Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2022 16:50 - Относно участието
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Използването на социалните медии за обединяване на комунистически настроени интелектуалци около редакцията на списание "Прорив" и познаването на съотношението 90-9-1 на Якоб Нилсен (90% от аудиторията на типичен онлайн пазар просто консумира съдържание, 9% показва някаква ограничена активност и 1% са наистина продуктивни членове на асоциацията), ние не налагахме никакви изисквания към аудиторията на социалните мрежи, освен за спазване на правилата за коментиране (редът в комуникацията ни позволява да печелим време, като идентифицираме тези, които не са пораснали за ползотворна комуникация, които не разбират нивото, на което работим).

През годините хиляди хора се присъединиха към нашите онлайн общности, като официално се присъединиха към редакционния персонал. Всички тези хора представляваха различни категории участници, чиято разлика в крайна сметка се свежда до разбирането на комунистическата идея като цяло и актуализацията на марксизма на настоящия етап от развитието по специално от В.А. Подгузов.

Не използваме никакви пазарни техники като използване на „кривата на ангажираност“ за стимулиране на активност (както правят повечето политически асоциации). Не го използваме, защото участието на възрастни, образовани и самодостатъчни хора с помощта на подобни трикове унижава и двете страни.

„Харесай, репостирай, абонирай се за групата” не е нашият начин, а пазарният. Въпреки това, докато всички сме в тинила на социалните отношения, основани на частната собственост, ние трябва по един или друг начин да привлечем вниманието както на начинаещите марксисти, така и на по-опитните другари, които са избегнали съдбата да попаднат в огромния лагер на опортюнизма. И най-важното, как сме постигнали това и планираме да го направим в бъдеще, са подходящи марксистки материали със знак за качество.

Освен това, за строителството на бъдещата партия от ленинско-сталински тип са важни и съчувстващите, особенно отчитайки факта, че въе века на информация, във времето на най-масовата и агресивна буржоазна пропаганда, хора действително идейни, дълбоко осъзнали необходимостта от комунистическото устройство на обществото — са единици, а стремящите се просто да разберат причините на своето бедствено положение, не обърнали се към науката — е масата.

Това положение на нещата не е случайно и защото не всеки е в състояние да се изкачи над стените на собствената си гордост, осъзнавайки, че има хора, които познават марксизма по-добре от него и най-важното ВЕЧЕ успешно прилагат знанията си на практика. Но дори и тези, които изглежда са разбрали това, често действат според еснафския принцип - изчакват „когато всички бягат“, след което ще започнат да правят нещо по своя инициатива, без да молят или подтикват. И правете не това, което искате, а това, от което се нуждаете!

Естествено е, че стратегията и тактиката на включване в комунистическата борба от позициите на проривизците, докато няма "партия на научния централизъм" (ПНЦ), всеки избира самостоятелно (а "Прорив" ръководи и подкрепя). Някой пише подробни коментари и изпраща въпроси, някой повторно публикува нашите статии и бележки, някой пише текстове и споделя примери (колкото повече висококачествени примери по темата се събират от живота, толкова по-точно се разкрива този или онзи социален модел), илюстриращи позиция на пробивците по определен въпрос, някой разпространява нашите материали сред приятели, познати, в масова публика, не непременно лява, някой помага с рубла, връзки, професионални умения и т.н. По-голямата част от абонатите обаче са жив пример за типична еснафска публика, която не е готова по отношение на потенциала си дори за ролята на симпатизанти, да не говорим за присъединяване към екип от активисти и бъдещия ПНЦ.

За съжаление, днес огромното мнозинство от населението не си представя, че е възможно да се промени. Масите просто нямат такъв опит и още повече опит за управление на промените. И откъде идват, когато доминиращата идеология оформя хората ден и нощ в същества, които смятат актовете на потребление за постижения. Но всички тези тъжни последици от пазарната икономика, когато хората са принудени да влязат във взаимоотношения по принципа „купете ме днес и аз ще купя вас утре“, най-съзнателните другари трябва да се превърнат в причина, която ги насърчава да работят активно. И за това трябва да приложите волята си и да започнете да изучавате материалите на "Прорив", особено след като това е ЕДИНСТВИЯТ марксистки колектив, познат ни в постсъветското пространство, който не блъфира и не крие списък с нерешени проблеми от своите читатели.

