Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2016 21:50 - За антитерористичния пакет- зелена светлина
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 350 Коментари: 0 Гласове:
0



 На 10 май 2016 г. комитетъ на Държавната дума по безопасност и противодействие на корупцията препоръчала да се приеме на първо чтене антитерористически пакет от законопроекти. Първото чтене на пакета ще се състои на пленарно заседание на 18 май 2016 г.

Този "пакет":

— въвежда в Наказателния кодекс нов член — "Акт на международен тероризъм", т.е. извършване зад граница на престъпление, от което са пострадали граждани на Русия.Актът на тероризъм се признава за международен, ако неговата цел са били "нарушенията на мирното съществуване на държави и народи" или работа "против интересите на Русия". Разглежда се лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, или доживотен затвор;

— укрепват практиката на разследване извън Русия на сътрудници на Следственния комитет;

— расширява се списъка на основанията за забрана на граждани на Русия да излизат от страната, разглежда се ограничение на излизане до пет години на лица, които е било обявено официално предупреждение за недопустими действия, създаващи условия за извършване на престъпления по членове за тероризъм, задържане на заложниъс, кражба или завладяване на самолет или влак, а така също за планиране, подготовка или разгръщане на агресивна война, приемане на забранени средства и методи на водени на войни, геноцид и акт на международен тероризъм. Ограничението на излизащите ще засегне тези, които имат неснета или непогасена съдимост за извършени престъпления, "съпроводени с осъществяване на терористична дейност", по членове за посегателство на живот на държавен или обществен деятел", "насилственно завладяване на властта или насилствено удържане на властта", "въоръжен преврат", "нападение на лица или учреждения, които се ползват с международна защита" и за "престъпления с екстремистска насоченост";

— разширява списъка на основанията, по които може да се отмени решение за присвояване на руско гражданство;

— разширява числото на случаите, при които се въвежда режим на контратерористически операции;

— понижава се до 14 години минималната възраст за носене на отвеговорност за терористични престъпления, а така също се ужесточават наказанията за тях;

— задължават се операторите на мобилни услуги в течение на три години да пазят и предоставят на държавните органи  без решение на съда сведения за извършени абонатни позвънявания и отправени съобщения и да разкримат съдържанието на позвъняванията/съобщенията, а така също изображения, звуци или "други съобщения" на ползвателите. Конкретно тази мярка ще доведе до излизане на малките и средни компаний от пазара на интернет услуги, защото.за съхраняването на информация ще се изисква допълнителна инфраструктура, разходи на която имат само едрия капитал — отраслевите монополисти.

За останалите нововъведения, "усилващи отговоността за тероризма и екстремизма", ние писахме в "Къде е фашизма? Ето го!", който го препоръчваме. За другите нововъведения, насочени на усилване на картелния държавен апарат, също сме писали в статиите за националната гвардия, за новите видове оръжия, доставени в полицията и частите на вътрешните войски, и за много други събития със сходна насоченост.

Трудещите се трябва ясно да разбират, че всички тези мерки, изискващи за тяхното осъществяване умопомрачителни суми пари са насочени за защита на държавата на едрата буржоазия — днешните империалисти. Тук те с мако няма да се разминат, а ще дадат много при това основното бреме на разходите ще понесат обикновенните трудещи се, заплащайки нарасналите цени на стоките и услугите в тези сфери, на дейност коитотака или иначе ще повлияят на новите закони.

От какво се боят толкова силно буржоата? Не, не от террористите, защото те не са способни да свалят диктатурата на буржоазията (историята на Русия знае достатъчно примери на такива опити). Бои се буржоазията от работническата класа, защото.тя и само тя е способна да премахне едрата буржоазия, като клас, в границите на руската държава.

За да отвратят неотвратимото, отечественните империалисти са готови да разкрият своето изпитано оръжие, под името фашизъм. Фашизмът — това е най-реакционната форма на диктатурата на империалистическята буржоазия, установяваща я за да спре нарастващите сили на революцията, чрез разгром на работническото движения. Насочен е фашизма, най-вече против работническия авангард, т.е. комунистическия слой на пролетариата, и си подтавя за цел разгром на техния кадрови състав.

За това, как да се борим против нарастващата фашизация е разказано в цикъла от статий на "Рабочий путь", посветени на фашизма: ФАШИЗЪМ. ч.1. Класова същност на фашизма,ФАШИЗЪМ. ч.2. Фашизмът до идването си на власт и фашизмът във властта, ФАШИЗЪМ. ч.3. Диктатура на фашизма и угнетение на масите, а  така също в статията "Социал-фашизъм".

Тимур Досаев




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1691018
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930