Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2021 16:50 - И така от какво сме болни (2)
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 1069 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Възпаление

Както знаете, без правилно решаване на общи въпроси, не можете да решите конкретни проблеми. Например, невъзможно е правилно да се установи общественото здравеопазване, без да се разруши капитализмът и неговите основи - буржоазната държавна и частна собственост. Така е и в подхода към грип, белодробни заболявания и настинка: невъзможно е правилно да се разберат тези заболявания, без да се знае на какво се основават.

Първата част на статията се занимаваше с пневмония. Какво е възпаление? В общ смисъл възпалението е защитна и адаптивна реакция на организма към болестотворно въздействие. То се състои в следното: в тази част на тялото, където се проявява такъв ефект, се развиват нарушения на кръвообращението. Съдовете стават, като че ли течащи, течността изтича от тях. Храненето на тъканите е нарушено. От една страна възниква тяхната дистрофия, а от друга може да има свръхрастеж на възпалена тъкан.

Въпреки че възпалението винаги възниква в определена област на тялото, неговият ход и резултат зависят от състоянието на тялото като цяло. Възпалението винаги е свързано с цялото тяло. Това е локална проява на общата защитна реакция на организма. Централната нервна система играе огромна роля в това. Първо, чрез него патогенният дразнител причинява промени в цялото тяло. Второ, развитието на възпаление на орган се регулира от централната нервна система. Забелязва се, че ако лекарят е истински, а не "коронавирусен", тогава пациентът се успокоява от първия разговор с него.

Възпалението възниква при много заболявания. Възпалението има 5 външни признака: зачервяване, подуване, треска, болка, нарушаване на възпаления орган. При възпаление има прилив на кръв и разширяване на капилярите, което причинява зачервяване. Стените на кръвоносните съдове стават по -тънки, в тях се появяват пори. Течната част от кръвта, белтъците и другите кръвни елементи започват да проникват в околните тъкани. Резултатът е подуване. Поради прилив на кръв и повишен метаболизъм, температурата се повишава върху възпалената част на тялото. Болката възниква поради дразнене на локалните нерви от патогения агент, както и поради компресия на тъкани. Нарушаването на възпаления орган се обяснява с факта, че тъканта на този орган се е променила в хода на патологичния процес и все още не може да работи като здрава.

Причините за възпалението могат да бъдат дразнене от външната среда. Това са механични, физични, химични, електромагнитни, биологични и т.н. въздействия върху хората. Както и вредните вещества, които са се образували в самия организъм.

При възпаление протичат сложни болезнени процеси. Тъканите се увреждат, клетките се регенерират и умират. В същото време съдовете, както вече беше споменато, стават пропускливи за кръвта и нейните части. Части от кръвта проникват в околните тъкани. Патологичните клетки започват да се размножават. Има разширяване на малки артерии и капиляри. Те преливат с кръв, което се забавя. Кръвното налягане се повишава, стените се разтягат. Левкоцитите се отлагат масово върху тези тънки стени и проникват през тях в тъканите.

Каква е ролята на тези бели кръвни клетки? Те се натрупват във фокуса на възпалението и започват да абсорбират мъртвите клетки, унищожават бактериите и техните продукти на разпад. В този случай някои от левкоцитите умират. Но, умирайки, те оставят по време на разпадането си специални вещества, които неутрализират бактериални отрови (токсини) и продукти от разпадане на тъканите. Има един вид почистване и дезинфекция на мястото на възпаление.

Ако възпалението е причинено от инфекция, тогава човешкото тяло рефлекторно подобрява работата на хематопоетичните органи. Тези органи интензивно произвеждат бели кръвни клетки, които са необходими за премахване на възпалението. Това елиминиране се ръководи от централната нервна система.

В зависимост от естеството на възпалението има три основни форми на него. В един случай във възпалените тъкани настъпват дистрофия, атрофия и тъканна смърт. Това възпаление е характерно за сърцето, черния дроб, бъбреците. В друг случай се нарушава кръвообращението, в тъканите и се събират голям брой левкоцити. Образува се гной. В третия случай лигавиците се възпаляват. В същото време се отделя голямо количество течност, която понякога трябва да се изпомпва от тялото.

