Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2016 22:31 - Спасението на давещите се-работа на самите давещи се
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 438 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Да чакат помощ от държавата валутните кредитополучатели не следва — Министерството на финсите на Русия официално обявило, че няма да поддържат инициатива по установяване на непазарни курсове при конвертация в рубли на задължения на валутните ипотечнци.

"Представителите на Минфин разяснили, че не могат да поддържат законодателни инициативи по установяване на непазарни курсове на конвертация от чуждестранна валута в рубли при превод на задължения ня заемчици, по принудително отписване на задължения, по обявяване на мораториум на връщане на задължения, защото това противоречи на действащото в РФ законодателство и нарушава правата на другите категорий граждани",— казано е в съобщение на прес-службата на министерството.

Проблемът у руснаците, взели ипотека във валута, започнаха в края на 2014 година след резкия ръст на курса на долара. Хиляди кредитополучатели в цялата страна се оказали не в състояние да угасят кредити в долари, стойността на коита се увеличили почти два пъти. По данни на ЦБ обема на просрочените задължения за последната година е нараснал с 40% и е съставил 26 милиарда рубли.

При това истинска червена кърпа за такива заемчици станал закона за погасяване на кредитната задлъжнялост на жителите на Крим, които за плащането на доларови заеми им е зафиксиран курс на ниво 36,6 рубли. Или получава се, че за някой може да се устанави намален курс, а за други не.

За какво са били дадени такива ползи на жителите на Крим е понятно — руската власт ги омайва, боейки се, че те недоволни от проводимата на полуострова политика, отново ще поискат в Украйна. Тогава руската власт няма да има какво да крие, защото тогава основния аргумент, оправдаващ присъединяването на Крим към Русия, а това е кримския референдум, така да се каже, волеизъявлението на гражданите на Крим. А ако волеизявлението бъде друго, то тогава руските империалисти ще имат проблем. И да се удържи Крим в състава на Русия ще бъде практически невъзможно.

Само че на руските ипотечници от другите региони на Русия, които откровенно е изхвърлила руската държава. издигайки заради печалбата на  финансовия капитал валутния курс до небесата, от това няма да им стане по-леко. Те наивно вярващи в справедливостта и честността на руското правителство, сега ще им се наложи жестоко да се разплатят за своите илюзии. Много ще се окажат изхвърлени от безжалостните банки на улицата. Те са вече "друга категория граждани", за които Минфин се отказва да безпокои, защото те не са банкери, финансов капитал. Заради тяхната печалба държавата на РФ отдава на заколение на златния телец десетки хиляди руски семейства.

Маркос Хорхе




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1692667
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930