Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2020 08:20 - Спомени за Сталин
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 417 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вышла из печати давно ожидаемая книга
«СПОМЕНИ ЗА СТАЛИН», подготовен от МЛРД «Рабочий путь».

В тази книга за Й. В. Сталин, историите на онези, които са го познавали добре, които са работили с него, са се срещали с него неведнъж - неговите партийни другари, стари нелегални революционери, приятели и съмишленици, преминали през гражданската война заедно със Сталин , прекрасни съветски пилоти, стахановци, герои на труда и просто обикновени съветски хора.

Това са лични впечатления от срещите със Сталин, добре показващи какъв човек е бил. Не «лидер на нацията», не «бог», а именно Човек.

В книгата — истината за Сталин, която днес не обичат да говорят официалните СМИ и се ангажират с буржоазната власт на «историци» и «писатели». Тези с голямо удоволствие излъчват лъжи, поръсват слюнка и омраза, говорейки за него, публикуват лъжите си в хиляди екземпляри, заблуждавайки читателите.

Историческата истина тях не ги интересува — защото е страшна за тях, защото истината за Сталин ще ги разобличи тях самите и техните стопани-капиталисти, на които те вярно служат!

А Сталин е живял, за да се бори с капитализма, за да освободи от него трудовия народ. И той постигна много в тази борба - именно при Сталин съветските хора живееха свободно и щастливо, съветските хора наистина бяха създателите на собствената си съдба. Искаха не просто да живеят, а да летят! Те можеха да правят всичко, защото до тях бяха милиони техни съмишленици, същите свободни от експлоатация и щастливи хора. От тук е и непонятния за днешната младеж ентусиазъм на съветските хора от 30-50-те г., които изглеждат неестественни, престорени. Но в това е и работата, че това е било реално в онова време, този живот, защото хората тодава, в сталинския СССР били действително равни едни на други. Пред тях били открити всички пътища и те вървели по тях, постигайки изключителни, ненадминати в историята резултати.

Спомените поместени в книгата, добре предават това състояние на душата на съветските хора от онова време. В тези спомени няма сервилност и ласкателство, но има неизмеримо уважение към болшевишката партия, към човека, който я е ръководил в този момент във времето, към факта, че партията успява да организира милиони работници и трудещи се в борбата за свобода и щастие и ги води до победа.

Купить книгу можно в книжном магазине «Знание — сила». https://zsbooks.ru/index.php?route=product/product&path=78&product_id=139




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1691630
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930