При всичко това човешкото тяло има силни адаптационни реакции. Благодарение на тях в зоната на възпалението не само клетките се разрушават и „текат“ кръвоносните съдове, но и протичат възстановителни процеси. Разрушените тъкани се възстановяват чрез разпространението на нови здрави клетки. Поради работата на левкоцитите и размножаването на нови клетки в областта на възпалението, метаболизмът се засилва рефлекторно. Когато клетките се размножават, се образува нова съединителна тъкан, която попълва разрушената тъкан. Тялото прави всичко възможно, за да премахне бързо възпалението. Важно е да припомним този момент на някои от нашите работници, които, подплашени и заблудени, си поставят тази или онази „фатална диагноза“ за обикновения грип или пневмония. Или се доверяват на шарлатани, които ги плашат с „ужасни усложнения“, за да извлекат пари от болните.

Развитието на възпалението се влияе от общото състояние на организма, неговата устойчивост към болести, чувствителност към него, условия на труд и живот, хранене, възраст, психическо състояние. В същото време продуктите от възпалителния процес се абсорбират в кръвта и засягат цялото тяло. Следователно, да се лекува само пневмония, да се лекува „по коронавирус“, тоест да се игнорира останалата част от тялото, означава да се осакатява или убива пациента.

Вече е ясно, че по време на възпалението има елиминиране на унищожените клетки, унищожаване на вредни микроби, растеж на нова тъкан. Повредената тъкан и нейните функции се възстановяват. Това означава, че възпалението трябва да се разглежда не само като проява на болестта. Тя трябва да се разглежда като адаптация на организма към остри и вредни дразнения на външната среда, като защитно-адаптивна реакция, с помощта на която тялото елиминира болестотворния процес в своите тъкани и органи. Такава реакция се развива в човешкото тяло в хода на еволюцията - в резултат на взаимодействието на организма с външната среда. Тази реакция някога е била фиксирана в редица поколения хора и започва да се наследява като безусловен рефлекс.

Как да се свържем с това или онова възпаление? По различен начин. В повечето случаи възпалението е защитна и адаптивна реакция, която е полезна и необходима за организма. Но в някои случаи възпалението може да протече толкова силно, че тази реакция става не само вредна, но и опасна за организма. В този случай е необходима незабавна намеса за спиране или забавяне на възпалителния отговор. Пример за това е гнойно възпаление на перитонеума.

Треска

Човекът е топлокръвно същество, чиято телесна температура остава горе-долу постоянна и при нормални условия не зависи от температурата на околната среда. Дневните колебания в телесната температура са незначителни. Дори "коронавирусните" лекари са съгласни с този факт.

При здрав възрастен телесната температура е постоянна и когато се измерва в подмишницата, тя се колебае между 36,4–36,9 ° C. Трябва да се има предвид, че при горещо време температурата по кожата трябва да е малко по -ниска, някъде около 35,2–36,2 ° C - поради изпаряването на влагата от повърхността на тялото.

Откъде идва топлината в тялото? Тя се образува не в "специални термични органи", както твърдят днешните мракобеси, а във всички клетки и тъкани на тялото. Причината е постоянният метаболизъм, тоест постоянният ход на сложни окислителни процеси, разграждането на хранителни вещества, главно въглехидрати и мазнини, с отделяне на топлинна енергия. Поддържа се постоянна телесна температура като баланс между генерирането на топлина и отделянето на топлина. Колкото повече топлина се генерира в тялото, толкова повече се отделя във външната среда. Например, когато плувате или бягате на дълги разстояния, телесната температура може да се повиши до 38 ° C. В същото време водата и въздухът ще отдават много повече топлина, отколкото в покой. Когато в тялото се генерира много топлина или когато температурата на въздуха около човека е висока, капилярите на кожата се разширяват и започва изпотяване. Поради разширяването на капилярите на кожата, има обилен прилив на кръв към повърхността на тялото. Кожата става червена, става "гореща". Температурната разлика между тялото и околната среда се увеличава, което увеличава преноса на топлина. Тя също се увеличава с изпотяване, тъй като в този случай течността се изпарява от повърхността на тялото, като по този начин се отстранява топлината от нея. Така че, когато човек работи усилено или е в горещи условия, той се изчервява, става му горещо и след това започва да се поти.

