Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2021 13:20 - Путин, говорейки на...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове:
2



Путин, говорейки на Световния икономически форум в Давос, сравнява случващото се днес с навечерието на Втората световна война.

"Има всички основания да се предполага, че има рискове от по-нататъшни нараствания на противоречията. И такива тенденции могат да се проявят практически във всички сфери. Разбира се в историята няма преки параллели. Но някои експерти - уважавам тяхното мнение - сравняват настоящата ситуация с 30-те години на миналия век. В такава ситуация човек може да се съгласи, може да не се съгласи, но в много отношения по отношение на мащаба и сложността, системния характер на предизвикателствата, потенциалните заплахи, някои аналогии въпреки това се предполагат. "

"Извършва се отслабване на международните институти, увеличава се числото на регионални конфликти, а системата за глобална безопасност деградира".

"Противоречията се завиват, както се казва, по спирала ... неспособността за решаване на подобни проблеми през XX век се превърна в катастрофата на Втората световна война."

"Днес такъв глобален, горещ конфликт е невъзможен.
Много се надявам на това. Защото това би означавало край на цивилизацията".

"Но ситуацията може да се развива непредсказуемо и неуправляемо. Ако, разбира се не предприемем нещо за това да не се случи".

=====================================
В този случай Путин говори истината - светът върви към нова голяма война. За истинските причини за световните войни са говорили още болшевиките, Ленин и Сталин.
Противоречията във финансовия капитал се задълбочават до краен предел, олигарсите не могат да разделят пазарите помежду си и няма други начини за разрешаване на тези противоречия освен с военни средства. Изпробвано е всичко- политически ноти, икономически санкции и пр. Не помага. В кризите преживяват най-силните. Затова олигарсите с помоща на армията на своите държави ще решава, кой от тях е по-силен.
А народите по света ще трбва да умират за нечии комерчески интереси. Или да предотвратим войната и да сложим край на войните като цяло, като вземем политическата власт в свои ръце. Трети път няма.
https://vk.com/work_way_com



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1692618
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930