Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2022 10:00 - Главната заплаха за световната демокрация. Международното положение на КНР в навечерието на 100 годишнината от основането на КПК (2)
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 225 Коментари: 0 Гласове:
0



Преврати, бунтове и граждански войни стават възможни там, където САЩ успяват да култивират "демократични ценности" сред населението в продължение на много години с помощта на своето политическо влияние, разпространението на масовия култ и медиите и култивират т.нар. „гражданско общество“, способно да унищожи собствената си държава, за да прехвърли властта в ръцете на марионетни режими. Но това все още не работи в Китай, което вкарва Вашингтон в отчаяние. Това е проста истина - ако партията, като авангард на китайската нация не образова масите, тогава врагът ще ги образова. Ето защо САЩ се опитват да забият клин между партията и народа.

В същото време западните олигарси напомпват народите си със шовинизъм. В статия, публикувана в The Hill, авторът Роджър Захайм- ръководител на института Роналд Рейгън във Вашингтон и Рейчъл Хоф- политически директор на организацията, казват:

„За да бъдете вдъхновени от факта, че политическият курс на конфронтация и конкуренция с Пекин се подкрепя от американския народ... Китай за първи път в историята беше определен за страна, която представлява най-сериозна заплаха за Америка от 37% от гражданите на САЩ. В същото време Русия стана номер две в списъка на най-опасните държави за Съединените щати - повече от половината от анкетираните обаче я смятаха за основна заплаха.

През почти десетте години, изминали, откакто президентът Барак Обама обяви „ориентацията на САЩ към Азия“, общественото мнение се промени драстично, подчертават политически анализатори. Например, подобно проучване, проведено наскоро през 2018 г., показа, че само 21% от американците смятат Китай за основна заплаха, а 30% от американците смятат Русия, която тогава зае първо място в списъка, припомнят те. Освен това сега гражданите на страната вече имат идея как според тях Съединените щати трябва да се борят с Китай: значителни дялове от привържениците на двете основни партии на Америка са за поддържане на чужди военни бази за ограничаване на заплахите и реагират бързо на различни събития - и броят на респондентите, които се застъпват за това, че точката на концентрация на американското военно присъствие се е изместила от Близкия изток към Азия напоследък расте.

Последното проучване на Института Рейгън също потвърди, че американците са дълбоко загрижени за правата на човека - и „не е трудно да се разбере откъде идва тази загриженост, когато погледнете бруталната репресия срещу Хонконг и геноцида на уйгурите“, продължават Захайм и Хоф. Според допитването повече от 70% от гражданите на САЩ искат Вашингтон да подкрепи "борците за демокрация" в Хонконг, въпреки че това предизвиква гняв от Пекин, пишат те.

Тази картина със сигурност не е сюрприз. Въпреки че все още няма консенсус за необходимостта от война с Китай, пролетариатът в центъра на империята не може да мисли другояче, тъй като е под денонощно медийно отразяване.

На примера с унищожаването на СССР може да се види как една теоретична грешка във войната срещу капитализма може да коства милиони човешки животи и да доведе до откат в развитието не само на бившите съветски републики, но и на цялото човечество като цяло. Но антисталинисткият саботаж на Хрушчов, който започна процеса на подготовка за реставрация на капитализма, по същество е продължение на същата теоретична дискусия, проведена на II конгрес на РСДРП през 1903 г. Така разрушаването на СССР още веднъж потвърди гениалността и правилността на позицията на Ленин на този конгрес и пълната интелектуална бедност на противниците на "Искра". Дори в XXI век Ленин е в състояние да дава уроци на пролетариата и да опровергава клеветите за причините за разпадането на СССР. Как да не си припомним голямата полемика на ЦК на КПК с ЦК на КПСС, където китайските другари разобличиха ревизионизма на Хрушчов, заеха правилната теоретична позиция и по този начин осигуриха сегашното съществуване на страната.

Трябва да се отбележи, че в критиките си към КНР някои леви, както и известни комунисти, са съгласни с такъв човек като академик Сергей Глазиев, който доказва, че Китай уж е успял да съчетае капитализма и социализма. Но ако черностотинските възгледи на Глазиев се обясняват с неговото невежество, то гореспоменатите леви също си представят, че капитализмът уж е възстановен в КНР, без да разбират разликата между капитализма и политиката на НЕП. Същите умни хора през 1921 г. викаха за възстановяването на капитализма на Ленин.

След унищожаването на СССР капиталистите по целия свят разпространиха по света лъжата, че комунизмът уж е свършен. В действителност обаче комунизмът може да бъде унищожен само заедно със самото човечество. Докато движението към комунизъм е гаранция за по-нататъшното му оцеляване. Колкото и да е трудно, комунистите не се предават. И сега, когато САЩ се опитват да организират „кръстоносен поход“ срещу КНР, знаем, че все още предстоят решителни битки. Това означава, че нищо не е свършило – битката за комунизма и срещу капитализма продължава.

К. Киевский

09/04/2021




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1703060
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 470
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930