До известна степен преносът на топлина става с помощта на белите дробове по време на дишането. Човек издишва топъл и влажен въздух. Когато човек е топъл, той диша по -дълбоко и по -често.

Ако генерирането на топлина в тялото е голямо и преносът на топлина към околната среда е малък (тежка работа в жегата), тогава телесната температура се повишава. Човек бързо се уморява, движенията му стават бавни, мудни. Това от своя страна донякъде намалява генерирането на топлина. Така в тялото възниква обратна връзка, която го предпазва от прегряване.

Когато човек мръзне, генерирането на топлина намалява или преносът на топлина намалява. Съдовете на кожата се стесняват, тя побледнява и се охлажда. Топлообменът е намален. Започва треперене: мускулите на кожата и скелета започват да се свиват, което увеличава производството на топлина. По същата причина замръзнал човек търка кожата си или започва да прави бързи движения.

Генерирането на топлина и преносът на топлина се регулират от централната нервна система. Ясно е, че адаптивността на човек към промените в температурата на външната среда има граници. Ако тялото се прегрее и телесната температура достигне 42-43 ° C, се прилага т.нар. топлинен удар, от който човек може да умре, ако не се вземат спешни спасителни мерки. Ако човешкото тяло се охлажда прекомерно и дълго време, тогава телесната температура започва да спада и може да настъпи смърт от замръзване.

Всичко казано са прости и разбираеми неща. Но „вирусни“ лекари, свещеници, училище и други фашисти се опитват да объркат и замъглят тези неща, да ги направят тайни и загадъчни. Не случайно естествените науки, физиката и химията бързо се премахват в училищата.

Става ясно какво е треска. Това е обща реакция на организма към това или онова дразнене, което води до повишаване на телесната температура поради дисбаланс между производството на топлина и топлопредаването. При треска се генерира повече топлина, отколкото се отделя във външната среда. Основната причина за треска е инфекцията. Бактериите, вирусите, техните отрови и остатъци циркулират в кръвта и причиняват дисбаланс в топлинния баланс. Това нарушение може да премине и чрез рефлекс от мястото, където инфекцията е проникнала в тялото. Чужди протеини също могат да повишат телесната температура, например по време на кръвопреливане, прилагане на серуми или ваксини. Температурата често се повишава при мозъчни травми, силно нервно вълнение, с повишена работа на щитовидната жлеза.

Какво се случва, когато температурата се повиши по този начин? Метаболизмът се засилва. Броят на левкоцитите в кръвта се увеличава. Треската повишава имунитета при много инфекциозни заболявания, тъй като при повишени температури се създават благоприятни условия за бързо елиминиране на инфекцията. Това означава, че треската, подобно на възпалението, трябва да се разглежда като адаптация на организма към определени вредни обстоятелства. В повечето случаи треската е полезна за болния човек, тъй като помага за бързото преодоляване на болестта. Но с твърде бързо развитие, това може да бъде вредно за организма и дори да доведе до смърт на човек.

Повишаването на телесната температура зависи от вида на заболяването, силата на инфекцията и защитните сили на организма. Телесната температура с треска е в диапазона 37-40 ° C, но понякога достига 41 и дори 42 ° C. Температурата с треска се развива на три етапа: тя се повишава, стои на същото ниво и пада. Тя може да се покачва бавно в продължение на няколко дни, понякога незабелязана от болен човек. Но се случва да се вдигне бързо и да достигне 39-40 ° C за няколко часа.

Когато температурата се повишава бавно, има увеличаване на генерирането на топлина и намаляване на топлопредаването - поради стесняване на кожните съдове. Болен човек пребледнява, той е студен. При рязко покачване на температурата човек изтръпва, кожата и скелетните мускули се свиват и се получава повишено генериране на топлина. Когато температурата се повиши, тя може да остане на това ниво от няколко дни до две седмици. Това е постоянна треска. При нея болният се изчервява, горещо му е, „гори“. Генерирането на топлина е високо, същият висок топлопренос. Често при треска, телесната температура се колебае през деня от 36 до 40 ° C. Дневните колебания достигат няколко градуса. Такива големи колебания изтощават пациента. Обикновено температурите са по -топли вечер и най -студено сутрин. Но има и изератена треска, когато сутрин температурата е по -висока, отколкото вечер. Тази треска понякога се наблюдава при грип А и А2.

