Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 17:40 - Избори в лагерен режим
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 146 Коментари: 0 Гласове:
0



На 19 септември в Русия предстоят т. н. „избори“ за Думата и други „законодателни органи“. За да прикрие терора и да заблуди масите, фашисткото правителство се нуждае не само от фалшиви епидемии, но и от парламентарен екран. Масите инстинктивно разбират, че всички тези заместници, президенти, ръководители и други избрани служители не се избират от народа, а се назначават от шепа милиардери. Сред последните съществуват особени избори: споровете и разногласията се разрешават там чрез търговски сделки. Групата милиардери с повече капитал и по -силно влияние върху държавата търгуват с други групи финансов капитал за държавни позиции. И в резултат на това те назначават своите агенти на най -важните длъжности в буржоазната държава. Или имат способността да поставят своите чиновници на повече постове. Явната борба на агентите на олигархията помежду им за държавни позиции е отражение на скритата борба на най -големите капиталистически акули помежду си за влияние върху държавата. Защото капиталистите, държащи държавата в ръцете си, имат най -стабилната позиция на пазара и най -добрите възможности за получаване на най -високи печалби.

Т. н. „избори“ в условията на фашистката диктатура са необходими на олигархията, за да се създаде илюзия за демокрация сред трудещите се. Уроците на нацистите, които постъпваха грубо и „честно“, ограничавайки всеки и всички избори, бяха взети под внимание от настоящите фашисти. Екранът на парламентаризма, самият факт на т.нар. „Избори“ улесняват правителството донякъде да потиска протестите на работническата класа и работниците. Фашизмът трябва да докаже, че не съществува, тъй като има избори. Обикновените хора имат право да гласуват за всеки от законодателите, предложени от олигархията. Изглежда, че хората сами избират властта си и законите, по които ще живеят. Това са разчетите на фашистите - да обвиняват работниците и трудещите се за всички трудности и терор, с които буржоазията ги е натоварила, да отклонят народния гняв от олигархията, да удължат дните на фашизма въз основа на оглупяване на масите.

Властите са наясно, че техните изчисления са разбираеми за много работници и трудещи се. Тя не се нуждае от валидни данни за гласуване за дълго време, кой колко е набрал. Тя се нуждае от телевизионна картина за масово участие в "гласуването". Задачата е да принудят работещите хора да гласуват и да заснемат тълпата с камери. Но фалшивата епидемия също даде на правителството допълнителни трикове, например „гласуване“ по електронна поща чрез добре познатия правителствен уебсайт „Госуслуги“. Гражданите са поканени да участват дистанционно, в духа на времето, в „изборите“ чрез интернет. След това, след като „изборите“ приключат, ще бъде възможно да се обяви по телевизията всеки процент от участието в „гласуването“ и произволен брой гласове, получени от тази или онази група от обединена фашистка партия.

Повечето работници и трудещи се обаче не искат да отидат на избори и не искат да „гласуват“ чрез Интернет, дистанционно. Какво трябва да направят властите? Например това, което нацистите правят в ДНР от два месеца. Там институциите и държавните предприятия дадоха негласна заповед на всички служители да се регистрират на уебсайта на Руската федерация "Госуслуги". Това се прави, за да има техническа възможност за „дистанционно гласуване“, а след това да се принудят работниците от ДНР да кандидатстват в Централната избирателна комисия за участие в предстоящите руски „избори“. Властите разбират, че работниците и трудещите се от ДНР са видели в гроба „избори“ в самата ДНР, затова два пъти виждат „изборите“ в Руската федерация в гроба. Така фашисткото насилие и принуда, основани на уволнение от работа, веднага влязоха в действие, т.е. лишаване от парчето хляб. Шефовете не плашат открито, но чрез дребните шефове дават ясно да се разбере на обикновените работници, че който не се регистрира, не подаде заявление и не "гласува", ще бъде наказан, включително и уволнен от работа.

