Постинг
18.06.2020 09:40 -
По време на...
«По времене на нужда винопроизводителите трябва да унищожават милиони литри вино. Тъй като потреблението не е в крак с реколтата, миналата година винарските изби вече бяха пълни до тавана. Във връзка с пандемията кризата в швейцарското винопроизводство още повече се задълбочава. Във френскоезичната Швейцария много винопроизводители се опасяват за своите средства за съществуване.
А сега буржоазните икономисти признават, че кризата настъпи до аферата с т.н. «ковид-19»:
«Днес са трудни времената за винарската промишленост в Латинска Швейцария; корона вирусът е само капката, напълника чашата. Но кризата бе и до това. 2018 и 2019 гг. били отлични сезони с добиви над средните. Тъй като вътрешното потребление на вино не беше в крак с реколтата, миналата година избите вече бяха напълнени до тавана».
«Федералният съветник Гай Пармелин, който е винар по рождение, се устремил на помощ на своите бивши колеги. Конфедерацията плаща 10 милиона швейцарски франка за производителите на вино за унищожаване на висококачествените вина, които са произвеждали през последните години».
«…Мартин Видеркер-президент на Швейцарско-германската асоциация на винения сектор, също казва, че е по-добре да инвестирате в насърчаването и развитието на по-иновативни и висококачествени продукти, отколкото в унищожаването на виното. Вместо да обсъжда нови тарифи, браншът трябва да помисли по-добре как да популяризира по-добре домашния гроздов сок на вътрешния пазар.».
---------
Този материал ясно показва как големият капитал се стреми да оцелее в условията на криза на свръхпроизводство, когато покупателната способност на преобладаващата част от населението е под прага на елементарното оцеляване. Собствениците на предприятия са готови да унищожат готовата продукция, за да оцелеят по някакъв начин. Възможно ли е да си представим това с планираното управление на стопанството ?! Не, това не беше и не може да бъде при социализма.
https://www.nzz.ch/schweiz/winzer-muessen-millionen-liter-wein-vernichten-ld.1560960?utm_source=pocket-newtab-global-de-DE
А сега буржоазните икономисти признават, че кризата настъпи до аферата с т.н. «ковид-19»:
«Днес са трудни времената за винарската промишленост в Латинска Швейцария; корона вирусът е само капката, напълника чашата. Но кризата бе и до това. 2018 и 2019 гг. били отлични сезони с добиви над средните. Тъй като вътрешното потребление на вино не беше в крак с реколтата, миналата година избите вече бяха напълнени до тавана».
«Федералният съветник Гай Пармелин, който е винар по рождение, се устремил на помощ на своите бивши колеги. Конфедерацията плаща 10 милиона швейцарски франка за производителите на вино за унищожаване на висококачествените вина, които са произвеждали през последните години».
«…Мартин Видеркер-президент на Швейцарско-германската асоциация на винения сектор, също казва, че е по-добре да инвестирате в насърчаването и развитието на по-иновативни и висококачествени продукти, отколкото в унищожаването на виното. Вместо да обсъжда нови тарифи, браншът трябва да помисли по-добре как да популяризира по-добре домашния гроздов сок на вътрешния пазар.».
---------
Този материал ясно показва как големият капитал се стреми да оцелее в условията на криза на свръхпроизводство, когато покупателната способност на преобладаващата част от населението е под прага на елементарното оцеляване. Собствениците на предприятия са готови да унищожат готовата продукция, за да оцелеят по някакъв начин. Възможно ли е да си представим това с планираното управление на стопанството ?! Не, това не беше и не може да бъде при социализма.
https://www.nzz.ch/schweiz/winzer-muessen-millionen-liter-wein-vernichten-ld.1560960?utm_source=pocket-newtab-global-de-DE
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 470