Спадът на телесната температура също е бърз, с часове и бавен, в продължение на няколко дни. Бързото спадане на телесната температура се нарича криза. С понижаване на температурата преносът на топлина надвишава генерирането на топлина - поради разширяването на кръвоносните съдове на кожата и отделянето на потта. Критичен спад на температурата често се случва с обилно "приливно" изпотяване. Втрисане при повишаване на температурата и приливна пот по време на критичния му спад се появяват не само в началото и в края на болестта. Те могат да присъстват през цялото време на заболяването, когато температурата се повишава и намалява бързо. В края на заболяването температурата пада под 36,4 ° C. Това означава, че разсейването на топлината се е увеличило и производството на топлина в тялото е спаднало.

Много инфекциозни заболявания имат характерен температурен "почерк". По този "почерк" може да се подозира от каква болест е болен човек. Възпалението на белите дробове има бързо повишаване на температурата, персистираща треска в продължение на 7-10 дни при температура 38-40 ° C и обикновено завършва с критичен спад на температурата.

За тифа е характерно бавно повишаване на температурата, а след това бавно и продължително спадане с големи скокове в хода на това спадане.

При гнойно възпаление и туберкулоза най -често има треска с температура скачаща всеки ден от 37,5 ° C (сутрин) до 39,5 ° C (вечер). При тежки възпалителни заболявания температурата се променя рязко през деня от 35,5 до 40 ° C.

Температурните колебания могат да се използват за преценка на тежестта на заболяването. Температура от 37-38 ° C с леки колебания в белодробната туберкулоза показва доброкачествен ход на заболяването. Температурата с големи колебания през деня винаги е индикатор за тежка форма на заболяването. В същото време спадът на телесната температура с пневмония, морбили, коремен тиф, грип показва подобрение, началото на елиминирането на болестния процес. Трябва да се помни, че по време на криза телесната температура може да падне под нормата, но след това постепенно се повишава до нормалното. Също така температурата може да падне под нормата с припадък, голяма загуба на кръв и тежко изтощение на човек. Като изключение от правилото можете да се нарече холерата, при която в началния период има спад на телесната температура с 1-2 ° C.

​Бронхит

Ако вземем острия бронхит, като най -често срещания, то той рядко се проявява изолиран, сам по себе си. Обикновено бронхитът се комбинира и преплита с увреждане на горните дихателни пътища - хрема, възпаление на ларинкса и пр. Причинителите на острия бронхит са грипният вирус и бактериите, главно пневмококи, пръчки на Пфайфер, по -рядко стафилококи и стрептококи. Всички тези микроби живеят при здрави хора върху лигавицата на дихателните пътища, като са в неактивно състояние. При определени обстоятелства, които понижават устойчивостта на организма, грипният вирус и бактериите стават активни, заразяват лигавицата и причиняват възпаление.

Острият бронхит е по -често срещан в страни със студен и влажен климат. В студено, влажно и ветровито време, през есента и пролетта, бронхитът се наблюдава по -често, отколкото през лятото. Мокрите дрехи и обувки, внезапното охлаждане на тялото, вдишването на студен въздух играят роля в появата на бронхит - като предразполагащи фактори. Затова бронхитът, като хрема, кашлица, остри респираторни инфекции, се нарича настинка или сезонно възпаление на дихателните пътища. Такива възпаления често се бъркат с грип, тъй като грипът също има хрема и кашлица. В допълнение към настинките, предразполагащите причини за бронхит са изтощение на тялото, физическо и нервно пренапрежение. Причините, допринасящи за бронхит, могат да бъдат някои предишни заболявания: грип, коремен тиф, треска. Бронхитът може да бъде един от съпътстващите признаци на инфекциозни заболявания като грип, морбили, магарешка кашлица, белодробна туберкулоза, коремен тиф. Понякога острият бронхит се причинява от вдишване на прах или пари от химикали, особено химически бойни агенти (хлор, фосген, иприт и др.). Подобен бронхит се появява особено лесно при хора с нарушения на носното дишане.

