Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2017 13:40 - Жадността на РПЦ няма край
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 299 Коментари: 0 Гласове:
0



Руската православна църква (ЗАО) заявила своите претенции на разположеното в центъра на Москва здание на Руския научно-изследователски институт по рибно стопанство и океанография (ВНИРО). Искането на РПЦ е основано на това, че «в основаите на построения в съветските години здание се съхранили част от зидарията на преди стояла на това място църква» (!!!).

Работата е в това, че зданието на института е било построено в съветски години на мястото на унищожения Алексеевски женски манастир, при това е оцелял фундамента и останите на тухлена зидария (една от неговите църкви!) на първия етаж. И това е повод за поповете напълно достатъчен, за да искат за себе си цялото огромно здание на института, към създаването на който тяхната организация няма никакво отношениет!

Служителите на отдавна изхвърления от самата история религиозен култ не ги интересува, че института,

първо- разполага с уникални аквариуми и разнообразно оборудване, преноса на които е практически невъзможен и

второ- това научное учреждение се занимава с важни направления, позволяващи действително да се движи напред икономиката на нашата страна в частност  проблемите при възпроизводство на риби: популацията на руската есетра в Каспийско море и тихоокеанската сьомга.

Но защо им е на поповете наука! Защо им е развитие на страната и нейната икономика!

Както и действащата власт в Русия, изпълняваща всички капризи на поповете, развитието на икономиката религиозните жреци разбират само в разрез с напълване на своите лични джобове, при това напълването не трябва да бъде някъде там далеч в бъдещето, а тук и днес, в дадената минута. Бедата на Института е в това, че зданието, в което той се разполага, се намира в центъра на Москва, а това са такива мангизи, че всички есетри и сьомги може да изхвърлим, а заедно с тях и интересите на народа на Русия, още повече, че тези пари ги получваме сега и на момента без никакви разходи.

Да оплакваме отново това варварство на капиталистите и техните подмазвачи от РПЦ по отношени остатъците от съветската наука — уникално достояние на целия наш народ, няма смисъл. Унищожават се гигантски научни мощности, дадени ни от държавата на диктатурата на пролетариата с тази измислена целенасочена политика на буржоазната държава в РФ. В руслото на нея и действат поповете от РПЦ, с всички сили помагайки на капиталистите да унищожат в Русия истинското знание, а значи и истинската наука и научно образование. На днешния «стопански живот» е нужен безграмотен и беден народ, който може леко да се манипулира, а значи и преспокойно да се експлоатира.

Империалистическа РФ никога няма да достигнеь такова високо ниво на развитие на производителните сили, каквито бяха в СССР, защото капиталистическия способ на производство е ориентирован не на осигуряване интересите на трудещите се маси, а на обогатяването на шепа готованци, нищо не произвели и само пречещи на народа на Русия нормално да живее.

Само при социализма, когато работническата класа отново стане стопанин на своята страна, цялото развитие на икономиката ще бъде насочено на удовлетворяване на растящите човешки потребности и науката отново ще заеме подобаващо високо място в обществото. А шарлатаните и убийците на разума — служителите на религиозния култ и буржоазните философи ще се отправят, както им и е положено, на гробището на историята.

тов. Василий




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1692226
Постинги: 2382
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930