Трябва да разберете, че правото да влезете във всеки истински екип от съмишленици се доказва с ДЕЛО (в бъдеще с все по-голям принос), ВЕЧЕ има определени постижения, постигнати с личен труд и следователно уважавате и оценявате постиженията на другите хора не на на ниво думи, а на ниво действия. Трябва да разберете, че универсалният триумф на комунизма зависи и от личното ти участие, от правилно изградените приоритети в живота, от отхвърлянето на всичко незначително, повърхностно, възпрепятстващо движението към целта, от развитата трудова самодисциплина (извършване на определени действия и повтаряйки ги ежедневно), за способността да се прави разлика между мнение и знание, от готовността да не се чака насърчение, от способността да се прекъсне самоизмамата, като постоянно си поставяш „нова летва“ за себе си в развитието. Всичко това ще ви позволи да определите колко е целесъобразно да инвестирате време, усилия и знания в начинаещия.

Нуждаем се от такава работа на парче с кадри, точно противоположна на лявото желание да натъпче публиката си с полуаморфна маса марксисти, като че ли, но всъщност с неблагодарна, свадлива и повърхностна публика от полузнаещи буржоа, действайки по формулата: „Адаптирахме се към капитализма (и се научихме да се караме оглушително) и никога не е късно да се присъединим към истинските революционери.

Но, първо, простото „присъединяване“ към нас, както едно време милиони „се присъединиха“ към КПСС, няма да работи. Вие или напълно споделяте нашите убеждения (като си сътрудничите и изучавате нашите материали), или ние не ви пречим да се движите в друга удобна за вас посока.

На второ място, както показва практиката, много години на „адаптация“ развиват у човека умствен мързел, интелектуална пасивност, нестабилна позиция на всезнание и отказ от самообразование, откъдето израстват корените на разпространението на „червени боровинки“ на различни рекламирани фигури, над и отново представяне на опортюнистични дреболии за големи теоретични постижения в марксизма. Такава практика води до феномена на „образованото невежество”, когато самодоволният „маестро”, затънал в грешки до самия връх, не може да не лъже и не може да не излъже себе си.

Ето защо в нашия екип няма обичайни „движения“, не организираме марксистки кръжоци, където хората се интересуват от всичко по малко и марксизма ВКЛЮЧИТЕЛНО, трябва да водиш за ръка, често да убеждаваш нещо, от което да четеш класиката, постоянно да следиш дисциплината и т.н. Следователно всеки, който не е играл достатъчно на революционери (обикновено търсенето на тръпки и нови запознанства е достатъчно за няколко години), трябва да мине, без да спира.

Свързваме се само със сериозни и отговорни хора, способни да „играят дълго“ (ГОЛЯМОТО ДЕЛО формира ЛИЧНОСТ за около 5-7 години и на такива разстояния няма значение кой какво е казал, а е важно кой какво е направил и тъй като комуникацията на ниво думи е малко полезна за повечето хора, тогава развитието на отношенията с тях става чрез формиране на практически действия за самопромяна в тях) и реален принос за изграждането на ПНЦ.

С хора, които не разбират, че каквото и да правят в ерата на пролетарските революции, ако не е свързано с борбата за комунизъм е банално бягство от реалността, че не е довело до нищо положително и прогресивно, няма да доведе и няма да води, то значи че пътищата ни са различни. В края на краищата еснафската празнота задушава всяка жива мисъл и унищожава човешкото щастие - съзнанието за плодотворността на изживения живот, не позволява "израстване" към решаването на ИСТИНСКИ социални проблеми. Нивелира ясното разбиране на простата истина, която трябва да има Човек, тъй като животът на обществото без задължения е невъзможен, както е невъзможно човек да се появи без общество.

Ние не се интересуваме от такова Донаучно ниво на съзнание на тези, които са „освободени“ от задължението да засилват прогреса на обществото, тъй като робите на прищявката са фокусирани само върху собственото си „аз“ и не са в състояние да преодолеят трудностите без бонус с рубла, още по-малко работа за промяна на социалния свят в екип. И принципът на научния централизъм е именно да отсее такива „празни цветя“ на прага на организацията.