Какво се случва при остър бронхит? При възпаление лигавицата на бронхите набъбва и енергично отделя слуз, понякога гной. От подуване и слуз луменът на бронхите се стеснява, а малките бронхи могат да бъдат напълно запушени със слуз. Все по -трудно се диша. Също така се случва, че от малките бронхи възпалението преминава към белодробната тъкан.

Обикновено бронхитът започва с хрема, възпалено гърло. Гърлото се възпалява, след това трахеята. Възпалението се движи отгоре надолу. Инфекциозният бронхит е придружен от треска, 37-38 ° C, понякога 39 ° C, обща слабост, неразположение. Основният симптом на бронхит е кашлицата. Първо суха, която след няколко дни става мокра, с отделяне на храчки. Количеството на храчките показва степента на възпаление. Тежестта на заболяването зависи от естеството на инфекцията и от това колко голям е мащабът на лезията. Бронхите могат да бъдат засегнати в някои части на белия дроб, но те също могат да бъдат засегнати в целия белодроб. Най -често при бронхит има възпаление на бронхите и в двата белия дроб.

Задуха се появява поради кашлица. Но може да бъде и когато няма силна кашлица. Това се дължи на стесняване и запушване на големите и малките бронхи. Хриповете са често срещани. Острият бронхит може да бъде лек, но може да бъде и тежък, когато човек има висока температура, тежък задух и задушаваща кашлица. Тежките форми на инфекциозен бронхит могат да продължат 1-3 седмици и е възможно заболяването да се появи при нормални температури. Това обстоятелство обърква някои работници, принуждавайки ги да фантазират и да търсят „нетипични“ болести и „коронавирус“.

При това е нужно да се разбере, че при слаби и изтощени болни бронхита приема понякога продължителен характер и преминава в хронична форма.

Как и с какво да се лекуваме? Всеки остър бронхит се третира разумно като лека форма на пневмония. Ако има повишена температура, по -добре е да приложите почивка в леглото. Тя е полезна при всички трескави състояния, а също и защото намалява задуха и успокоява кашлицата. Пациентът обикновено се държи у дома; хоспитализацията обикновено не е необходима. Въздухът в стаята му трябва да е чист и свеж, но все пак пациентът трябва да се поддържа топъл и да не се охлажда. В стаята и в присъствието на пациента не трябва да пушите, да готвите храна, да перете и сушите дрехи.

Ако бронхитът е инфекциозен, обширен, придружен от висока температура, тогава лечението се извършва както при крупозно възпаление на белите дробове, тоест с помощта на сулфонамиди и антибиотици. Това е оправдано, тъй като такъв бронхит често засяга белодробната тъкан, тоест към бронхит се добавя пневмония.

Повечето от бронхитите обаче са „студени“ по природа. Тук можете да се ограничите до антипиретични лекарства, например аспирин. Консервите и горчичните мазилки имат много добър ефект върху гърдите и гърба. На пациентите се вдишва гореща пара със сода за хляб. Изобилие от гореща напитка под формата на мляко със сода или мед (чаена лъжичка на чаша), чай. При силна суха кашлица, както и при недостиг на въздух, можете да давате успокоителни: кодеин, дионин (етилморфинова солна киселина). Осигуряват се алкални минерални води, тъй като алкалите разреждат храчките и улесняват отделянето на храчки. Също така за тази цел към напитката се добавя сода за хляб. За да се намали едновременно по -лесно кашлицата и храчките, се комбинират отхрачващи и успокоителни лекарства, например кодеинът се комбинира с терпинхидрат.

Какво да направите, за да предотвратите бронхит? Същото като за профилактика на пневмония. За да предпазите тялото от настинки и да засилите устойчивостта му към инфекции, трябва да го укрепите и закалите по всички възможни начини. Това са водни процедури, зимно плуване, постоянно физическо възпитание и спорт. Ако има пациент с остра инфекциозна форма на бронхит, той трябва да бъде изолиран от другите в отделна стая. Важно е работниците, които са склонни към чести настинки, да бъдат защитени от хипотермия, но в същото време те трябва да бъдат постепенно и внимателно закалени.

​Белодробен отток

Около белодробния отток фащистите също извъртяха много спекулации и фалшификации. Тази фалшификация твърди, че от 2020 г. естеството на белодробния отток е „коронавирусен по природа “. Нашите другари са чували този вид мракобесие не само от безделни обикновени хора, но и от някои дипломирани лекари.