Страхът е основното оръжие на фашистите. Трябва да сплашите обикновените хора, да ги накарате да изпитат необясним страх, така че да треперят, дори ако наистина не трябва да се страхувате. И така се случи в ДНР. Тъй като принудата към „избори“ и заплахите засягат главно обикновените служители, много от тях бяха уплашени и объркани. Те разбират, че нямат защитна организация, че всеки е против шефовете за себе си, това добавя страх и отчаяние. Но в същото време забравиха, че отпорът на фашистите може и трябва да бъде даден поне въз основа на самите действащи закони. Тъй като досега сам трудещия се човек се страхува да говори за политика, от опити да организира най -простите групи за правна съпротива, тогава поне трябва да знаете какви защитни права дава официалният буржоазен закон. Нещо, което той дава, и това нещо трябва да се използва с голяма сила, т.к. понякога това води до факта, че фашистите се оттеглят и за известно време не искат да се забъркват със "законника".

По един или друг начин вече не искаш да бъдеш агне и трябва да отвърнеш на властта. Какви са законовите основания да посегнем на властите с техните „избори“?

Да започнем с конституцията на ДНР. Можете веднага да изпратите всички шефове до нейните членове от 1 до 49, но особено посочете:

  • член 1, че ДНР е демократична правна социална държава. Смешно, не смешно, но да стоим на това: написано в пъри член, бъдете толкова мили, че да следвате;
  • член 3, който казва, че човек неговите права и свободи са най -висша ценност. Признаването, спазването и защитата на човешките и граждански права и свободи е задължение на ДНР, всички нейни държавни органи и длъжностни лица. Същото нещо - ако обичате, направете го;
  • Член 9: 1) ДНР признава идеологическото и политическото многообразие, многопартийната система ... 3) никоя религия и идеология не могат да бъдат установени като държавни или задължителни. Има идеология, част от която е да не участвате в буржоазни избори. Придържам се към нея и конституцията защитава това е мое право.

Първите 11 члена от конституцията на ДНР са основите на конституционната система, специална част от конституцията. На фашистите и техните привърженици непрекъснато трябва да се казва, че не могат да се отърват от нарушение на конституцията с глоба или уволнение от работа. Но това е шлем. А за нарушаване на членовете на специалната част може да има "кула". Фашистите и техните привърженици не вярват, че скоро те ще бъдат завлечени в трибунала. Те не трябва да вярват. Но те трябва да бъдат индоктринирани с идеята за неизбежността на наказанието за геноцид и фашистки терор. Това постепенно деморализира редиците на нацистите. И тук разпоредбите на конституцията, които са погребали, ще ви бъдат полезни.

След това има член 13, че държавата забранява всяка форма на ограничаване на правата на гражданите въз основа на социална, расова, национална, езикова или религиозна принадлежност.

Сега е много полезно да напомняме на всеки, един от най -важните членове 14, че достойнството на индивида е защитено от държавата. Нищо не може да бъде oснование да го омаловажаваме. Никой не трябва да бъде подлаган на изтезания или насилие или друго жестоко, нечовешко или унизително отношение или наказание. Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други експерименти без доброволно съгласие. Това, за което става дума в този член е много ясно в светлината на всички действия на правителството през последната година и половина. Принудата към „избори“ и сплашването чрез лишаване на хората от поминъка им, ако им бъде отказано са сериозни атаки срещу достойнството и основните права на индивида.

Член 17 предвижда нещо в този смисъл: държавните органи и органите на местното самоуправление, техните служители са длъжни да предоставят на всички възможност да се запознаят с документи и материали, пряко засягащи неговите права и свободи, освен ако законът не предвижда друго. Законът не предвижда друго за изборите. Принуждава се да гласува? Дайте предизборните програми на всички „партии“, които са представени на „изборите“, както и информация как тези „партии“ са изпълнили обещанията си към избирателите, дадени на предишните „избори“. Това, както казаха Балбес и Трус, е разбира се, законно, тъй като вземането на решение за кого да гласува засяга правата и свободите на човека. Нека властите да дадат тези документи. Не е нужно да ги търсите сами в Интернет.

Напълно възможно е да се използва член 21: на всеки е гарантирано ... свободно да избира, да има и разпространява религиозни и други убеждения и да действа в съответствие с тях. Работникът е убеден, че няма нужда да участва във фашисткото шоу на „избори“. Това са неговите убеждения. И той има пълното право да действа в съответствие с тях, т.е. не участва в "гласуването".

