Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2020 16:00 - В Нидерландия на...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 103 Коментари: 0 Гласове:
0



В Нидерландия на цветните пазари унищожават хиляди букети под предлог "пандемия".
За последните десетина година буржоазия силно напредна в изкуството по заблуда на трудещото се население. Зад бушуващата днес "вирусна истерия" се скриват всички тези стари и отдавна известни пороци на капитализма. Но да си признаят то за капиталистите е подобно на смърт. Много по-удобно е да прехвърлят вътрешното, присъщо на самия капитализъм явление на "внезапно появилото се външно бедствие", на стихия, на природна катастрофа. Всъщност цялата тази „пандемия“ е същата криза на капиталистическото свръхпроизводство, която редовно засяга капиталистическата система, а не изобщо „чисто външна сила“.

Огромните производителни сили при капитализма са съсредоточени в ръцете на малко лица, в това число и силите на агропромишлеността. И това отчуждение на производителните сили от тези, които пряко произвеждат продукта и които го консумират, по един или друг начин, води до анархията на производството.
Огромните сили на работниците, изразходвани за производството на стоки, не отиват никъде - тези стоки не могат да бъдат продадени, не могат да бъдат консумирани от самите работници, които ги произвеждат, защото са били ограбени от капитала, от собствените си работодатели.
Безплатно разпространение на произведените стоки означава спад на цените на пазара и не получаване на желаната печалба в бъдеще, когато кризата отслабне малко и започне нов ръст на производството.
За капиталиста, особенно ако той е монополист на своя пазар, остава само един "разумен" (за капиталиста) изход - да унищожи тази стока. Тогава и излишна продукция няма, която е невъзможно да се продаде и цените на пазара на нея са задържани на необходимото ниво за в бъдеще.

Това е причината за лудостта, която се случва пред очите ни, а не изобщо в коронавируса, който е само екран, измама, изкупителна жертва, в който можете да обвинявате греховете на самите капиталисти, които не са в състояние да използват продуктивни сили на обществото наистина и рационално в интерес на обществото като цяло.

Источник: https://news.mail.ru/society/41058989/?frommail=10



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1691705
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930