Какво всъщност е естеството на оттока? В основата на това остро заболяване е отслабването на сърдечната дейност. Лявата камера на сърцето е "отговорна" за белодробната циркулация. При недостатъчност на мускула на лявата камера има отток на белодробните алвеоли и стагнация на кръвта във всички бели дробове. Тази стагнация води до отток. При силен застой на кръвта в белите дробове, кръвта и нейните елементи започват да се просмукват през стените на малките кръвоносни съдове. Тези течности запълват кухините на белодробните везикули, което пречи на нормалния газообмен. Човек започва да се дави.

Отокът започва в долните части на белите дробове. Набъбва и лигавицата на бронхите. По същество белодробният оток не е самостоятелно заболяване, а набор от симптоми на сърдечна недостатъчност. Следователно оттокът трябва да бъде елиминиран точно като сърдечна недостатъчност. Ако на болен човек му кажат, че има „коронавирус“ и го натъпчат само с антибиотици, това означава да го убиете.

Разграничават се остър и хроничен белодробен отток. Острият оток възниква при остра сърдечна недостатъчност, хроничния - при хронична. Острият белодробен отток често протича при тежки инфекции (крупозна пневмония, коремен тиф, сап, пневмонична чума, антракс, туларемия), с инфаркт на миокарда, сърдечна астма. Острият белодробен отток от токсичен тип се развива в случай на отравяне със задушаващи токсични вещества (хлор, фосген, дифосген и др.).

При белодробен оток сърцето трябва да върши двойна работа. Дясната камера на сърцето изпомпва кръвта в белите дробове със същата сила, а отслабената лява камера не е в състояние да изпомпва напълно тази кръв в аортата. Възниква опасен кръг: рязкото отслабване на сърдечната дейност причинява белодробен оток и нарушение на газообмена. А нарушението на газообмена допълнително усложнява работата на сърцето. Следователно, острия белодробен отток трябва да се разглежда като сериозно и спешно състояние.

Признаци на остър белодробен отток. Силен задух, сини устни и крайници. Ръцете и краката са студени, дишането е затруднено, бълбукане. Кашлицата произвежда голямо количество храчки, често примесени с кръв. Пулсът е бърз и слаб, аритмия, глухи сърдечни тонове.

Ако оттока е хроничен, ако има продължителна стагнация на кръвта в белите дробове, тогава всички тези признаци се увеличават бавно и постепенно. В този случай има повече време за подобряване на дейността на сърцето.

Какво да правим в случай на остър отток? На пациента се предоставя удобно легнало положение за него. Пълен покой, чист въздух. Използвайте т.н. разсейващи средства: когато устните, ръцете и краката посиняват, те правят кръвопускане (освобождават 200-400 ml кръв), дават кислород, поставят горчични пластири, нанасят нагревателни подложки на ръцете и краката. Препоръчва се вдишване на кислород заедно с парите на етилов алкохол, което предотвратява образуването на пяна в дихателните пътища.

Като мярка за първа помощ често се използва свиване на крайниците. Турникети се поставят върху горната част на ръцете и горната част на бедрата за компресиране на вените. Пропускливостта на кръвта през артериите не трябва да изчезва (това се проверява чрез пулса на радиалната артерия и на задната част на стъпалото). Такова свиване причинява застой на венозна кръв в крайниците и това частично разсейва кръвта от белите дробове и други вътрешни органи. След 30-45 минути турникетите бавно се разхлабват и отстраняват.

Активно се използват възбуждащи и сърдечни средства: камфор, кордиамин, кофеин, стрихнин, адреналин, дигиталис и неговите производни. Глюкозата се прилага със строфантин или коргликон, или конвалатоксин. Подкожно промедол. Дигиталис може да се използва, ако сърдечната недостатъчност не е тежка. С една дума, те използват целия набор от мерки, които са необходими при сърдечно-съдова недостатъчност. Ако има колапс, рязък внезапен спад на кръвното налягане, тогава се прилагат мезатон и/или норепинефрин. Морфинът не се използва при остър белодробен оток, тъй като може да причини парализа на дихателния център.

