Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2017 12:20 - Поздрав от РП
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 444 Коментари: 0 Гласове:
0



Скъпи другари!

Изминаха 30 години от както Великата Октомврийска социалистическа революция пред цялата страна я обявиха за утопия. Ето вече 60 години, от както опортюнистите от всички страни я разкрасяват под иконата, под красивата картинка, която те публикуват при големите празницим. Ето вече сто години -вие само помислете сто години буржоазията клевети Революцията и я проклина!

Тридесет години ние слушаме призиви към покаяние за революционните грехове от услужливата интелигенция, но нито дума за разкаяние в това, че великата страна лежи днес в руини, не прозвуча за това време от страна на тези, които и служат!

Пет години, десет години заклинания и молитви: «Нужно е да се търпи! Само не нова революция, само не нова кръв!». Но 25 години подред войни между братските народи  на съюзните републики се сменят една след друга, с цели потоци кръв и сълзи.

Ето от какво днес се състои годишнината от Великия Октомври…

Но само от това ли се състо? Не. Днешната годишнина — това е още една година борба на работниците против задръжките и неплащането на заплати, борба против спирането и разрушаването на предприятията.

Три десетилетия либерални приказки за сотрудничество и «разбиране» не могли да изтрият паметта за бойната слава на руските работници!

Тези години, особено последните години, ясно показват на всички, че нашите работници не са забравили за такива решаващи приоми на борба, като стачките. С гордост и надежда ние отбелязваме, че ето вече пет години, ние можем да видим ервени знамена в млади ръце — в ръцета на млади хора, които не желаят да се смирят с ролята на безидейна работна сила. Те искат да се върне правото да знаят и умеят сами, да се учат и работят за себе си и другите — да върнат за себе си бъдещето, така подло откраднато от тях!

Ключът към него се заключава в знанието и опита на партията на Болшевиките, партията на Ленин, в историята на три руски революции.  Затова един от малкото, но много важен слоган на днешната годишнина — това са последните няколко години, които отбелязват обрат в съзнателния и активен слой работници към Болшевизма!

Идейното наследство на, боевия и жизнения опит на Ленин и Сталин, техните учители Маркс и Енгелс изучават работническите лидери, изучават революционната интелигенция. Даже студенти и ученици, които са взели в ръце старите съветски учебници от 30-те, 40-те, 50-те години на XX век, намират в тях не само прекрасно изложение на предмета, но и болшевишки образ на мисъл, който ги въоръжава, поставя ги на пътя на борбата за бъдеще, в което знания и труд не се дават даром, но се ценят повече от всичко..

Значи, болшевизм задължително ще проникне в масите. И колкото по-скоро и пълно това се случи, другари, толкова по-скоро ще бъде разбит опортюнизма в международното комунистическо движение, толкова по-скоро под революционния напор отново ще се отворят вратите в бъдещето на човечеството, в което няма да има братоубийственни войни.

За да се приближи този ден, комунистите трябва да проявят упорство и настойчивост в работата с масите, в достояние на техните велики предшественици.

За работа, другари!

МЛРД «Рабочий Путь»




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1693239
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 470
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930