Член 22 разглежда гаранциите за свобода на мисълта и словото. Това означава, че никой не може да бъде принуден да изразява или отхвърля своите мнения и убеждения. Изборите са форма на изразяване на мнение и политическо убеждение. Конституцията, като закон за пряко действие, забранява принудата към такъв израз, т.е. принуда за участие в избори.

Член 25 гласи, че гражданите имат право да участват в управлението на държавните дела както директно, така и чрез своите представители, имат право да избират и да бъдат избирани в държавни и местни органи на управление, както и да участват в референдум. А именно: те имат право и не носят задължението. Правото е правно закрепена свобода да се действа така, както човек счита за необходимо - в рамките на обществено приетите норми, обстоятелства и убеждения. Фашистите мълчат и „забравят“ за разликата между право и дълг. И ние трябва да викаме за това и да им напомняме на всяка крачка.

Тъй като конституцията на ДНР е оголено копие на конституцията на Руската федерация, последната казва същото. В Конституцията на Руската федерация остават още повече разпоредби, които са от полза за работниците и останалата част от трудещите се. Няма да се повтаряме.

Фашистите и техните привърженици в ДНР не харесват, когато работниците си спомнят конституцията. Трябва да чуем, че конституцията е декларация, казват те, тя изисква пояснения и уточнения, които са дадени в законите и указите на главата на ДНР. На това трябва да отговорим, че конституцията действа директно и непосредствено. И откога някои постановления са станали по -високи от основния закон? Нито един закон, постановление, ред и буква не могат да противоречат на конституцията дори на микрон (вж. Чл. 11). Трудно е да се стои на това, тъй като добре познатите "коронавирусни" укази на шефа на ДНР противоречат на поне десет члена от конституцията, включително шест от специалната част. Трябва да говорим за това със свободните и неволни съучастници на фашистите, с поговорката, че трибуналите няма да разделят силно организаторите и изпълнителите на наказателни постановления.

Е, добре, властите с помощта на своите фашистки адвокати, ще окажат натиск върху факта, че никъде в конкретни закони не пише за пълното доброволно участие в изборите. Фашистите се възползват от правната тъмнина на трудещите се. Но и тук нацистите лъжат открито и на тази лъжа трябва да ги хванете. Законът за избор на ръководител на ДНР в член 1 ясно посочва: ръководителят на ДНР се избира от граждани въз основа на всеобщо, равно и пряко избирателно право чрез тайно гласуване. Участието в изборите е свободно и доброволно. Същото се казва и в чл.1 от закона за ДНР за избор на депутати от т.нар. "Народен съвет на ДНР".

Още по -конкретно забраната за принуждаване на хора да участват в избори е дадена в член 144 от Наказателния кодекс на ДНР. В него се казва, че възпрепятстването на свободното упражняване от гражданина на неговите избирателни права или правото му да участва в референдум, нарушаване на тайната на гласуване и т.н ... - се наказва с глоба до осемдесет хиляди рубли или размер на заплатата или други доходи на осъдения за период до шест месеца, или задължителен труд до триста и шестдесет часа, или поправителен труд до една година. Трябва да се помни, че безплатното упражняване от гражданина на избирателните му права е преди всичко свободата да участва или да не участва в избори. Фашистките мъдреци могат да кажат, че член 144 от Наказателния кодекс е напълно различен, само за нарушаването на правата на гражданин по време на избори, когато той участва в тях. Това е лъжа, тъй като свободата на упражняване на избирателните права винаги има две страни, а не една. В същото време основното право е това - самото право на избор или не.

Част втора от член 144 на НК продължава, че същите действия:

  • а) свързани с подкуп, измама, принуда, използване на насилие или със заплахата от неговото използване;
  • б) извършени от лице, използващо служебното си положение;
  • в) извършени от група лица по предварителна конспирация или от организирана група, -

се наказва с глоба в размер от сто хиляди до триста хиляди рубли, или в размер на заплатата, или други доходи на осъдения за период от една до две години, или със задължителни работи за срок до четиристотин и осемдесет часа, или с поправителен труд за срок до две години, или със задължителна работа до пет години, или арест за срок до шест месеца, или лишаване от свобода до пет години .