Внимателно следете бъбреците. При остър белодробен отток често се използват диуретици- гипотиазид, фуросемид, лазикс.

Каква е профилактиката на белодробния отtок? При правилното лечение на сърцето, внимателна грижа и наблюдение на сърдечно болни, особено тези с левокамерна недостатъчност. Необходимо е донякъде да се ограничи пиенето, често да се дава на пациентите лека, ненатоварваща храна без сол и на малки порции. Дайте лекарства за укрепване на сърцето. Ако остър отток се появи при пациенти с инфекциозни заболявания (тиф, крупозно възпаление на белите дробове и др.), тогава трябва преди всичко внимателно да наблюдавате работата на сърцето и енергично да използвате сърдечни и други средства, които улесняват и подобряват работата му.

Трябва да мислим, че през 2020-21 г. "коронавирусни" лекари убиха много работници, чиято сърдечна функция отслабна на фона на грип или пневмония. Как са го направили вече беше споменато по-горе. Студен работник със сърдечна недостатъчност се лекува с антибиотици. В този случай състоянието на сърцето се игнорира. Ситуацията не се промени в случай на остър белодробен отток: злощастният пациент продължава да бъде изпомпван с аугментин и дексаметазон или поставен в апарат за изкуствено дишане. И в двата случая човекът е починал, защото се нуждаел от спешна помощ по линията на сърдечно-съдовата недостатъчност, а не от фашистка химиотерапия или изкуствено дишане.

В същото време фашисткото куче "коронавирус" щракна по роднини и честни лекари. Някои от близките на болни от пневмония предупредиха за т.нар. лекари, за да лекуват правилно. На тези лекари беше казано, че трибунал определено ще чака лекарите за вредители, не днес, а след това утре. В отговор „коронавирусът“ буквално бушува: те извикаха полиция или предложиха на близките си да вземат пациента и да го лекуват сами. Имаше и такива случаи. Набезите срещу честни лекари бяха още по-силни. Когато тези честни хора посочиха недопустимостта и престъпността на вредното лечение, лекарите убийци ги обвиниха в некомпетентност, в предателство на „общи медицински интереси“. И фактът беше, че честните лекари заплашваха да получат фашистки подаяния „за вреда“, „за работа в червената зона“, с които буржоазията подкупва и насърчава своите лекари убийци, лекари-фалшификатори.

Убийството на работници в болници може да бъде трудно за доказване. Фашисткото правосъдие няма да направи това. Но самият живот казва какво може и трябва да се направи. Ако един болен работник или трудещ е способен да мисли и говори, той трябва постоянно да се интересува какво му се инжектира, какви хапчета се дават, какви капкомери, защо, за какво. Изискайте доклад за лечението и най-добре изискайте план за лечение и вижте, ако е възможно, как и с какви средства се провежда. Да настроят в този смисъл други пациенти, така че да не следват ръководството на медицинската "каста" и безсмислено да не й се доверяват. Много от нейните представители тръгнаха срещу трудещите се – те са класови врагове, а не приятели.

Това е важно преди всичко за близките на пациентите. Необходимо е да се установи кой е лекуващият лекар на пациента, кои са медицинските сестри, трите имена, длъжност, адрес. Необходимо е да се установи връзка със самия пациент, за да се знае как точно и с какво се лекува. Необходимо е, без да се смущавате или страхувате от заплахи от полицията, твърдо и решително да декларирате на лекарите, че техните близки ги познават поименно, следователно, в случай на саботажно третиране на лекар за вредители, трибунал и бесилка ги очаква . Колкото и да се крият болничните архиви, истината не може да бъде скрита. Трябва да опознаем близките на други пациенти, за да се опитаме да ги агитираме срещу „коронавирусния“ фашизъм и да действаме заедно. Би било много добре лекарите да бъдат притискани не от отделни роднини, а от много организирани роднини на пациенти. Полицията не може да се пребори с такава организация. И ако към този случай добавим периодични листовки, бюлетини, в които да информираме целия град и район за престъпленията на конкретни лекари, тогава борбата с фашизма в медицината ще направи голяма крачка напред.

Конец 2 части. Часть I

Подготовили: Д. Куснутдинов, И. Фоменко.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1703895
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 470
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930