Изводи и препоръки:

1. Разумните действия и решителността са първата стъпка към ликвидирането на класовото общество. Нещо повече, обмислянето и решимостта трябва да произтичат не от емоции и импулси, а от знание. Дори на първия етап това знание ще остави много да се желае. Именно за тази цел в продължение на 20 години, с усилията на малък, но сплотен екип под идейно-теоретическото ръководство на В.А. Подгузов издава списание "Пробив". Можете да се абонирате тук. Освен това препоръчваме да се абонирате за хартиената версия и защото, въпреки удобството на електронната версия, в случай на непредвидени или извънредни обстоятелства, хартиената версия винаги ще бъде на една ръка разстояние.

2. След първото запознаване със списанието почти всеки има въпрос: какво трябва да направя аз лично? Накратко – не прекарвайте времето си несъзнателно, но подробният отговор е тук.

3. Политическата истина е болезнена, но само истината може да лекува. Ако след като прочетете нашите материали, вие дори нямате емоционална и чувствена убеденост в правотата на нашата кауза, препоръчваме ви да не губите своето и чуждо време. Може би по-късно ще разберете повече от днес, осъзнавайки, че лъжата временно успокоява, но не лекува. Дотогава, моля, не се притеснявайте.

4. Проривците, особено по отношение на партийното изграждане се интересуват много повече от качеството, отколкото от количеството в персонала. Именно защото бъдещият авангард на работническата (работещата) класа, поради обективни причини ще продължи да играе водещата си роля в обществото още дълго време, мисленето на тези малцина също трябва да бъде напреднало. И както показва цялата демократична практика, най-лошите винаги са мнозинството. Следователно в бъдеще от нашата компания ще бъдат освободени и всички, които не искат да задълбават и разпространяват нашите материали, които не виждат необходимост да участват в дейността на нашите онлайн общности.

5. Нямаме нужда от баласт, нямаме нужда от „мъртви души“, тъй като ефективността им е строго отрицателна. Ако CAM индивид не е в състояние да премине от пасивно потребление на информация към производство на свои собствени материали за марксизма, актуализирани от "Пробив", или към организационна работа - практически тест на принципите на научния централизъм - и друго активно участие, никой ме може даму помогне. Нямаме нужда от "средни" граждани, ние си сътрудничим само с тези, които имат ежедневна, СИСТЕМНА ВОЛЯ да работят за комунизма и да работят по комунистически. В крайна сметка е важно, че „липсата“ на свободно време не говори за нищо друго освен за липса на воля.

6.Призовавайки абонатите да действат в съответствие с нашата обща насока, препоръчваме да прочетете работата на А. Редин „Причините за възстановяване на капитализма в СССР“(https://prorivists.org/reason_of_counterrevolution/). И първата стъпка по пътя към света на големите идеи и цели е да напишете рецензия за прочетеното. Дайте обратна връзка. Отбележете какво разбирате и какво не.

7. От края на миналата година новото направление на "Прорив" е каналът "Научен централизъм" където се публикуват видео версии на нашите материали и където също се поддържат критериите на редакционния екип на сп. "Прорив" и в."Проривист": строг подбор, малък брой, допълващи се умения и способности на техните членове, общи цели, отговорност и дълбоко разбиране на идеята за национално щастие като лична грижа.

***

За тези, които са чели до този момент и още повече за тези, които са се задълбочили в прочетеното, няма смисъл да обяснявам максимата на Анри Сен Симон „Всички хора ще работят“. Работете, подкрепяйте най-добрите, станете най-добрите сами! Само по този начин ще можете да изоставите буржоазната „култура“, да поддържате модни глупости, да подхранвате инстинктивно поведение и плоски въпроси от поредицата „какво ще направя за това“, преминавайки в „лигата“ на разбираното „ ядро” на бъдещата комунистическа партия на научния централизъм. В крайна сметка има малко умни и волеви хора, но тези, които се смятат за подобни, са една стотинка.

Д. Назаренко, Южанин
20/01/2022




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1693198
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 470
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930