Както можете да видите, тази втора част на член 144 е много подходяща за действията на ръководството на институции и организации в ДНР. Това ръководство възпрепятства свободата на работниците да упражняват избирателните си права чрез измама, използва принуда за гласуване и използва смъртни заплахи, като лишава работника от поминъка му. Ръководителите на всяка институция в ДНР извършват престъпление като част от група лица, използвайки служебното си положение и по предишен фашистки заговор. Най -малкото тези шефове спечелиха пет години в лагера дори по буржоазния Наказателен кодекс. Те могат и трябва да бъдат съдени сега. И заедно с опитите за незаконно уволнение, бъдещите народни трибунали ще имат всички основания да дадат на тези цифри „златно парче“ принудителен труд за революционния народ.

И накрая, ръководството на институции и предприятия в ДНР могат да изложат „коз“, че само онези граждани на ДНР, които имат паспорти на Руската федерация, участват в гласуването официално с гражданството на Руската федерация. Това означава, че те са по -подчинени на законите на Руската федерация. И в тези закони, казват те, не се казва нищо за пълната и задължителна доброволност на участието в избори.

И тук нацистите лъжат в очите. Член 1 от федералния закон на Руската федерация от 22.02.2014 г. № 20-ФЗ (изменен на 04.06.2021 г.) „За избора на депутати от Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация“ гласи: „Депутати на Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация (наричани по -долу депутати на Държавната дума) се избират от гражданите на Руската федерация въз основа на всеобщо, равно и пряко избирателно право чрез тайно гласуване. Участието на гражданин на Руската федерация в изборите е безплатно и доброволно. Никой няма право да принуждава гражданин на Руската федерация да участва или да не участва в избори, както и да възпрепятства свободното му изразяване на воля. " Казано е откровено и ясно, тук не може да се обърне нищо. Властите в ДНР могат само да лъжат работниците и да ги плашат с уволнение, в нарушение на член 1 от споменатия закон.

Член 3 от Федералния закон от 12.06.2002 г. № 67-ФЗ (изменен на 04.06.2021 г.) „За основните гаранции на избирателните права и правото на участие в референдум на граждани на Руската федерация“ посочва в точка 3 : „Участието на гражданин на Руската федерация в изборите и референдума е безплатно и доброволно. Никой няма право да влияе на гражданин на Руската федерация, за да го принуди да участва или да не участва в избори и референдуми, или да възпрепятства свободното му волеизявление ”.

Тези членове, от основните разпоредби на двата действащи федерални закона, категорично забраняват всякаква принуда за участие в избори. Тук не минават никакви правни трикове от страна на джобните адвокати.

(Към казаното трябва да се добави, че aгитация срещу участие в избори е една и съща абсолютно легитимна и неразделна част от избирателното право на всеки гражданин, както и кампанията за участие в избори от страна на един или друг кандидат ( кандидати) или като цяло „против всички“ Кампанията за бойкот (призиви за бойкот) на изборите е критикувана от проправителствени пропагандисти, но в същото време това е нормална - глобална - политическа практика, която не е забраненa никъде в Руската федерация. - Ред.)

Но най -важното е нашите работници да не треперят един по един и да не се страхуват да възразят на началниците си въз основа на конституцията и законите. Би било още по -добре, ако в организациите се формират цели групи от такива работници, които категорично и на пълно правно основание отхвърлят опитите на фашистите да ги принудят към „избори“. Тогава нацистите ще отстъпят.

Тук трябва да разберете, че РП не призовава за „кашляне“ от правната страна на делото. Говорихме за това много пъти. Тази страна е една от формите на правната борба на работниците и трудещите се срещу фашизма. Тази форма не може да бъде заменена с други форми, но днес не може да бъде пренебрегната. И тези правни форми не могат да бъдат прескочени директно до стачка и демонстрация на протест. Работещите хора ще действат така, както са готови, за това, което са готови в момента. След като са получили фашистката принуда към „избори“, много по -важно е трудещите се да се обединят, за да се борят по този въпрос, дори ако формата на тази борба е била законна. Самият факт на обединение за борбата за свобода днес е не по -малко важна (а често и по -важна) от конкретна форма на борба. Сблъсъците с фашистите по такива актуални въпроси трябва да бъдат подготвително училище за по -висши форми на класова борба. Опитахме се да дадем някаква „азбука“ за това училище в тази статия.

М. Иванов.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1691470
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930