Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2017 14:04 - Собственият капитал ще бъде насочен към бедните капиталисти
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 482 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това, че руското правителство изцяло стои на стража на интересите на капитала, своя или руския — все е едно, това вече не е новина. Но това, че в последно време тази цел даже практически не се прикрива от интересите на трудовия народ е ново явление. Видимо, руската буржоазна власт толкова се е уверила в своята сила, че трудещите се маси на страната всичко ще преглътнат, че и не считат за нужно да декорират своя тяснокласов интерес.

Премиер-министърът на Русия Дмитрий Медведев дал поръчение на членовете на правителството да се заемат с въпроса за разходване на средства от собствения капитал за покупка на транспортни средства[1]. За какво се прави това е разбираемо. Руският автопазар рухна губейки през последните години от 20-30% от продажбите. И ето сега с такъв способ правителството е измислило да се поддържат търговците на автотехника.

Забележете, даже не автопроизводителите, а търговците, значителна част от които осъществяват у нас в Русия интересите на западния капитал, най-вече европейския.

Т.е. руското правителство с подобна мярка желае да помогне да получат печалби международните автокорпораций, не мислейки нито за руската промишленост, нито за интересите на руските трудещи се, които в условия на криза нов автомобил не могат да си купят.

Освен това, това е грижа и за банките, защото собствен капитал не достига даже за покупка на среден клас автомобил. Младите родители ще се чудят, когато им се наложи да избират — или собствения капитал съвсем ще пропадне, или за да се получи от него макар и някакъв смисъл, да се купи на него автомобил, доплащайки от своите спестявания, а по-скоро вземайки ги от банката в кредит и след това разплащайки се за него с години.

A ще спечелят всички капиталисти — чуждестранните производители, търговци на автомобили, банкери, застрахователи, разбира се руската държава, която ще вземе данъци и платежи. A ще загубят руските трудещи се. Защото тях фактически ще ги принудат да си купят и след това да дават за излишната вещ, като сами ще се лишават от други, по-важни и необходими за семейството вещи, като храна, на която цените им постоянно растат, а и ще попаднат в плен на банкерите, за които ще им се наложи да работят с години и отделяйки част от семейния доход за тях.

Когато условие за разход на собствен капитал била покупката на недвижимост (вървяща също в полза на строителния бизнес, но свой, руски, а значи осигуряващ работа на нашите работници), то младите семейства в една или друга степен решавали най-главния въпрос — въпроса за жилище, без което децата да израстнат е невъзможно. Що се отнася до автомобила, то защо тие ако нямаш жилище? Автомобилът за нищо не ти трябва. В криза става въпрос за преживяване, значи се купува най-необходимото. Личният автомобил не е към най-необходимото — той се купува, когато са решени въпросите с останалите блага.

И този факт, че правителството е измислило със сила (а това е именно така!) да застави младите руски семейства да купуват автомобили, просто говори за това, че всички тези грижи за демографията, крисъците за повишаване на раждаемостта са лъжи.

[1] http://lenta.ru/news/2014/12/10/matkap/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1691619
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930