паднала – а е изкуствено насаждана от буржоазията, че капитала да насъсква между себе си работниците, и да ги по-далеч от свето господство, и да се задържи по-дълго на историческата сцена. И за това, че не работническата класа желае да разгроми чия да е страна, че инициатори на войните се явяват капиталистите, и те получават всички изгоди от войните, а трудещите се за тях плащат със своите трупове — за това ислямистските проповедници също мълчат. Защото ако го кажат, то веднага ще ги разкъсат, и тогава няма да се получи развяване на междунационални конфликти, а обединената работническа класа да обърне оръжие против капитала.

И ето старанията на буржоазните подмазвачи се получават, защото немския работник мисли: "Много нахални тези араби, трябва на следващите избори да се гласува за десните". А мигрантите мислят, че трябва да отмъстят на немците за тяхната ситост, за това, че се веселят, а те са в неизгоди и лишения влизат в "капиталистическия рай", мислейки, че там с радост ще го приемат — а на него всъщност гледат в най-добрия случай —  като на евтина работна сила, а в най-лошия, като на просяк.

И ето мигрантите все повече се озлобяват, умишленно оскърбяват местните традиции, прибягват до насилие, извършват престъпления, даже терористични актове.

А немеските трудещи се, оглупени от самата реакционно-шовинистическа част от немската буржоазия, отива да гласува за фашистите.

Но така немските трудещи се няма да подобрят своето положение. Обратно, те ще доведат на власт своите най- страшни врагове – фашистите, най- реакционните кръгове на капитала, които са готови най-жестоко и безжалостно да давят трудещите се.

Ние можем да направим извод, че победата на десните в Германия не е удивителна, а обратно — напълно закономерна. Защото капитала се готви към световна война и фашизира своите трудещи се, използвайки за това крайно дясна националистическа идеология. Но за да се предотврати нова кръвопролитна война може само като се свали господството на капитала.

А  за това ние, пролетарийте, трябва да усвоим марксизма – нашата пролетарска наука за победата. От тази работна наука за победата ние ще узнаем – кои са нашите врагове, в какво се изразява тяхната сила и слабост, къде е  нашата сила и слабост, какво трябва да правим за да станем по-силни, а врага да се лиши от своята сила. Или с други думи, ние ще узнаем – как да победим, как да унищожим стария, разлагащ се строй – капитализма, и да построим новия, млад, напълнен със сили и надежди  за цялото човечество – комунизъм.

Нпред, към победа на комунизма!

Товарищ Енот
Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 849859
Постинги: 1801
Коментари: 233
Гласове: 365
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930